Dessert met warm fruit

fruitdessert6
Serieus dit is het meest lekkere en verrassende toetje dat ik ooit op heb. Okee, chocoladetoetjes staan ook enorm hoog en okee misschien heb ik ooit een veel lekkerder toetje op. Maar dit is het meest simpelste toetje die je ooit zult gaan maken en die zo’n lekker resultaat heeft. En ik heb nog geen eens zelf verzonnen haha.

Het begon eigenlijk toen mijn Amerikaanse vriendin S. en ik in de auto terug naar huis zaten en het hadden over wat we zouden gaan eten. S. zei al dat zij meestal van de toetjesafdeling is met thanksgiving, dus ik maakte haar nu ook chef van deze afdeling. Ze had een makkelijk toetje in gedachten, maar ze wist niet zeker of wij wel alle ingrediënten in Nederland zouden hebben. But yes we did! En het is ook nog eens een 5 or less gerecht. In Amerika is het gebruikelijk dat je wat te eten meeneemt wanneer je naar een huisfeest gaat. Omdat dit zo’n simpel gerecht is wat je eigenlijk allemaal op elkaar stapelt en vervolgens een uurtje in de oven doet, is dit het gerecht wat ze meestal meeneemt en iedereen ook echt verzot op is. Ze mengt de ingrediënten gewoon, gaat zich vervolgens klaarmaken voor het feestje en tegen de tijd dat zij klaar is, is het toetje ook klaar. Easypeasie!

Wat heb je nodig?
(voor 1 ovenschaal, en ongeveer 6 personen)
1 blik ananas op sap
1 blik vlaaifruit kersen van Hak (die bij de bakproducten)
cakemix (dus alleen het soort kant-en-klare poeder om cake mee te bakken. Er is een AH versie van in een doosje)
roomboter

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Snijd de ananas in kleine stukjes en doe deze samen met al het sap in de ovenschaal.

fruitdessert1
Doe vervolgens de kersen met de siroop (gelei? wat het ook is) over de ananas heen in de schaal.

fruitdessert2
Dan strooi je voorzichtig de cakemix over het fruit heen. In de AH mix zit 450 gram. Ik heb daar niet alles van gebruikt, maar ongeveer de helft denk ik. Als je een hele dikke korst wilt doe je er wat meer over heen, wil je meer het fruit benadrukken, dan wat minder. Zorg er wel voor dat de mix het fruit volledig bedekt.

fruitdessert3
Okee dit is het moeilijkste gedeelte van het hele toetje. Ik weet namelijk niet hoeveel boter erbij moet haha. In Amerika hebben ze namelijk boter in sticks. Daar moet je er dan 1 van gebruiken. Afgerond is dit zo’n 120 gram boter. Maar het is dus een beetje spelen: gebruik je veel cakemix dan moet je ook meer boter toevoegen en andersom. Smelt de roomboter in een bakje de magnetron of in een pan tot deze helemaal vloeibaar is. Verdeel de gesmolten boter met een eetlepel over de cakemix. Dan moet je toetje nog een uur in de oven en is hij klaar! Als je trouwens meer cakemix gebruikt, kan het zijn dat hij wat langer in de oven moet zodat je een knapperiger toetje krijgt.

fruitdessert5
Tip: het toetje is heerlijk om hem meteen warm op te nemen, maar de dag erna koud opeten is ook superlekker!

fruitdessert7
Lijkt jou dit toetje ook heel lekker?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

11 comments

 1. MissCraftsy.nl! | B a k e i t a w a y

  […] gemaakt. Ik vind het gewoon heel erg lekker, maar als ik dan iets zou moeten bakken dan zou het een fruit crumble zijn. Het is echt heel lekker recept, dat ik van mijn Amerikaanse vriendinnetje heb geleerd. En het […]

 2. Manon

  Ohh heerlijk met warm fruit!! Ik vind die warme brownies met koud ijs erin ook lekker, dus warm fruit als dessert is echt helemaal yummy

  1. Miss Craftsy

   Oeeeh ja! Ik hou van warme brownies met ijs! Of chocoladesouffle, maar dat is bijna hetzelfde! Zooo lekker!

 3. Eline

  Oh dat ziet er lekker uit zeg!

 4. Shaniqua

  ZIet er echt heel lekker uit! Dit ga binnenkort zeker even maken!

  1. Miss Craftsy

   Ja doen! Laat je me weten of het gelukt is? Ik ben benieuwd!

 5. Lizet

  Oohh dat ziet er echt super heerlijk uit! Ik heb binnenkort wat mensen die komen eten en dan ga ik zeker dit maken als toetje!

  1. Miss Craftsy

   Oeh ja moet je zeker doen! Dat wordt echt smullen en je hebt het zo gemaakt! Kun je ondertussen lekker kletsen met je vrienden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.