Chocoladekoekjes

chocoladekoekjes-1

Ik val maar meteen met de deur in huis: dit gezonde chocoladekoekje is het beste en lekkerste gezonde koekje dat ik ooit op heb. Hoewel je vaak een gezondere versie van dingen kunt maken, is soms de guilty pleasure versie net iets lekkerder. Maar daar heb je bij dit koekje echt geen last van!


Ik heb volgens mij al verschillende chocoladekoekje weten te maken maar dit is de beste tot nu toe. Een en al pure chocolade en smaakgenot en je hoeft ze er niet eens voor in de oven te doen. Dus zelfs voor de mensen onder ons die raw eten, glutenvrij of lactosevrij kunnen hier hun hart bij ophalen. De koekjes zijn zeker een week lang houdbaar en ik zou je adviseren om de koekjes in de koelkast te bewaren omdat de chocolade best wel snel smelt.

chocoladekoekjes-3

Wat heb je nodig? (voor 6 chocoladekoekjes)

5 + 3 eetlepels kokosolie
30 gram palmsuiker
110 gram amandelmeel
20 + 25 gram rauwe cacaopoeder
3 eetlepels roomboter
2 eetlepels honing

chocoladekoekjes-4

Hoe maak je de chocoladekoekjes?

Smelt de 5 eetlepels kokosolie en meng het daarna met de palmsuiker, amandelmeel en de 20 gram rauwe cacaopoeder. Dit kun je met een mixer doen of het je keukenmachine laten doen. Pak een groot plat bord en schep met een eetlepel telkens een beetje van het beslag waarna je het in ‘koekjesvorm’ op het bord legt. Ga zo verder tot je 6 koekjes hebt gemaakt. Zet de chocoladekoekjes minstens 1 uur in de koelkast zodat ze even kunnen uitharden.

Smelt voor de chocoladelaag de overige kokosolie en roomboter en zorg dat het warm is. Roer dit goed door elkaar en voeg al roerend de overige cacaopoeder en honing toe. Wanneer de koekjes uitgehard zijn, dip je het koekje aan 1 kant in de chocolade. Ik vond dit zelf niet gemakkelijk dus ik heb met een kleine lepel de chocoladesaus over de koekjes heen geschept. Zet de koekjes 10-30 minuten in de koelkast totdat de chocoladesaus hard is geworden. Doe hetzelfde voor de andere kant. Zodra de chocolade hard is, kan je er meteen van smikkelen!

chocoladekoekjes-2

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Crave jij ook al zo om dit koekje te gaan eten?

Nieuwsbrief





16 comments

  1. Astrid

    Ze zijn lekker!!!! Ik ga ze volgende keer iets minder zoet maken.
    Groetjes

      1. Astrid

        en het glazuur is echt simpel te maken! Dat neem ik mee voor andere recepten ook.

  2. Babs

    Chocolade is altijd goed…je mag mij er zelfs voor wakker maken 🙂

    1. Miss Craftsy

      Wakey wakey! Pas maar op, anders sta ik dadelijk met die schaal vol koekjes aan je bed ;). Veel bakplezier als je ze gaat maken!

  3. Nicole

    Oh weer zoiets lekkers! Dit ga ik het weekend maken als ik daar tijd voor heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.