curry met kikkererwten en spinazie

Curry met kikkererwten en spinazie

Zin in een lekkere, gezonde maar vullende kruidige curry? Probeer dan eens deze curry met kikkererwten en spinazie eens.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

1 ui

100 gram kip

50 gram kikkererwten

30 gram spinazie

100 ml kokosmelk 

1 paprika

1/8 tl cayennepeper 

1/8 tl knoflook

1 tl kerriepoeder

1/2 tl paprikapoeder

kikkererwten en spinazie curry

 

Hoe maak je de curry met kikkererwten en spinazie?

  • Snijd de kip in blokjes en bak aan in de pan
  • Snijd de ui en paprika klein en voeg toe aan de kip
  • Voeg alle kruiden, kokosmelk en kikkererwten toe aan de kip
  • Roerbak alles goed door totdat de kokosmelk ingetrokken
  • Voeg als laatste de stukjes spinazie toe.

Een curry kan eigenlijk zo eenvoudig zijn. Gebruik kokosmelk en kruiden en voeg toe wat je lekker vindt. De variaties zijn daarmee oneindig. Dat maakt het maken van een curry ook zo leuk denk ik. Omdat je eigenlijk nooit hetzelfde hoeft te maken en je smaakpapillen elke keer weer een verrassing voor zich krijgen.

 

Natuurlijk kan het soms wel lastig zijn om telkens met nieuwe creaties te komen en vooral maaltijden die ook nog erg gemakkelijk te maken zijn. Vaak eet ik bij een curry bijvoorbeeld rijst of naanbrood, maar dit keer wilde ik gaan voor wat minder koolhydraten, en een maaltijd waar ik toch vol van kwam te zitten. En toen kwamen de kikkererwten om het hoekje kijken.

Laten we met de curry beginnen. Hiervoor snijd je eerst de kip en stukjes en daarna bak je deze aan in een pan. Snijd daarna meteen de ui in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Doe hetzelfde met de paprika en bak alles even zachtjes aan.

Daarna is het tijd om het geheel wat meer spice te geven. Voeg alles kruiden toe samen met de kokosmelk. Terwijl alles lekker pruttelt kun je ook de kikkererwten toevoegen. Laat de curry even zachtjes koken zodat de kruiden tot hun recht kunnen komen en de kokosmelk kan intrekken. Voeg als laatste nog de stukjes spinazie toe en roerbak dit nog 2 minuutjes toe. Daarna is je curry klaar.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.