De paprika omelet

gezond ontbijt met ei

Een eitje als ontbijtje! Hoe leuk is het om een eitje te bakken in een paprika? Nou superleuk dus!


Het liefst eet ik ‘s ochtends iets zoets a la ontbijt zoals gebakken havermout, yoghurt en zelfs een smoothie: zolang er maar fruit bij zit. Soms krijg ik het op mijn heupen en heb ik zin in iets anders. Bijvoorbeeld als ik een lange dag heb en goed wil starten met een goed vullend ontbijt of gewoon als ik megahonger heb wanneer ik uit bed rol. Want dat doet dit ontbijt wel! Ik kan er bijna de hele ochtend op teren wat best een lekker gevoel is omdat ik vaak alweer snel aan eten denk hihi.

gezond ontbijten met ei

Wat heb je nodig? (Voor 1 ontbijt)

2 eieren
1 rode paprika
Peper en zout

gebakken ei ontbijt

Hoe maak je de paprika omelet?

Neem de paprika en snijd de onder- en bovenkant ervan af. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika vervolgens horizontaal door. Doe wat kokosolie in de pan en leg daar de twee stukken paprika in. Breek boven elke paprika een ei open en laat dit binnen de paprika glijden terwijl je de paprika goed in de pan drukt. Dit is een lastig klusje en je ziet dat het bij mij ook niet helemaal goed gelukt is. No worries, de smaak wordt er niet minder op ;). Strooi wat peper en zout over de eieren en doe vervolgens de deksel op de pan om de eieren langzaam te laten garen. Wanneer de eieren helemaal gaar zijn, kun je naar hartelust snoepen van dit heerlijke en eenvoudige ontbijt.

gebakken ei in paprika

Deel jouw creatie op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Eet jij weleens ei als ontbijt?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

4 comments

 1. Bettie

  Jummie, ik had net zin in een omeletje! Je brengt mij op ideeën.

  1. Miss Craftsy

   Haha alsjeblieft en hopelijk heeft t gesmaakt!

 2. Manon

  Dit ziet er lekker uit, wij maken vaak gevulde paprika met rijst en gehakt

  1. Miss Craftsy

   Oeh ja doe ik ook heel vaak! Volgens mij staat er zelfs een recept van online hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published.