Cranberry peer crumble

suikervrije fruit crumble

Een crumble is misschien wel een van mijn meest favoriete toetjes om te maken. Lekker veel fruit en makkelijk om te bereiden. En deze versie jongens staat gelijk aan een perfecte herfst. Ben je nog op zoek naar een heerlijk toetje binnen dit seizoen? Dit is hem!


Deze keer maakte ik een crumble in herfst en thanksgiving stijl door de cranberries en peer die erin zitten. Dat is voor mij echt herfstfruit. Het is zo heerlijk hoe alle fruitsappen in de oven samen komen en het hele toetje superlekker zoet maken. Het past echt perfect bij elkaar en hoewel het gezond is, is dit toetje super gevaarlijk. Ik wilde alleen maar meer, meer en meer!

cranberry peer crumble

Wat heb je nodig? (Voor 4-6 personen)

2 peren
300 gram cranberries
2 eetlepels palmsuiker
60 gram koude roomboter
200 gram boekweitmeel
1/2 tl gember

thanksgiving toetje

Hoe maak je de cranberry peer crumble?

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Was de peren en snijd daar plakjes uit. Dat mag zonder schil, ik heb het lekker met gedaan, voor de vitamientjes. Neem van 1 peer de plakjes en verdeel deze over de bodem van je ingevette ovenschaal. Strooi daaroverheen de cranberries. Wanneer je je toetje wat zoeter wilt, kan je over de cranberries nog 2 eetlepels palmsuiker heen strooien. Dit is vooral als je verse cranberries gebruikt. Gedroogde cranberries zijn al zoet van zichzelf en dus is dat eigenlijk niet nodig. Bedek de cranberries met de laatste laag aan peer.

Doe vervolgens het meel, gember en palmsuiker bij elkaar in een kom en voeg daaraan blokjes koude roomboter toe. Prak met een vork in op de boter zodat het mengt met het meel en de suiker. Wanneer de boter al beter vermengt is kan je voorzichtig nog met je vingers gaan kneden zodat je mooie kleine crumble balletjes krijgt. Verdeel de crumble over de ovenschaal en zet het gerecht zo’n 45-55 minuutjes in de oven. Dit toetje is trouwens heerlijk met wat vanille roomijs.

peer cranberry crumble

Waaruit bestaat jouw favo crumble?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

4 comments

 1. Marlotte

  Oh, dit ziet er zó lekker uit! Yummie!

  1. Miss Craftsy

   Ah dankje Marlotte! Ga je hem binnenkort ook maken?

 2. Manon

  Oh god dit is zo lekker

Leave a Reply

Your email address will not be published.