blue mountains three sisters (6)

Een dagtrip naar de Blue Mountains

Een blauwe gloed die over een bergketen gloeit. Vlakbij Sydney vind je de mysterieuze ‘Blauwe Bergen’. Ontvlucht de stad en zoek de natuur op in de Blue Mountains National Park.

blue mountains wentworth falls (3)

Blue Mountains

Op ongeveer 1 uur rijden van Sydney ben je aan de voet van de Blue Mountains. En zoals met zoveel dingen in Australië spreekt de naam voor zichzelf. Wat je namelijk gaat zien is een bergketen met een blauwe gloed. De omgeving staat namelijk vol met 92 verschillende soorten eucalyptusbomen die zo dicht op elkaar staan dat het de lucht een blauwe gloed geeft en zorgt voor een fenomenaal uitzicht. Naast de blauwe gloed vind je er diepe ravijnen, watervallen en een wildernis aan struikgewassen en inheemse dieren.

blue mountains three sisters (9)

The Three Sisters

Misschien wel de populairste plek in de Blue Mountains zijn The Three Sisters, een rotsformatie bij Echo Point. Er doen veel verhalen de ronde over deze rotsformatie maar de voornaamste is dat de drie zussen Meehni, Wimlah en Gunnedoo zijn versteend. Hoewel het drie zussen zijn, horen het er eigenlijk 7 te zijn, maar omdat je de 4 andere zussen niet zo goed ziet, wordt het liefkozend de drie gezusters genoemd.

blue mountains lookout (3)

Kings Tableland Lookout

De King Tablelands maken deel uit van de Blue Mountains en via een geheime lookout spot maak ik voor het eerst kennis met wat de Blue Mountains me te bieden heeft. Een diep dal met veel groen en op de achtergrond bergtoppen die omgeven zijn met de mysterieuze, blauwe gloed.

blue mountains aarde verf

Wentworth Falls

Wil je de natuur induiken en een prachtige waterval zien? Stop dan bij de Wentworth Falls waar je in ongeveer een uur via een bospad kunt wandelen. Dit is de grootste waterval van de Blue Mountains. De natuur is prachtig om doorheen te wandelen en je ziet heel veel groen, je wandelt over klifs, door moeras en bos. Ik zag zelfs wat ijspegels! Kijk ook uit naar rode stenen welke je kunt gebruiken als verf en die de Aboriginals ook gebruiken als schmink. En als je een gebied ziet van aarde met kleine tunneltjes erin wat de huisjes vormen van de dodelijkste spin van Australië, de funnel web spider.

blue mountains bridal veil falls (2)

Bridal Veil Falls

Een andere waterval die je kunt bezoeken zijn de Bridal Veil Falls. Ik ga niet verklappen hoe deze waterval eruit ziet, maar de prachtige dalen, vele pijnbomen, rode rotsen en ander moois is het uitzicht wel waard.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.