(chocolade) New York Cheesecake

New_York_Cheesecake7
Voor mijn verjaardag wilde ik een taart maken, maar oorspronkelijk wilde ik niet zo’n calorieknaller. Dan kom je eigenlijk best wel snel uit op kwart of fruittaart. Zelf vind ik kwarktaart niet zo lekker en dan ben je met een klein bruggetje al snel bij een echte Amerikaanse cheesecake en de keuze was gemaakt! Toen kwam de zoektocht naar de lekkerste en een beetje originele cheesecake. Lastig en uiteindelijk heb ik dan ook gebruik gemaakt van 3 recepten en mijn eigen inzicht, nou, dan moet hij wel goed gelukt zijn toch?

Om het toch nog een beetje gezond te houden wilde ik wel volkorenkoekjes gebruiken. Normaal als je kwarktaart maakt, maak je de bodem met koekjes en boter, dan het beslag en dat zet je in de koelkast. Nu moet alles gebakken worden. Heel vreemd naar mij idee en dat maakte het ook heel spannend of het zou lukken. Wel zou ik je aanraden om de taart minimaal 1 dag van tevoren te maken, omdat hij wel moet opstijven in de koelkast.

Wat heb je nodig?
160 gram volkorenkoekjes
90 gram roomboter
2 el cacao
800 gram roomkaas naturel
250 ml zure room
150 gram suiker
1 tl vanille extract
3 eieren
255 + 170 gram pure chocolade
80 ml slagroom

Hoe maak je het?
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine totdat het bijna een poeder wordt. Verwarm de boter in de magnetron totdat deze vloeibaar is en meng dit door de koekkruimels. Voeg 2 eetlepels cacao toe indien je een chocoladebodem wilt (en natuurlijk willen wij dat!). Druk het mengsel in een taartvorm goed aan en egaal en plaats deze tenminste een half uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt ervoor kiezen om deze niet te bakken, maar wil je hem iets knapperiger, verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak de bodem zo’n 12 minuten. Laat deze daarna goed afkoelen.

New_York_Cheesecake6
Mix in een grote kom de roomkaas en suiker totdat deze glad en romig is. Voeg daarna de zure room en vanille extract toe en mix deze goed met elkaar. Voeg daarna de eieren toe. Mix op een lage stand totdat alles goed gemengd is. Wil je de chocoladeversie maken, zet dan 350 ml van je cheesecakebeslag even apart. Doe het overige beslag in de taartvorm over de bodem.

New_York_Cheesecake5
Smelt ondertussen de 255 gram pure chocolade in een magnetron en voeg deze, eenmaal gesmolten, toe aan de apart gezette cheesecakebeslag. Dit beslag kun je nu ook in de taartvorm doen. Je kunt heel leuk met een thee/eetlepel vormpjes maken in het beslag, ik hem er gewoon voor gekozen om het chocoladebeslag er overheen te doen. Meng het niet met het ‘gewone’ beslag! Als je dus niet de chocoladeversie hebt, kun je natuurlijk in 1 keer het volledige beslag erin doen.

New_York_Cheesecake4
Dan kan de taart gebakken worden. Er zijn ontzettend veel manieren waarop cheesecake gebakken moet worden. De ene doet het heel lang op een lage temperatuur, de andere andersom en weer een ander bakt het eerst laag en daarna hoger. Er zijn zelfs mensen die de cheesecake au bain marie bakken. Omdat ik een kleine oven heb, viel die laatste optie af. Als je het volgens de enerlaatste optie wilt doen (die ik eerst ook wilde doen) dan bak je de taart eerst 10 minuten op 225 graden en daarna verlaag je de temperatuur naar 90 graden en bak je hem nog eens 50 minuten (in de tussentijd de oven ook niet open doen). Ik kwam erachter dat mijn oventje helemaal niet op 90 graden kon bakken, dus daar ging mijn geniale bakplan. Uiteindelijk heb ik het opgelost door de taart 25 minuten te bakken op 150 graden in de hoop dat het goed zou gaan (en dat deed het). Als de taart klaar is met bakken, laat je hem nog 2 uur in de oven staan om hem af te laten koelen. Daarna zet je hem 1-2 in de koelkast om hem nog meer te laten afkoelen.

New_York_Cheesecake3
Vlak voordat de taart goed is afgekoeld in de koelkast, maak je de chocolade ganache. Kook de slagroom in een pannetje en doe daar vervolgens de overige chocolade in stukjes bij. Roer goed door totdat het een mooie en gladde substantie wordt. Schenk het mengsel vervolgens over de taart. Het lekkerste is om de taart nu een nachtje in de koelkast te laten opstijven… en dan genieten maar!!

New_York_Cheesecake8
New_York_Cheesecake1
Het resultaat!! Het ziet er alleen al zo leuk uit omdat je best wel wat lagen hebt! O ja en een hele belangrijke tip: normaal is een taart voor 8 personen ofzo? Ik heb er wel 12 stukken uit kunnen halen, omdat de taart ongelofelijk machtig is! Dat is wel handig als je taart gaat maken voor meerdere personen, kan je het gewoon op 1 taart houden ;). En hij is zoo ongelofelijk lekker! Ik heb vanwege mijn verjaardag wel wat stukjes gehad en elke keer dat ik een hapje nam dacht ik: goh dit is een echte New York Cheesecake! Je moet er natuurlijk wel van houden ;)!

Eet smakelijk!SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

8 comments

 1. Claudia

  Hmmm ziet er echt héérlijk uit! Het is dat ik even op “regime” ben maar anders zou ik deze nú gaan maken haha

  1. Miss Craftsy

   Aaah dat is jammer! Op zich zou je natuurlijk ook 85% chocolade kunnen pakken, honing ipv suiker en wat light versies voor de roomkaas en dan ben je al een heel eind!

 2. Shivani | BYSHIVANI

  Oeehh dat ziet er heel lekker uit! Die een voor de laatste foto lijkt op een hele grote koek haha

  1. Miss Craftsy

   haha een grote koek! een hele leuke en apart benaming!

 3. Joyce

  Wat leuk! Lijkt me erg lekker!

  1. Miss Craftsy

   Haha dankjewel! Was hij ook! Ik zou m zeker n keertje gaan maken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.