zoete aardappelsoep 2

De gezondheidsvoordelen van zoete aardappel

Deze oranje rakker is met haar zoete smaak niet alleen veel lekkerder en veelzijdiger dan een gewone aardappel, een zoete aardappel heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Weten waarom jij een zoete aardappel zou moeten eten? Dit zijn de alle gezondheidsvoordelen!

De voedingswaarden van zoete aardappel

Voordat ik inga op alle gezondheidsvoordelen, is het handig om te kijken wat je nu allemaal binnenkrijgt wanneer je zoete aardappel eet. Of je hem nu roerbakt, poft, pureert of er frietjes van de oven maakt, de gezondheidsvoordelen van zoete aardappel zijn niet te missen. Deze zetmeelhoudende groente is een prima vervanger voor de gewone aardappel of andere koolhydraat houdende ingredi├źnten die je aan je maaltijd toevoegt. De zoete aardappel bevat veel vezels, selenium, calcium en ijzer en is hij rijk aan vitamine B en C. Een van de beste voordelen van de zoete aardappel is dat hij, net als wortel, hoog is in beta-caroteen, dat in je lichaam omgezet wordt in vitamine A.

Voor gezonde ogen

Door deze hoge voedingswaarde van vitamine A, geeft zoete aardappel een boost voor je visie. Heb je te weinig vitamine A in je lichaam, dan kan je hiermee schade aan je ogen aanrichten en kan je ook hele droge ogen krijgen. Door regelmatig zoete aardappel te eten behoud je je twee gezonde kijkers.

Voor een gezonde stoelgang

Ook benoemde ik het hoge aantal vezels dat zich in zoete aardappel bevindt. Je hebt dagelijks ongeveer 30 tot 40 gram vezels per dag nodig voor een goede en gezonde stoelgang. Zo kan je niet alleen fijner en vaker naar het toilet, maar los je ook constipatie op.

Voor een ontstekingsremmende functie

Heb je veel last van ontstekingen, heb je last van acne of van je darmen? Dikke kans dat je lichaam ontstoken is. Dit kan komen doordat je lichaam intolerant is voor bepaalde voeding en stoffen en je levensstijl niet altijd aansluit bij hoe je lichaam werkt. Zoete aardappel kan echter helpen bij inflammatie en je lichaam weer in balans brengen. Dit komt door het stofje choline en dit heeft ook andere gezondheidsvoordelen zoals een goede nachtrust, leren, spierbeweging, de absorptie van vetten en de werking van je cellen en zenuwen. Tel daarbij op dat je immuunsysteem er ook beter van wordt en je hebt 1 heerlijke groente met mega veel voordelen!

Voor minder welvaartsziekten

Tenslotte draagt zoete aardappel ook bij om minder snel welvaartsziekten te ontwikkelen zoals diabetes, kanker en een te lage bloeddruk. Doordat deze oranje groente je bloedsuikerspiegel balanceert, heb je betere insuline waarden waardoor de kans dat je diabetes krijgt, hiermee verminderd wordt. Iedereen weet dat we niet teveel zout moeten consumeren, maar voldoende kalium binnenkrijgen is zeker net zo belangrijk, aangezien dit ervoor zorgt dat je bloeddruk niet te laag of te hoog wordt. Tenslotte kan je de kans op kanker verminderen door de hoge hoeveelheid aan beta-caroteen.

Voor heerlijke recepten

Zoete aardappel is misschien wel mijn favoriete groente omdat je er zo veel mee kan. Er zijn verschillende manieren om zoete aardappel te bereiden en om de meest heerlijke recepten mee te maken. Wat dacht je van:

Zo heb jij wel genoeg keuze om van deze gezonde groente te genieten! Welk recept lijkt jou het lekkerst?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.