wat te doen in sevilla

Citytrip Sevilla | Wat te doen in Sevilla?

Laat je verwonderen door de mooiste stad van Andalusië: Sevilla. Een mooie geschiedenis, prachtige architectuur en een gezellige sfeer. In Sevilla is er genoeg te doen!
wat te doen in sevilla real alcazar

Real Alcazar bezoeken

Toch wel het hoogtepunt van een bezoekje aan Sevilla, het paleis. Het is een prachtig paleis waarbij je bij elke kamer weer verwonderd bent over de details en de versieringen. Je voelt je daadwerkelijk een prinses en je kijkt je ogen uit! Het is dan ook niet zo raar dat Game of Thrones hier ook gedraaid heeft. Ook de tuin is erg mooi en via een smalle gang kom je in een mooie nis uit, waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt over de tuinen en het paleis zelf. Het is ook zeker aan te raden om de audiotour te doen om zo meer te weten te komen over de geschiedenis.

wat te doen in sevilla tapas eten

Tapas eten

En dit is zeker ook iets waar je niet omheen kunt als je in Sevilla bent. Je kan eigenlijk nooit fout zitten met het kiezen van tapas in Sevilla omdat dit dé stad is om het te proberen. Want dat kunnen ze wel hier! Probeer vooral iets met iberico, een soort ham dat erg populair is in deze regio.

wat te doen in sevilla plaza de espana

Over Plaza de Espana wandelen

Als je nog niet genoeg moois hebt gezien, dan is dit plein met het kolossale gebouw eromheen een must see. Ik bezocht dit plein voor het eerst tijdens een free walking tour en ik wist niet dat we hier waren aangekomen. Dus toen ik het hoekje omsloeg en ineens dit uitzicht kreeg was ik helemaal verwonderd, het is echt prachtig hier!

wat te doen in sevilla metropol parasol

Van het uitzicht genieten op de Metropol Parasol

Typisch Spaans is het niet, en juist omdat het zo’n vreemde eend in de bijt is, is het wel het bezoeken waard. Ten noorden van het centrum vind je namelijk de Metropol Parasol, een soort modern houten kunstwerk om mensen de mogelijkheid te geven van het uitzicht van de stad te genieten. Jij kan er ook op voor 3 euro en het mooiste is om dit te doen tijdens zonsondergang.

wat te doen in sevilla montjuic

Genieten van de Montjuic

Herinner je je Plaza de Espana nog? Ga hier zeker eens in de avond terug! Afhankelijk van wanneer je Sevilla bezoekt, is er een fonteinenshow met mooie lichtjes hier aanwezig. Een mooi spektakel!

wat te doen in sevilla flamenco

Een flamencoshow bezoeken

Ben je op zoek naar nog meer te doen in de avonden? Dan raad ik je een flamecoshow erg aan! Naast tapas staat Sevilla ook bekend om haar flamencoshows en ik heb er dan ook eentje bezocht. En wow het strakke dansen en die gezichtsuitdrukkingen van de danseres, echt fenomenaal! Ik heb met open mond zitten kijken en kreeg na afloop zelfs een workshop flamenco!

wat te doen in sevilla fiets huren

Een fiets huren

Sevilla is niet zo stijl en daarom is het erg leuk om een fiets te huren en wat wijken van Sevilla te zien door middel van een fiets. Je kan ook een fietstour doen, maar ik ging er in mijn eentje op fiets. Leuke wijken om te bezoeken zijn Triana, Santa Cruz, Macarena en San Pedro.

wat te doen in sevilla maria luisa park

Chillen in het Maria Luisa park

Op vakantie zijn betekent ook lekker chillen. Dat kan op een terrasje, maar ook zeker in het Maria Luisa Park. Een heel mooi aangelegd park dat geïnspireerd is op de tuinen in het Alhambra in Granada. Veel groen, mooie pleinen, bloemen en kunstwerken. Een ideale plek om even helemaal tot rust te komen.

wat te doen in sevilla bullring

De bullring bezoeken

Stierengevechten is al jarenlang een ritueel van de Spaanse cultuur. Er is veel om te doen en veel mensen willen het ook laten stoppen. Sommige steden doen het helemaal niet meer en in Portugal zijn ze gestopt om de stieren te doden na een gevecht. In Sevilla kan je een tour doen in de bullring om zo meer te leren over waarom het zo’n ding in van de Spaanse cultuur. Of je er nu voor of tegen bent, het is zeker interessant om hierover te leren.

wat te doen in sevilla kathedraal

De kathedraal en het centrum bewonderen

Uiteraard kan je het centrum niet overslaan. Bezoek de kathedraal gratis op zondag en neem een kijkje bij de tabaksfabriek en de torre del oro. Er zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden in het centrum!

Veel plezier in Sevilla!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Reisgids voor Sevilla - Life to Enjoyce

    […] In Sevilla is er enorm veel te doen en kan je rustig een aantal dagen verblijven om alles op je gemak te ontdekken. Eerder schreef ik al uitgebreid over alle bezienswaardigheden van Sevilla. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.