gezondheidsvoordelen van thee

De gezondheidsvoordelen van thee die je nog niet wist

Op Bali wordt er regelmatig thee en koffie gedronken en vind je er bijzondere theesmaken die een helende werking hebben. Welke gezondheidsvoordelen van thee helpt bij jouw gezondheid en welke theesoort kan je het beste drinken? Pak er een kopje thee bij en kom theeleuten met mij.

Mangosteen thee

Mangosteen heeft niets te maken met de mango die wij kennen, hoewel het wel een fruit is. Het vruchtvlees is wit van binnen, heeft een vezelachtige structuur en smaak erg zoet, een beetje zuur en is erg verfrissend doordat de vrucht veel water vasthoudt. Vooral de schil van de mangosteen heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo heeft het een ontstekingsremmende werking, helpt het tegen allergieën, zorgt het dat je lichaam gezond blijft werken en helpt het ziekten te voorkomen zoals de griep, kanker en diabetes.

Citroengras thee

Citroengras is een veel gebruikte plant in de Aziatische keuken en vooral in Thailand en Indonesië kom je het in bijna elke curry en basissaus tegen. De plant heeft een frisse, zuurachtige smaak en smaakt ook erg citroenachtig. Niet alleen is het erg lekker om de plant toe te voegen aan je maaltijden of om er thee van te zetten, het heeft ook de volgende gezondheidsvoordelen: het helpt bij buikkrampen gedurende je menstruatie, het helpt tegen misselijkheid, buikpijn, een opgeblazen gevoel en wanneer je problemen hebt met je nieren en blaas.

Pandan thee

Ik had nog nooit van pandan gehoord, maar toen ik deze thee proefde ging er een wereld voor mij open. De smaak is namelijk fantastisch! Ook pandan is een plant en de bladeren worden gebruikt voor de thee of je ziet in Indonesië ook veel gebakjes met pandan die de cake een groenige kleur geven. Dat is ook niet zo gek dat het voor zoetigheden wordt gebruikt, want pandan wordt ook wel het vanille van het Oosten genoemd vanwege de subtiele, zoete en nootachtige smaak die de bladeren hebben. Pandan helpt heel erg wanneer je huid verbrand is door de zon, om insecten af te weren, haar dat verkleurd is en om stress tegen te gaan. Deze thee is dus een perfecte keuze wanneer je op een zonvakantie bent!

Kurkuma thee

Ik denk dat we allemaal wel weten hoeveel gezondheidsvoordelen kurkuma heeft. Ik heb zelf ook een eigen kurkuma thee mix gemaakt die je kunt proberen en de combinatie van kruiden hierin zorgt ervoor dat de kurkuma nog beter in je lichaam wordt opgenomen. Kurkuma thee helpt om je lichaam te laten afkoelen, gasvorming te verhelpen en je maag te reinigen. Daarnaast helpt het om een gladde en stralende huid te krijgen, helpt het bij een regelmatige en meer pijnloze menstruatie en helpt het je lichaam om slank te blijven. Een perfecte thee voor vrouwen dus!

(Rode) gember thee

Ik kende onze normale gemberthee al wel en dit is iets wat ik vaak drink met honing als ik een keelpijn voel opkomen. Gegarandeerd dat ik na een dag van het drinken van gemberthee me stukken beter voel. In Indonesië liep ik echter tegen rode gember aan. Rode gember is kleiner dan de normale gember en is iets meer bitter en pittiger van smaak. Rode gember thee helpt bij het verwarmen van je lichaam, je eetlust te vergroten, overmatig zweten, pijn in je taille, reuma en het voorkomt dat je verkouden wordt en gaat hoesten.

Rosella thee

Rosella is een kruidachtige plant met rode stengels en groene bladeren met rode nerven. De vruchten en kelk van de plant worden vlezig rood wanneer ze rijp is en smaakt zurig en is vergelijkbaar met de rode bes. Je kan rosella thee zowel warm als koud drinken en heeft een detoxende werking die ervoor zorgt dat alle giffen uit je lichaam geëlimineerd worden. Verder helpt het bij een te hoge bloeddruk, verlaagt het je cholesterol en bloedsuikerspiegel en beschermt het tegen infecties, kanker en verhoogt het je uithoudingsvermogen.

Pepermunt thee

Hoewel ik deze thee niet in Indonesië heb gedronken, wil ik hem nog wel toevoegen aan dit rijtje vanwege de gezondheidsvoordelen van deze thee. Pepermunt thee is een hele goede thee om na de avondmaaltijd te drinken, vooral als je nog zin hebt in meer eten of juist als je teveel hebt gegeten omdat het de spijsvertering bevordert. Verder helpt het je te ontspannen, helpt het bij een sterker immuunsysteem, acne, huiduitslag, migraine, misselijkheid en een slechte adem.

Welke gezondheidsvoordelen van thee kende jij nog niet en welke theesoort heeft jouw voorkeur?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.