wat te doen in malaga

Citytrip Malaga | Wat te doen in Malaga?

Malaga, een heerlijke kustplaats in het zuiden van Spanje. Een ideale stad om even bij te komen op het strand, maar tegelijkertijd te genieten van de geschiedenis die het te bieden heeft. Wat te doen in Malaga?Malaga is gelegen in Andalusië en is de vijfde grootste stad van Spanje. Genoeg te doen dus! Ook ligt het aan de Middellandse Zee en heeft het een mild klimaat, waardoor je bijna het hele jaar door heerlijk van de zon kunt genieten. Malaga is ontstaan als havenstad en maakte deel uit van het Fenische Rijk, waarna ook de Romeinen aan de macht kwamen. De stad kwam pas echt tot bloei tot de Arabieren de stad overnamen en dat zie je, samen met de invloed van de Romeinen, ook wel terug in de architectuur. Eind jaren 1400 namen de Christenen de stad weer over en ook dit zie je weer terug in de architectuur. Door deze verschillende tijdperken is het een hele interessante stad om te zien. Zoveel moois, maar wat te doen in Malaga?

wat te doen in malaga la malagueta

Zwemmen bij La Malagueta

Als je naar een kustplaatsje gaat, dan moet je natuurlijk ook wel even naar het strand. Malaga heeft een prachtig strand waar je heerlijk kunt vertoeven. Er zijn wat strandtentjes en grasveldjes voor wanneer je niet van zand houdt. Ook is het strand vrijwel steenloos (afhankelijk van waar je gaat liggen) en is er ook een haven en boulevard met winkels waar je langs kunt wandelen. Eigenlijk alles wat je hartje begeert als het gaat om een kustbestemming.

wat te doen in malaga free walking tour

De geschiedenis leren kennen door een Free Walking Tour

Ik vind een Free Walking Tour de ideale manier om meer te leren over een stad. In plaats van dat je gebouwen op eigen houtje gaat bekijken, krijg je nu ook het achtergrond verhaal ervan. Het leuke van deze walking tour in Malaga (die met de blauwe paraplu) is dat ze naast de standaard tour om 11:00 ook een Alcazaba tour hebben. Dan kun je dus het Alcazaba bezoeken terwijl je ook leert over de geschiedenis van dit fort.

wat te doen in malaga alcazaba

De Alcazaba bezoeken

Behalve natuurlijk dit fort bezoeken via de walking tour, kan je dit ook prima bezichtigen op eigen houtje. Geniet van de schitterende Arabische architectuur, de zuilen, bogen, versieringen en mooie tuinen. Dwaal door alle verschillende vertrekken en vergeet ook niet van het uitzicht te genieten! En een tof feitje: nadat deze plek onbewoond werd hebben hier nog de armste van de armste hier in groepjes gewoond, ver afgesloten van de bewoners in het centrum. Erg interessant om hier meer over te leren!

wat te doen in malaga kathedraal

De kathedraal bezichtigen

Deze kathedraal, la mantequilla, is een van de grootste kathedralen van Spanje en je kan zien dat er vele jaren aan is gebouwd. En stiekem is hij niet eens af, want hij mist een toren. De inwoners hebben liever dat er geld in andere dingen wordt gestoken, dus waarschijnlijk komt die toren er nooit meer. De kathedraal is erg mooi en impressive om te zien en je kan hem ook van de binnenkant bezichtigen. Op zondag kan dit zelfs gratis!

wat te doen in malaga teatro romano

Het Romeinse theater aanschouwen

Te midden van alle moderne en Arabische architectuur vind je ineens die typisch Romeinse theater. Voor Romeinse begrippen is hij erg klein, maar zeker mooi om te zien. Toen ik er was werden er zelfs optredens gegevens, dus ook in deze tijd maken ze nog goed gebruik van dit theater!

wat te doen in malaga stad

Door de stad struinen

Wat te doen in Malaga? Ik vond het erg fijn om gewoon lekker door de stad te struinen. Het is er zo levendig hier dat er altijd wel wat te doen en te zien is. Ontdek de mooie gebouwen en pleinen en laat je verrassen.

wat te doen in malaga tinto de verano

Tinto de verano drinken in de avonduurtjes

Wat ik heel typisch vind aan deze stad is dat zodra het een uurtje of 9 is, alle locals zich buiten begeven voor het avondeten. Zij eten extreem laat voor onze begrippen en staan er soms zelfs voor in de rij! Gelukkig zijn er volop terrasjes te vinden en is het goed vertoeven met een tinto de verano, ofwel zomerwijn. Dit is rode wijn gemixt met soda, zoals bijvoorbeeld sprite. Erg lekker en fris!

wat te doen in malaga gifralbar

Klim naar de Gibralfaro

Wil je nog meer over de Moorse geschiedenis weten en gaan voor een adembenemend uitzicht van de stad en de zee? Klim dan in 20 minuten naar het kasteel Gibralfaro. Naast het bezichtigen van het kasteel is er ook een museum dat je kunt bezoeken om meer van de geschiedenis te leren. Het is misschien even een klim om er te komen, maar het is zeker de moeite waard!

wat te doen in malaga parque de malaga

Chill in Parque de Malaga

Als je naar het strand gaat, is de kans groot dat je ook door Parque de Malaga komt. Dit is een mooi aangelegd langwerpig park waar het heerlijk vertoeven is als het even te warm is in de stad. Het is geen super spectaculair park naar mijn mening, maar het groen, de bloemen en koelte is voor mij reden genoeg om een bezoekje te plannen aan dit park.

wat te doen in malaga shoppen

Maak je klaar voor een shopsessie

In Malaga heb je heel veel bekende winkelketens en ook exclusieve boetiekjes met de leukste kleding. Dus ook voor het shoppen kan je perfect in Malaga terecht. Winkels die leuk zijn vind ik: Stradivarius, Sfera en Springfield.

Wat te doen in Malaga? Heb jij nog tips?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.