Courghetti met spinaziepesto

zelfgemaakte pesto

De meest geniale en gezonde versie voor pasta vind ik nog steeds de courghetti! En met deze heerlijke zelfgemaakte pesto erbij is hij onweerstaanbaar!


Ik at vroeger heel erg veel pesto. Die smaak vind ik echt zo lekker. Ook geen wonder, want er zit Parmezaanse kaas is en kaas is gewoon lekker. Punt haha. Toen ik op zoek ging naar een recept voor pesto maar dan anders, kwam ik uit op deze spinaziepesto. Natuurlijk is pesto met haar kaas en pitjes niet de meest vetvrije maaltijd die er bestaat, maar juist daardoor heb je wel een vullende, voedzame maaltijd. Nadat ik namelijk was saus had geschept over mijn ‘pasta’, was ik een beetje uitgeschoten, zoals ik graag doe met mijn saus, maar man dat had ik echt niet hoeven doen want hij is zo freaking vullend! Je gaat waarschijnlijk hetzelfde denken als ik omdat er niet veel op je bord zal liggen, maar reken maar dat het vult, en lekker vult ook nog! Ik vond de saus persoonlijk dus teveel voor 2 personen, je zou er rustig 3x mee kunnen doen.

pesto van spinazie

Wat heb je nodig? (Voor 2 a 3 personen)

1 kleine tot middelgrote courgette per persoon
85 gram cashewnoten
85 gram Parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook
75 ml olijfolie (koudgeperst)
85 gram spinazie
1 eetlepel citroensap
peper en zout

pasta van courgette

Hoe maak je de courghetti met spinaziepesto?

Snijd de uiteinden van de courgette eraf nadat je hem gewassen hebt natuurlijk en snijd dat sliertjes van de courgette met een juliennerasp of misschien heb je wel een spiraalsnijder. Roerbak de courgette kort aan in de pan. Stop alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine en pulse het tot een mooie, egale pesto waar misschien net nog crunchy stukjes pijnboompitjes en Parmezaanse kaas in zitten. Schep de courghetti op je bord en verdeel de spinaziepesto over de pasta. Lekkere toppings voor bij deze courghetti zijn: basilicum- en muntblaadjes, wat doperwtjes en rucula. Bon appetito!

courghetti

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij weleens zelf pesto gemaakt en waarmee?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.