christchurch cathedral (2)

7 gratis dingen om te doen in Christchurch

De grootste stad van het zuidereiland van Nieuw Zeeland en zeker een leuke stad om 2 dagen te vertoeven. Wat kan je allemaal doen in Christchurch?

christchurch botanical gardens (6)

1. Ontdek de ‘Garden City’

Een van de dingen waarom Christchurch bekend staat is de Garden City. En met een veelvuldig aantal aan groene parken, is dat ook niet zo vreemd. Ben je in Christchurch, bezoek dan zeker ook een van de vele parken die de stad rijk is en met voorkeur Hagley Park of de Botanic Gardens. Deze laatste zijn prachtig en vooral tijden de lente wanneer het park vol met bloesem staat.

christchurch 185 empty chairs memorial (2)

2. Oud vs. Nieuw

Een andere reden waarom Christchurch bekend staat is een niet zo mooie reden. Op 22 februari 2011 heeft er een hevige aardbeving plaatsgevonden en daarvan zie je nog steeds de restanten. Een wandeling door het centrum maakt dit zeker waar. De stad is een mengeling van prachtige, moderne gebouwen versus vervallen gebouwen die gebroken zijn door de aardbeving. De stad is elke dag bezig met de wederopbouw die al jaren duurt. Het is mooi om te zien hoe de lokale bevolking hiermee bezig is en jij als toerist de opbloei van de stad met eigen ogen kunt zien.

canterbury museum (2)

3. Leer nieuwe dingen bij het Canterbury Museum

Op zoek naar een gratis activiteit? Loop dan even het Canterbury Museum binnen. Je kan er zo naar binnen lopen en je leert zo veel meer over de geschiedenis van Nieuw Zeeland, haar natuur en de maori. Ideaal!

christchurch 185 empty chairs memorial (2)

4. Eer verschillende monumenten

Naar aanleiding van de aardbeving en de oorlogen zijn er verschillende monumenten ter ere van deze gebeurtenissen te vinden. De meest mooie waar ik kippenvel van kreeg zijn de 185 empty white chairs. Elke stoel staat voor iemand die overleden is door de aardbeving in 2011. Elke stoel is wit en anders en vooraan staat ook een maxicosi die voor een baby staat. IJskoud kreeg ik het ervan. Verder is de Bridge of Remembrance, de Canterbury Earthquake National Memorial en de Cathedral ook mooie memorials en gebouwen om te zien. En helemaal geïnteresseerd over alles wat zich in 2011 heeft afgespeeld? Ga dan naar het Quake museum.

christchurch tram

5. Wandel en proef rondom Worcester Blvd

Dit vond ik een van de leukste straten van Christchurch. Erg gezellig en authentiek. Leuke lantaarnpalen en een schattige tram die erdoorheen rijdt. Verder vind je er ook het Arts Centre, een oud klooster en opgebouwd na de aardbeving en nu vol met leuke boetiekjes en eettentjes. Het ijscafé dat er zit heeft trouwens het lekkerste (vegan) ijs!

christchurch

6. Op streetart vibes

Ben je een street art fan? Dan is er ook een toffe gallerij waar je mooie street art kunt aanschouwen, namelijk bij de Brockworth Street Art Gallery, te vinden op 23 Barlett Street, Riccarton. Kunst op een muur in plaats van op canvas!

christchurch botanical gardens (5)

7. Op ontdekkingsreis vlakbij Christchurch

Heb je het centrum wel bekeken, dan zijn er ook genoeg leuke dingen te doen buiten Christchurch. Ga naar de wijk New Brighton om lekker van het strand te genieten en langs de pier te lopen. Een ander mooi strand is Sumner Beach. En houd je van wandelen? Bewandel dan de Bridle Path Walk welke ongeveer 3 uur in totaal duurt en je naar de top van Port Hills brengt dat je een prachtig uitzicht geeft over Christchurch. Tenslotte is Quail Island ook een mooie plek om te bezoeken en eenvoudig te bereiken met een ferry.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.