granada mirador de san nicholas

Citytrip Granada | Wat te doen in Granada?

Granada, de stad met de meeste historie en Arabische invloeden van Spanje en Andalusië. Laat je meenemen door de energie van deze stad en ontdek wat te doen in Granada!

granada alhambra

Alhambra

Als je Granada zegt, zeg je Alhambra. Het Alhambra is een Arabisch fort van de koning die er destijds regeerde. Hij woonde in Paleis Nazaries en ook kan je het zomerhuis verderop bezichtigen. Als je je trip naar Granada hebt gepland, boek dan ook alvast je ticket voor het Alhambra. Er zijn maar enkele tickets per dag beschikbaar om het paleis in te kunnen, dus wees er op tijd bij. De tickets kan je hier online bestellen. En of het het waard is? Dit was het meest bijzondere van mijn reis om te bezoeken. Het is zo groot en je kan er uren ronddwalen en genieten van de architectuur. Het paleis is echt adembenemend mooi en er is zoveel aandacht voor detail, je kan je ogen er niet van af houden. Ook de tuinen in Generalife zijn ontzettend prachtig. Je voelt je letterlijk als een prinsesje :).

granada albayzin

Wandelen door Albayzin

Albayzin is de Arabische en oudste buurt van Granada. Hier is al jaren niets meer aan gedaan omdat het op een berg is gebouwd en onderhoud daardoor erg moeilijk is. Vandaar dat het centrum ook veel moderner is. Des te authentieker voor ons als toerist. Wandel door de Marokkaanse straatjes op zoek naar mooie souvenirtjes of klim via de smalle straatjes omhoog waar je geniet van de mooie Arabische architectuur en sfeer.

granada arabische baden

Onderdompelen in een Arabisch bad

De hele dag klimmen kan nogal vermoeiend zijn, dus ontspanning willen we dan graag. Ik nam daarom dankbaar gebruik van een arabisch bad. Dompel je onder in verschillende warm en koudbaden en neem er als kers op de taart een massage bij. Ik koos ervoor om dit te doen in Aljibe San Miguel maar er zijn er veel meer te vinden in Granada.

granada sacromonte

Grotten bezoeken in Sacromonte

Sacromonte is de hoogtste wijk van Granada en bied je, eenmaal aan de top bij het kerkje, een fenomenaal uitzicht over de stad. Hoewel dat al de moeite waard is, heeft deze wijk nog meer te bieden. Helemaal bovenin hebben mensen hun eigen grot gemaakt met basisbehoeften waar ze gratis wonen. Het is heel primitief en een echte way of life. Als je een praatje met ze maakt word je misschien wel uitgenodigd om binnen te kijken of bekijk een flamenco show in een gypsy grot. Of neem een kijkje aan het begin van deze wijk waar een Marokkaans gezin woont en je voor €1,- binnen mag kijken bij ze.

granada carrero del darro

Begeef je door Carrero del Darro

Deze lange straat ligt aan een rivier aan de rand van het Albayzin en op weg naar Sacremonte. Tijdens je bezoek kom je hier dus zeker langs! Word getrakteerd op schattige gebouwtjes en een mooi uitzicht op het Albayzin. Ook zijn er veel winkeltjes en restaurantjes te vinden. Vergeet ook niet om Plaza Nueva te bezoeken!

granada kathedraal

Bezoek de kathedraal van Granada

Deze kathedraal is een van de grootste van Spanje. Neem een bezoekje vanbinnen, of loop eromheen. Wat bijzonder is aan deze kerk is dat het zo ingebouwd is door andere gebouwen, dan het onmogelijk is om haar in haar geheel te zien. Pas vanaf een uitzichtspunt realiseer je je pas dat de kathedraal zo groot is. Ook zul je een soort van rode graffiti vinden op de muren. Dit is met stierenbloed gedaan door mensen die afgestudeerd zijn en letterlijk hun stempel wilde zetten op het feit dat ze zo’n prestatie hadden neergezet en zo aanzien kregen.

graffiti

Spot graffiti

Over graffiti gesproken, er is een artiest “El Nino” die in zijn eigen buurt verschillende kunstwerken heeft gemaakt. Je ziet ze het best wanneer de winkels nog niet open zijn omdat ze op de luiken zijn geschilderd. De grafiti vind je in de Realejo buurt en vooral bij Plaza Joe Strummer, Calle Visttillas de los Ángeles en Calle Molinos.

granada pionono de santa fe

Probeer de pionono de Santa Fé

Zin in een zoete snack? Dan moet je zeker deze specialiteit uit Granada proberen, de pionono de Santa Fé. Je kan ze vinden bij de meeste bakkerijtjes en je vindt er ook vaak een aankondiging van op de ruit. Het is een heel klein taartje dat wel wat weg heeft van crème brulee, maar met de zachtheid van een cakeje. Smakelijk!

granada wat te doen in granada

Waanzinnig uitzicht bij Mirador de San Nicholas

Nog heel even terug naar het Albayzin. Naast dat het ook leuk is om gewoon door deze buurt te verdwalen, moet je ook zeker Mirador de San Nicholas bezoeken. Dit is een heel mooi uitkijkpunt en voornamelijk met zonsondergang. Het is niet zo hoog als in Sacromonte, maar echt het bezoeken waard. Vaak zijn er ook mensen die muziek aan het spelen zijn en daardoor hangt er een hele gezellige en relaxte sfeer op dit plein.

granada plaza bib ramlba

Chillen op Plaza Bib-Rambla

Nog een heel fijn plein is de Plaza Bib-Rambla die je middenin het centrum kunt vinden. Behalve moderne, Spaanse architectuur en veel winkels om te shoppen vind je niet in het centrum en dit pleintje vind ik er mooi tussenuit springen. Ideaal om even een terrasje te pakken (of churros) tijdens een shopsessie of wandeling.SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.