oxford bridge of sighes

Cityguide Oxford: 10 dingen die je moet doen in Oxford

Ga jij binnenkort op citytrip naar historisch Oxford? Dan moet je deze 10 dingen zeker gedaan hebben in deze stad!oxford uitzichtpunt

Geniet van het uitzicht op Carfax Tower

De Carfax tower ligt aan de rand van het stadshart en de winkels. Voor nog geen 3 pond mag je de 500 treden van deze toren naar boven klimmen om vervolgens te genieten van een mooi uitzicht van deze stad. Perfect om je typisch Engelse foto te snappen en even tot rust te komen. Althans ik krijg altijd een zen gevoel van lekker in de verte kunnen kijken en het leven daar beneden te aanschouwen. 

oxford kasteel

Oxford Castle

In dit Middeleeuwse kasteel krijg je al een goed en historisch beeld van Oxford. In dit kasteel zijn er guided tours waarbij je niet alleen het kasteel ziet, maar daal je ook af in the underground en klim je juist omhoog om een mooi uitzicht te krijgen van de stad. En het leukste van dat alles? Het is geheel in Middeleeuwse stijl inclusief een galg en verklede mensen. 

oxford covered market

Eten in de Covered Market

Ben jij een echte foodie? Of course you are anders zou je deze blog ook niet lezen. Op de historische foodhal de Covered Market kun je je foodie hart ophalen. Met heel veel restaurantjes en koffietentjes kun je hier op elk moment van de dag terecht. Op een authentiekere dan dit zal je niet snel eten.

oxford christchurch kathedraal

Chillen bij Christ Church

De kathedraal Christ Church is een van de grootste colleges van de universiteit van Oxford. Naast dat het een prestigieuze locatie is waar zowel lesgegeven word als studenten wonen, is het ook diverse malen gebruikt als filmlocatie. Zo is de eetzaal uit de Harry Potter reeks hier opgenomen. Naast dat een bezoekje aan deze kerk een must is, is het ook heerlijk om voor het gebouw lekker in het gras te chillen en een boekje te lezen. 

oxford bridge of sighes

Zuchten bij de Bridge of Sighs

The bridge of sighs is misschien wel de populairste must see van Oxford. De Hertford bridge heeft deze bijnaam omdat hij erg zou lijken op de bridge of sighs in Venetië hoewel het nooit als replica bedoeld was. De brug verbindt twee college gebouwen waar studenten overheen kunnen lopen. 

oxford fiets huren

Fiets huren

Beu van het lopen? Fietsend een stad ontdekken is misschien wel veel leuker. Zo kan je in korte tijd meer zien van een stad en kun je ook een tripje maken buiten de stad. Ontdek bijvoorbeeld het universiteitsgebied en de rivier ten noorden van de stad. Of ga, als je in bent voor een heerlijk stuk fietsen, naar Blenheim Palace. Een mooie route en een prachtig gebied om heen te gaan. 

oxford radcliffe gebouw

Radcliffe Camera

Ik ben echt een boekennerd en een fan van prachtig ingerichte bibliotheken. Je zou het misschien niet verwachten van dit kleine en schattige, ronde gebouw, maar dit is nu een bibliotheek. Je kan hier lekker lezen en genieten van de rust en de mooie balkonnetjes. Laat jij je ook verrassen door de prachtige architectuur?

oxford autenthieke straatjes

Struinen door de historische straatjes

Toen ik mijn eerste stappen in Oxford zette, werd ik meteen verrast door de fijne sfeer, authenticiteit en historie van deze stad. Elk gebouw is op zichzelf al prachtig om naar te kijken en welk straatje je ook inslaat of om welke hoek je ook kijkt, het is erg mooi om door deze stad te slenteren. Ik heb me in elk geval geen minuut verveeld!

oxford studentenstad

Bestudeer de universiteitsgebouwen

Een hele universiteit midden in de stad, hoe bijzonder is dat? In de stad kun je veel gebouwen vinden waar colleges worden gegeven zoals Magdalen College, New College en Worchester College. Het leuke van de studenten hier is dat ze ook uniformen dragen en sommigen dragen zelfs een soort van zwarte mantel. De gebouwen van binnen zien? Doe zelfverzekerd alsof je ook een student bent en loop gewoon binnen.

oxford thee drinken

Enjoy an English tea in Oxford

Moe van al het wandelen en  de sightseeing? Maak dan even een pitstop in an English tea room. Afternoon tea is wat de Engelsen nooit overslaan dus gun jezelf die welverdiende pauze. Neem eens een bezoekje aan de 1738 Tea Room die je middenin warenhuis Boswell & Co vindt. Ze hebben daar niet alleen heerlijke thee maar ook huisgemaakte taarten. Beware, want ze hebben zoveel dat je bijna niet kunt kiezen! Hoewel, die salted caramel cheesecake is enorm lekker ;).The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.