Courgette Bananenbrood

courgette-bananenbrood-6

Bananenbrood vind ik al zo heerlijk, maar het is altijd fijn wanneer je in baksels stiekem groenten kunt toevoegen. Zo heb je weer een momentje op een dag waarop je extra groenten tot je neemt. Courgette heeft van zichzelf al geen sterke smaak en in zo’n heerlijke bananenbrood proef je er al helemaal niets van.

mango Wat heb je nodig? (voor 1 courgette bananenbrood)

3 bananen
2 eieren
110 gram boekweitmeel
110 gram amandelmeel
200 gram courgette, geraspt
1 theelepel zout
1,5 theelepel bakpoeder
1/2 eetlepel kaneel (of meer)
een grote hand rozijnen
een handje walnoten in kleine stukjes
optioneel: 40 gram honing/palmsuiker of een beetje stevia

courgette-bananenbrood-1

mango Hoe maak je het courgette bananenbrood?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bananen, eieren en eventueel de suikervervangers in een blender en meng alles goed met elkaar (ik had op dit moment geen 3 bananen meer dus heb ik er wat suiker aan toegevoegd. Met 3 bananen hoort je brood in principe zoet genoeg te zijn. Je kan er ook voor kiezen om een beetje suiker toe te voegen).

courgette-bananenbrood-3

Doe de bananenmix in een kom en voeg daar de kaneel, bakpoeder en zout aan toe. Roer of mix het goed door en voeg daarna het meel toe. Rasp de courgette met een juliennerasp wanneer je dit nog niet gedaan hebt en roer dit door het beslag heen. Voeg als laatste de rozijnen toe.

courgette-bananenbrood-4

Schep het beslag in ingevet cakeblik en strooi daaroverheen de stukjes walnoot. De cake moet ongeveer 1 uur in de oven. Wanneer je cake klaar is, laat hem dan nog een half uur in het blik zitten voordat je hem eruit haalt. Mocht de cake nog wat vochtig zijn, laat hem dan op zijn kop verder afkoelen, waarna de cake vanzelf ‘harder’ zal worden.

courgette-bananenbrood-7

mango Tips & Taste

Ik weet niet wat het is, maar ik vind dit bananenbrood veel lekkerder met courgette dan zonder haha. Het smaakt veel zachter en smeuïger en ik vind het heerlijk! In principe kan je ook een ander meel gebruiken zoals kokosmeel en speltmeel die ook goed voor je lijf zijn. Kies ook voor een zo rijp mogelijke banaan. Deze zijn zachter om mee te werken en ook zoeter van smaak, waardoor je ook minder suiker hoeft toe te voegen en je een zo natuurlijk mogelijk en gezond recept krijgt. Mocht je het deeg nu wat te droog vinden, voeg dan een klein beetje plantaardige melk toe (rijstmelk, kokosmelk, ongezoet) om het deeg wat smeuïger te maken. Het deeg hoort sowieso (door het meel en de courgette) wat droger te zijn dan je van een cakemix bent gewend. Het is natuurlijk ook een mix tussen cake en brood, dus houdt daar rekening mee :). Ik kan echt iedereen aanraden om dit courgette bananenbrood te maken, ik kan niet wachten tot ik het weer mag eten en het is echt het perfecte tussendoortje. Je koekvervanger voor bij de thee, je toetje naar je diner of lunch (ja, waarom ook niet) en zelfs als ontbijt is dit brood inzetbaar. Een multifunctionele lekkernij dus!

courgette-bananenbrood-5

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij al eens bananenbrood op?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



15 comments

  1. Jessica

    Hoi,

    Zou het eventueel ook met een combinatie havermout speltmeel kunnen?

    1. Miss Craftsy

      Hoi Jessica! Dat zou zeker ook kunnen. Kijk wel even of je niet wat meer vocht nodig hebt omdat havermout en spelt wat meer opnemen.

  2. Rotan

    Ik heb nog nooit bananenbrood geproefd in mijn leven. Als ik de foto’s zo zie dan ziet het er wel superlekker uit en ik hou wel van bananen. Dus misschien toch maar eens proberen te maken!

    1. Miss Craftsy

      Ja zeker doen je gaat er zeker van smullen. Het is meer een mix tussen brood en cake en het proeft door de rijpe banaan verre van gezond 🙂

  3. Naomi

    Wow dit lijkt me echt heeeel lekker.

    1. Miss Craftsy

      Dankjewel Naomi! Dit is zeker een heel welkom gezond tussendoortje kan ik je vertellen!

  4. Tess

    Klinkt heerlijk! Binnenkort maar eens even uitproberen 🙂

    1. Miss Craftsy

      Ah dankjewel, wat leuk! Ik ben benieuwd of je het lekker vindt Tess!

  5. Manon

    Oeh klinkt goed! Ik was van plan dit weekend weer bananenbrood te bakken, dus misschien dat ik er ook wel een courgette door doe 🙂 Heb zelf ook ooit muffins met spinazie gemaakt, dat was ook verrassend lekker!

    1. Miss Craftsy

      Dankjewel! Ik ben benieuwd of je het lekker gaat vinden Manon, laat je het me even weten? En muffins met spinazie, klinkt ook heerlijk!

  6. Manon

    Oh eta klinkt apart, courgette bananenbrood, maar ziet er lekker uit

    1. Miss Craftsy

      Het is zoo lekker haha! Het is alleen gek om die reepjes in je beslag te doen, maar na het bakken proef je er echt niets meer van!

Leave a Reply

Your email address will not be published.