citytrip praag

Citytrip Praag | Wat te doen in Praag?

Zin in een weekendje weg? Dan is Praag the place to be! Want in deze Tjechische hoofdstad is genoeg te beleven en te doen. Daarom wat te doen in Praag tijdens een citytrip?

citytrip praag praagse burcht

Bezoek de Praagse Burcht bij nacht

De Praagse Burcht in het kasteeldistrict is wat mij betreft de nummer 1 bezienswaardigheid van Praag. Het is de grootste burcht ter wereld en is een halve kilometer lang. Het bevat meerdere paleizen en binnenplaatsen en ook bevindt zich er een kathedraal. Genoeg te zien en te doen dus! Overdag is het een drukte van jewelste, maar vergeet niet om er in het donker ook naar terug te gaan. Toen ik er was, was er letterlijk bijna niemand en kon je de prachtige gebouwen echt goed in je opnemen, gratis het Gouden Straatje bezoeken en heb je een waanzinnig uitzicht op het stadscentrum.

citytrip praag trdelnik

Eet Praagse goulash en trdelnik

Als er iets is wat je geprobeerd moet hebben dan zijn het deze twee lokale lekkernijen. Als eerste de goulash die waanzinnig lekker is! Denk aan heerlijk gestoofde hachee maar dan fenomenaler :). Vaak wordt de goulash geserveerd met dumplings en wat groente, maar je kan ook de old prague goulash bestellen wat geserveerd wordt in een soort van Italiaanse bol. En zoetekauw of niet, trdelnik moet je proberen en is op elke straathoek te vinden. Het staat ook bekend als schoorsteencake en zo ziet het er ook uit: een schoorsteen met een suikerlaagje en daarin kan je een vulling doen. Van ijs tot aan slagroom met fruit.

citytrip praag terezin

Maak een dagtrip naar concentratiekamp Terezin

Wat ik ook erg indrukwekkend vond is het concentratiekamp Terezin, op een uur afstand van Praag. Je kan er op eigen houtje heen, maar met een dagtour leer je zoveel meer. Het kamp bestaat uit twee delen: het dorp ofwel de ghetto en het gevangenisgedeelte. Vooral het laatste was bizar. Om te leren hoe slecht te omstandigheden waren en hoe het gebruikt werd als propaganda om het Rode Kruis en de rest van de wereld te laten zien hoe goed deze kampen voor de Joden waren. En in de ghetto moest het leven voor de joden ook fantastisch zijn. Maar we weten allemaal hoe het echt zit. Ook gek om te leren: de ghetto wordt nu nog steeds bewoond en lijkt dus gewoon op een dorp.

citytrip praag john lennon wall

Peace Out @ the John Lennon Wall

Wat ooit is begonnen door de hippies van Praag, is nu uitgegroeid tot een mooie, kleurrijke bezienswaardigheid. Inmiddels is er niets meer over van de originele muur omdat er telkens nieuwe tekeningen opkomen. Wat het is? Een graffitimuur ter ere van John Lennon. Je ziet zijn gezicht en lyrics vaak terugkomen op de muur het is een een heus Instagramwaardig plaatje.

citytrip praag petrin heuvel

Een prachtig uitzicht vanaf de Petrin heuvel

Praag van grotere hoogte bekijken? Ga dan met een minitreintje naar de top van de Petrin heuvel. Als je een ticket voor het openbaar vervoer is, kan je hier gratis gebruik van maken, maar je kunt ook naar de top wandelen. Vooral met mooi weer is het bosrijke gebied prachtig en kan je op de top ook lekker picknicken. Ook vind je er een soort van Eiffeltoren die je op kunt klimmen om het uitzicht te aanschouwen. Op budget? Ga dan niet helemaal naar boven, maar stop bij het restaurant op de eerste stop waar je ook prachtige plaatjes kunt schieten.

citytrip praag mala strana

Dwaal rond in de Mala Strana wijk

Mala Strana is mijn favoriete wijk van Praag. Hier vind je naar mijn mening de mooie en schattige gebouwen van Praag en waan je je bijna door een sprookjeswereld. Hier kun je uren door ronddwalen. Ga dus op stap en het liefste zonder Google Maps en laat je verrassen.

citytrip praag sint vitus kathedraal

Aanschouw de indrukwekkende Sint-Vitruskathedraal

Terug naar de Praagse burcht waar je ook de Sint-Vitruskathedraal vindt. Deze kathedraal bevindt zich dus midden in de burcht en het is bijna te indrukwekkend om naar te kijken. Er zijn veel verschillende bouwstijlen zoals barok en gothiek, waardoor je er ook naar blijft kijken. De kerk is ook van binnen te bekijken.

citytrip praag karelsbrug

Wandel over de Karelsbrug

Op zoek naar nog een megatoeristische attractie? Ga dan naar de Karelsbrug. Dagelijks lopen hier duizenden mensen overheen en kan je hier je portret laten maken door een van de vele schilders. Hoewel het zeker leuk is om over deze brug te lopen, is het eigenlijk leuker om de brug te aanschouwen van een van de andere, omliggende bruggen of een wandeltochtje langs de rivier te maken.

citytrip praag old town square

Bezoek Old Town Square

Ook het centrum bestaat uit vele leuke straatjes en mooie architectuur om te aanschouwen. Dat is ook zo leuk aan Praag, het is zo anders dan Nederland, dat je keer op keer kunt blijven genieten van deze stad. Het hoogepuntje is toch wel Old Town Square met het gemeentehuis en de astronomische klok. Een hele mooie klok zoals ik hem nog nooit eerder heb gezien en er staat je elk uur een mooie verrassing te wachten!

citytrip praag joodse wijk

Laat je verrassen door de Joodse wijk

Nog een laatste wijk die ik je als tip mee wil geven is de Joodse wijk. Naast dat het gewoon heel erg leuk is om hier doorheen te lopen, zie je op sommige stukken ook de rijkdom van de stad. Vergeet ook niet om de Joodse town hall en synagoge te bezoeken!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.