bergkristal

De helende werking en voordelen van een bergkristal

De glasachtige witte edelsteen bergkristal is een erg mooie steen die veel voordelen heeft. Benieuwd welke helende werkingen de bergkristal heeft en of deze steen iets voor jou is?

Ik geloof heel erg in de werking van edelstenen en dat deze kunnen helpen bij jouw welzijn. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook een mooie accessoire voor in je huis. De bergkristal heeft een enorme genezingskracht en een groot energiewerk. Doordat de steen neutraal en zuiver is kan hij energie absorberen, geven en opslaan, waardoor hij ook goed werkt met andere edelstenen en gemakkelijk weer op te laden is.

De edelsteen bergkristal

De bergkristal is de steen voor mensen met het sterrenbeeld leeuw of steenbok (that’s me!). Ook maakt hij deel uit van de gouden driehoek samen met de stenen amethist en rosekwarts. De edelsteen is het beste te ontladen door hem even onder de lauwwarme kraan te houden. Opladen kan het beste door hem in de volle zon te leggen.

Fysieke werking

De steen bestaat uit zuivere siliciumdioxide en heeft daardoor een helende werking op huid en haarklachten zoals verschillende huidaandoeningen zoals acne en eczeem, maar ook botbreuken, problemen met je tanden, nagels, overmatig transpireren, dof en futloos haar en zweetvoeten. Daarnaast helpt de bergkristal je sowieso een handje bij veel kwalen. Ook is hij ideaal om mee op reis te nemen omdat hij je beschermt tegen reis en zeeziekte en misselijkheid. Draag de steen direct op je huid en naast deze kwaaltjes werkt het ook pijnstillend, koorts verlagend, word je er rustig van en helpt het je immuunsysteem. En heb je veel last van darmproblemen zoals diarree, winderigheid en opstoppingen? Draag de steen dan in je broekzak om hierbij verlichting te geven. Tenslotte helpt de steen ook bij kleine bloedingen, brandblaren en oogproblemen. Leg je de steen letterlijk op de ‘zere’ plek, dan help je de wondjes hiervan sneller te helen.

Mentale werking

De bergkristal maakt je meer harmonieus, liefdevol en puur omdat je hartchakra geopend wordt met deze steen. Ook wordt je veel energieker, wilskrachtiger en doelgerichter met deze steen en kun je je beter concenteren. Hierdoor is deze steen ideaal voor in werk of studeersferen. Ga je mediteren met deze steen, dan krijg je vaak veel helderder inzicht in je werkelijke motieven.

Spirituele werking

Ook op spiritueel gebied heeft de bergkristal helende werkingen. Deze edelsteen lost energetische blokkades op in de chakra’s, de ida en pingala, de tussenliggende meridianen en nadi’s en voert ze ook af. Als je last hebt van energetische blokkades en die vervolgens vrijkomen dankzij de bergkristal, moeten deze op natuurlijke wijze afgevoerd worden. Dat houdt in dat je goed water moet drinken. Op deze manier ondersteun je het zelf helende vermogen van je eigen lichaam. Ook reinigt en versterkt de steen je aura en helpt het je te ontwikkelen in overeenstemming met het goddelijk plan. Daarom is het ook een goed idee om hiermee te mediteren om zo je intuïtie en je innerlijk ook te ontwikkelen.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.