dag uit het leven van een au pair 2

Dag uit het leven van een au pair

Hoe ziet een dag uit het leven van een au pair er nu eigenlijk uit? In dit fotodagboek neem ik je een dagje mee in mijn leven als au pair in Melbourne.dag uit het leven van een au pair 7

Mijn ochtend begint om 06:45 waar ik mijzelf snel wat gym kleren aantrek, een koude plens water in mijn gezicht gooi en daarna de kinderen wakker maak. Dat gaat soms heel gemakkelijk, soms zijn ze al wakker en stuiteren ze rond en soms moet ik ze echt uit bed trekken omdat ze nog te moe zijn of het te koud hebben. Uiteraard is de middelste optie het fijnst, want dan heb ik vaak vrolijke meiden hihi. Ze beginnen met hun ontbijt dat waar bestaat uit een yoghurt flip met wat chocolade stukjes.

dag uit het leven van een au pair 6

Daarna ruim ik de vaatwasser uit en zet ik de lunch pakketjes voor ze klaar. De lunch maak ik de dag van tevoren als ik ook het avondeten klaar maak.

dag uit het leven van een au pair 5

Ondertussen horen de meiden zichzelf klaar te pakken door hun school uniforms aan te trekken, hun tanden te poetsen en hun haren te kammen. Maar vaak wordt er nog veel te veel gespeeld en gekletst waardoor ik als een politieagentje mag spelen om te zorgen dat we op tijd vertrekken voor school. Maar als je dit soort situaties krijgt waarbij je een grappige manier hebben gevonden om hun tandenborstels op te ruimen, dan kan je alleen maar lachen haha.

dag uit het leven van een au pair 10

En dan is het onderweg naar school om 07:45. Het mooie is dat ik altijd zo prachtig de skyline van Melbourne kan zien. Dat blijft mooi gewoon haha. Ik mag alleen geen foto’s van de meiden in hun school uniform en school laten zien, maar basically beaten we traffic om op tijd op school te komen, want soms is het verkeer echt chaos. Afhankelijk van wanneer we op school komen, kunnen de meiden nog lekker met hun vrienden spelen, waarna om 08:15 de bel gaat. Dan gaat de oudste naar haar eigen klas en loop ik met de jongste naar haar klas om haar tas uit te pakken, het eten in de juiste bakjes in haar klas te doen en nog even wat te kletsen. Na een dikke knuffel wens ik haar een fijne dag en is de dag voor mijzelf.

melbourne australia day

Dan rijd ik door naar de gym voor een goede sessie. Dat duurt me zo’n 20 minuten voordat ik daar ben en daarna klets ik vaak even bij met mijn familie en vrienden van thuis voordat mijn les begint om 09:20. Vaak doe ik een uur HIIT, body pump of yoga. Heerlijk!

dag uit het leven van een au pair 4

Na een douche en mezelf klaarmaken, ga ik vaak bloggen, lees ik non-fictie of bekijk ik wat YouTube filmpjes. Zoals altijd als ik druk aan het schrijven ben, komt de kat lekker op mijn schoot liggen. Het beestje kan niet zonder aandacht en vind het heerlijk om geaaid te worden haha.

dag uit het leven van een au pair 3

Een van de leukste dingen om te doen hier in Melbourne is uit lunchen of brunchen gaan. Ik weet dat er in Nijmegen tegenwoordig al veel leuke tentjes zitten, maar de hoeveelheid aan ‘instawaardige’ plekjes is echt bizar. Mijn lijst lijkt elke dag wel te groeien haha. Dus zo nu en dan trakteer ik mijzelf op een heerlijke lunch en om de lekkerste plekjes uit te proberen. Hier had ik kip bao pao broodjes met een bessen smoothie. Ik kan me vervelendere dingen bedenken om te doen haha.

dag uit het leven van een au pair 9

Na de lunch rijd ik weer door naar de school om mijn kindjes op te halen. Die zijn meestal helemaal uitgelaten als ze uit school komen haha. Ik geef ze een snack en daarna vinden ze het altijd leuk om nog in de speeltuin op school te spelen.

dag uit het leven van een au pair 8

Op maandagen kunnen we nooit heel lang spelen omdat ik op tijd het eten klaar moet maken. Op naar huis waar ik aan het avondeten begin. Luna de kat vindt alles in de keuken enorm interessant en wijkt bijna nooit van mijn zijde. Waarschijnlijk omdat er eten in de buurt is haha.

dag uit het leven van een au pair 11

Ik eet met de meiden om 5 uur omdat de oudste zwemles heeft. Deze keer eten we zoete aardappel cheddar fritters. Normaal eten we altijd met het hele gezin, maar elke maandag eten we met zijn 3tjes en dat is altijd een gezellige boel. Dit keer probeerde ik ze wat Nederlandse woorden te leren waarop zij met willekeurige woorden aankwamen waarvan ze dachten dat het Nederlands was, maar het in mijn oren meer op Chinees lijkt haha.

dag uit het leven van een au pair 2

Rond kwart over 6 gaat de oudste naar zwemles met haar moeder, terwijl de vader met een vriend hardloopt. Ik ben dan alleen thuis met deze cutie. We leren dan altijd haar woordjes en een boek dat ze zelf moet proberen te lezen. Als we dan nog tijd over hebben, kijken we graag wat tv samen. Dan kruipt ze altijd helemaal op mijn schoot en dat is zo fijn haha!

dag uit het leven van een au pair 1

Om kwart over 7 is het bedtijd! Tijd voor een verhaaltje voor het slapengaan en het in bed stoppen. Dat bestaat vooral uit heel veel knuffels en grapjes en nog meer dingen dat mij stopt van weggaan zodat ze niet hoeft te gaan slapen haha. Een op een tijd is altijd leuk hihi. Om half 8 gaat het licht uit en zit mijn dag erop. Vaak zit ik dan even op mijn laptop totdat de ouders terugkomen en meestal kletsen we dan samen wat of kijken we een tv serie samen. Lekker een ontspannen avond dus!

Dit is een random dag uit mijn au pair leven! Deze dag was heerlijk ontspannen, maar er zijn natuurlijk ook dagen waarop de kids niet zo goed luisteren, er van alles mis gaat of dat ik overdag nog extra moet werken. Ik hoop dat je dit een goed inzicht geeft in mijn au pair leven hier!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

1 comment

  1. Roos

    Super leuk! Maar heb het idee dat je dit gisteren ook al had geschreven in andere woorden, kan dat? Hahaha of ik word gek.

    Maar je maakt me helemaal enthousiast met je verhaal en foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published.