High end vs. Low end: Clinique & E.L.F. concealer

concealer-2

In Amerika is het een shopparadijs voor fijne make-up. En hoewel er zoveel moois lag wat ik kon kopen, vond ik dat ik ook nog wat voor de anderen over moest laten. Ik kocht een goede concealer van Clinique en ik kwam deze oogconcealer van E.L.F. tegen.

concealer-5

Clinique Line Smoothing Concealer

Volgens mij heb ik tijdens mij vakanrie wel meer dan 2 uur doorgebracht in de Sephora, wat een fijne winkel is dat! Ik werd vriendelijk geholpen, kreeg een huidanalyse en veel advies voor goede producten, waaronder concealer. Uiteindelijk kwam ik uit bij het bekende merk Clinique, maar die daar veel goedkoper is. Omdat mijn huid erg goed reageert op de Clinique producten qua verzorging, vroeg ik me af wat een concealer zou doen. Zou een goede concealer er ook voor zorgen dat je huid meer ademt en je puistjes minder worden?

Met een ietwat zenuwachtig gevoel kocht ik de concealer. Tuurlijk, ik had hem in de winkel uitgeprobeerd en daar was hij super, maar eenmaal thuis lan dat soms toch anders zijn en ik had nog nooit zo’n dure concealer gekocht.  En als bijkomend feitje dat je beter geen vloeibare concealer kan kopen voor op je gezicht (alleen onder de ogen), maakte het er ook niet beter op.

concealer-6

Clinique Concealer: de test

De volgende morgen was het zover: ik bracht voor het eerst de concealer aan. Wat een verschil! Ten eerste vind ik het sponsje heel fijn werken. Je brengt het heel gericht aan en je hebt er niet veel voor nodig vind ik. Bovendien lijkt het me hygiënischer dan met je vinger in een potje te gaan en het dan op je huid aan te brengen. Dan lijkt het me dat er meer bacteriën in dat potje komen dan heel even je huid aanstippen met het sponsje.

concealer-8

Conclusie Clinique Concealer

Zoals ik al zei heb je niet veel nodig. Je stipt het aan op je puistje of rode vlek en daarna verdeel je het zachtjes met je vinger door een deppende beweging te maken. Dit gaat het beste met je ringvinger voor een smooth effect. Ik was bang omdat hij vloeibaar is, dat hij niet goed zou dekken, maar ook dit is niet waar. Hij dekt prima en daarnaast trekt hij ook goed in en daarmee bedoel ik dat je gedurende de dag er een niet zo vette huid van krijgt, iets wat ik met sommige concealers wel heb. Een topaanwinst dus wat mij betreft!

concealer-3

E.L.F. Under Eye Conceal & Highlighter

Ik was in de Target op zoek naar mijn favoriete mascara die ze niet in Nederland hebben, totdat ik ineens tegen een E.L.F. aan liep. Maar dat had ik niet verwacht!  Ik dacht echt dat E.L.F. alleen online te koop was. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik in de hemel was beland! Ik moest me wel inhouden, want ik mocht van mezelf alleen make-up kopen die ik echt nodig had en zou gaan gebruiken. Ik zag de under eye concealer en omdat ik altijd nog op zoek ben naar een goede concealer, mocht ik deze van mijzelf uitproberen ;).

concealer-4

E.L.F. Concealer: de test

Deze concealer bestaat uit zowel een lichte gewone concealer, als een highlighter. De highlighter is ideaal om te gebruiken voor op je wenkbrauwbot, het binnenste van je oog, maar ook op je jukbeenderen. De consistentie is erg dun, wit en met een glittertje erdoor (heel subtiel). Omdat de highlighter zo dun is, smeert hij lekker uit, maar heb je er in mijn ogen ook (okay scratch that haha), heb je er ook niet veel van nodig. Ik moet het sponsje goed afvegen van tevoren om de highlighter aan te brengen. Helemaal geen probleem, maar wel handig om te weten voordat je een klodder highlighter op je wenkbrauwen hebt zitten :).

De concealer is ook lichter dan ik gewend ben, wat fijn is, omdat je natuurlijk een lichte gloed en een frisse look wilt hebben onder je ogen. Dan lijk je tenminste ook een keertje wakker. De kleur is dus helemaal perfect! Net als de highlighter, is deze concealer dunner dan ik gewend ben. Hij is sowieso vloeibaarder dan elke vloeibare concealer die ik ken, maar hij is nog wel dikker dan de highlighter. Op zich geen probleem, want zo kan je hem ook beter aanbrengen.

concealer-7

Conclusie E.L.F. Concealer

Aanbrengen doet hij zo fijn! Maar zoals je op de foto kunt zien, is er niet heel veel verschil. Het is wat minder donker, maar de kringen zijn jammer genoeg niet helemaal weg te krijgen met deze concealer. De highlighter is met het blote oog wel te zien. Ik houd van subtiliteit dus ik hoef ook niet zo’n hee-wenkbrauw-waar-ga-je-met-die-vrouw-heen highlighter te hebben. Daarom was het lastig om de highlighter goed op de foto te krijgen, maar hij is zeker wel aanwezig en hij is prima naar mijn zin. Ik heb ook stiekem de concealer van Clinique aangebracht onder mijn oog en ook daar word ik helemaal vrolijk van! Volgens mij kan ik die voortaan gebruiken haha.

De E.L.F. Under Eye Conceal & Highligther is te koop op hun webshop (en dus bij de Target!) voor slechts $ 3,- (haaaallelujah!). De Clinique Line Smoother Concealer is te koop bij jouw parfumerie voor € 22,-. Wel echt een high end product, maar hij doet dan ook zeker zijn werk en ik heb het idee dat deze concealer beter is voor mijn acne huidje dan een goedkoper merk.

Wat is jouw favoriete under eye concealer?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

5 comments

 1. Maaike

  Die van Clinique ziet er veel beter uit inderdaad. Beter een goede investering dan een product dat niet zijn werk doet <3

  1. Miss Craftsy

   Inderdaad! En dat zie ik nu ook in, geeft je ook meteen veel meer zelfvertrouwen ofzo omdat je gewoon weet dat een product mooi op je gezicht zit. Klinkt misschien heel erg stom haha

 2. Manon

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik die van E.l.f er een stukke beter uit vind zien!

  1. Miss Craftsy

   Ah wat grappig! In real life kon ik het verschil wel duidelijk zien. En het is natuurlijk ook wat anders dan een product over je acne gebruiken of onder je ogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.