cranberry witte chocoladekoekjes 2

Cranberry witte chocoladekoekjes

Cranberry en witte chocolade, bestaat er iets lekkerders? Jazeker! Stop ze samen in een koekje en geniet van knapperige cranberry witte chocoladekoekjes.

Wat heb je nodig?  (voor 24 koekjes)

170 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
150 gram bruine suiker
50 gram kristalsuiker
1 ei
2 tl vanille extract
250 gram bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
130 gram witte chocolade chips
100 gram gedroogde cranberries

cranberry witte chocoladekoekjes

Hoe maak je de cranberry witte chocoladekoekjes?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de boter los.
  • Voeg de eieren, beide suikers en het vanille extract toe en mix dit met elkaar.
  • Voeg nu de bloem, bakpoeder en zout in delen toe en mix het tot een glad deeg.
  • Voeg de stukjes chocolade en cranberries toe en roer goed door.
  • Maak 24 koekjes uit het deeg ter grootte van een eetlepel.
  • Bak de koekjes voor ongeveer 10 tot 15 minuten.

Koekjes bakken is altijd een leuk idee, welke reden er ook is. Dit keer bakte ik deze koekjes voor Thanksgiving. Hoewel ik nooit echt Thanksgiving heb gevierd, stelde een Amerikaanse au pair voor om het al picknickend te vieren. En als ik aan Thanksgiving denk, dan denk ik aan zoete aardappel en cranberries. Er mochten hoe dan ook geen cranberries ontbreken in mijn koekjes! En chocolade is altijd goed, de witte chocolade stukjes horen ook zeker thuis in deze koekjes.

cranberry witte chocoladekoekjes 3

Ik weet nog dat ik het koekjesdeeg om 9 uur in de morgen heb staan maken. Volgens mij heb ik nog zo vroeg voor deze doeleinden in de keuken gestaan, maar ik was wakker dus ja haha.

Gelukkig zijn deze koekjes eenvoudig om te maken en zijn ze zo klaar. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Begin dan met het loskloppen van de boter. Voeg beide suikers toe en klop net zo lang tot de boter zacht en smeuïg is. Voeg nu ook het ei en het vanille extract toe en mix het met elkaar.

Nu kunnen ook de droge ingrediënten in delen toegevoegd worden. Doe het bloem, bakpoeder en zout erbij maar in delen zodat de bloem niet teveel verstuift. Mix alles met elkaar tot een stevig koekjesdeeg. Roer nu ook de stukjes cranberry en witte chocoladestukjes erdoorheen. Neem een bakplaat met wat bakpapier erop en leg hierop de koekjes. Maak de koekjes ter grootte van ongeveer 1 eetlepel aan deeg. Bak de koekjes ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin aan de randen zijn. Ze kunnen wat zacht uit de oven komen, maar eenmaal afgekoeld zijn ze lekker knapperig. Iedereen kon er in elk geval niet vanaf blijven!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.