hahei cathedral cove (33)

Coromandel Peninsula: ruig berglandschap en prachtige stranden

Ruwe berghellingen met uitzicht op een diepblauwe zee. Nieuw Zeelanders brengen graag een bezoek aan schiereiland Coromandel Peninsula en dit is waarom jij het ook niet zou moeten overslaan!

De Coromandel Peninsula is een prachtige schiereiland en ligt aan de noordoostkust van het noordereiland van Nieuw Zeeland. De Kiwi’s gaan hier graag op vakantie en als je er eenmaal bent snap je waarom. Een megalange, spectaculaire kustlijn waar je heerlijk kunt zwemmen en omringd met prachtige natuur. Het is hier heerlijk vertoeven!

hahei hot water pools (2)

Hot Water Beach

Lekker naar het strand en bubbelen alsof je in een warm bubbelbad zit? Dat kan bij het Hot Water Beach. Op dit strand kan je, tijdens eb, een kuil graven vlakbij het water en als vanzelf komt er dan warm tot heet water naar boven. Neem dus een schop mee en begin lekker je eigen thermische spa te graven. Een unieke ervaring! PS. pas wel op waar je graaft want het water kan zomaar 65 graden warm worden!

hahei cathedral cove (22)

Cathedral Cove

Een stenen uitstulping dat, je raad het nooit, op een kathedraal lijkt. Een bijzonder natuurfenomeen en zo vlakbij het water is het een prachtig gezicht. Wandel onder de boog door voor een mooi uitzicht op het water en verschillende rotspartijen. Vanuit Hahei wandel je er ongeveer een uur op, maar met al die uitzichten waar je op getrakteerd wordt zoals mooie lange, groene velden met schapen, natuur en bloemen, is dat het zeker waard!

hahei te pare track (11)

Te Pare track

Behoefte aan nog meer wandelen? Wandel en beklim dan de Te Pare track die je naar een prachtig uitzichtpunt brengt. Het is een korte wandeling die niet al te moeilijk is en het geeft je naar mijn idee een prachtige weergave van waar dit schiereiland zo bekend om staat: de groene, ruwe bergen en het prachtige uitzicht op de zee.

hahei cathedral cove (3)

Zonsondergang

De zonsondergang in Coromandel Peninsula zag ik hier per toeval, maar het is er zeker eentje om nooit te vergeten. Loop naar het strand rond zonsondergang en geniet van dit prachtige stukje natuur met een roze lucht op de achtergrond.

hahei cathedral cove (6)

Avontuurlijk en relaxed

Uiteraard kun je tijdens de zomermaanden hier heerlijk op het strand tot rust komen. Ben je een avonturier en lekker actief? Dan kan je een kayak huren en bijvoorbeeld naar Cathedral Cove kayaken of ga op surfles bij plekken als Whitianga en Whangamata. De laatste is een ware surfhotspot en bij de eerste kan je ook met dolfijnen zwemmen!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.