chocoladetaart met praline

Chocolade truffel taart

Trust me. Dit is waarschijnlijk de beste taart die je in je leven zult gaan proeven. Zoveel chocolade, zoveel smeuïgheid en zoveel smaaksensatie: dat is deze chocolade truffel taart!

Wat heb je nodig? (voor 1 taart)

Voor de cake:
175 gram bloem
7 gram bakpoeder
1 el cacaopoeder
1 mespunt zout
200 gram roomboter
200 gram suiker
4 eieren
Voor de chocolade-truffelcrème:
1 pakje mix voor banketbakkersroom
150 gram chocolade
250 gram roomboter
60 gram poedersuiker
Voor de ganache:
50 gram pure chocolade
60 ml slagroom

chocolade taart met truffel

Hoe maak je de chocolade truffel taart?

Soms denk je dat je gewoon een taart gaat maken. En hoewel het een taart is uit het bakboek van Rudolph van Veen, bleek het een taart te zijn die zo amazing is en zo lekker smaakt dat we er niet met zijn allen af konden blijven. Ik had hem al een dag voor een feest gemaakt en ik moest messen en handen afslaan om ervoor te zorgen dat de chocolade truffel taart ook het moment suprême had gehaald.

Je bent er wel eventjes mee bezig, maar dan heb je ook wat! Als eerste verwarm je de oven voor op 175 graden. Daarna meng je de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Je kan in een andere kom de boter en suiker met elkaar kloppen en een voor een de eieren toevoegen. 

chocolade truffel cake

Mix nu beiden kommen met elkaar en maak er een glad beslag. Doe het beslag in een cakevorm en bak de cake 1 uur in de oven. Maak ondertussen de banketbakkersroom door het poeder aan te maken met water en dit in de koelkast te zetten.

Nu ga je verder met de chocolade-truffelcrème. Die maak je door eerst de chocolade au bain marie te smelten. Daarna meng je de roomboter en poedersuiker met elkaar. Doe hier vervolgens de banketbakkersroom doorheen en daarna de gesmolten chocolade. 

Als de chocolade truffel cake klaar is, laat je hem afkoelen en daarna snijd je hem door 3en. Daarna schep je de truffelcrème tussen de lagen cake in en gebruik je de overige truffelcrème om rozetten te spuiten op de taart.

smeuige chocoladetaartSET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.