chocolade havermoutkoekjes 1

De makkelijk en gezond te maken havermoutkoekjes zijn terug en dit keer met een heerlijke chocolade upgrade! Deze gezonde chocolade havermoutkoekjes zijn onweerstaanbaar lekker!

Wat heb je nodig? (voor 10 koekjes)

  • 1 (rijpe) banaan
  • 1 ei
  • 50 gram havermout
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • snuf kaneel
  • 25 gram cashewnoten

chocolade havermoutkoekjes 2

Hoe maak je de chocolade havermoutkoekjes?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de banaan met een vork
  • Voeg een ei toe en kaneel naar smaak en mix met de banaan
  • Voeg nu ook de havermout en het cacaopoeder toe en mix
  • Breek de cashewnoten in kleinere stukjes en roer door de mix
  • Verdeel de havermoutkoekjes beslag in kleinere delen en maak hier ronde koekjes van
  • Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat
  • Bak de chocolade havermoutkoekjes 20 minuten in de oven

Heb je een rijpe banaan over waar je nog iets mee wilt en heb je zin in een lekkere snack die wel gezond moet zijn? Dan zijn deze chocolade havermoutkoekjes jouw go to. Deze favoriete snack maak je in een kwartiertje en nog eens een kwartier later zijn de koekjes alweer klaar. Ze zijn trouwens ook perfect als een go to ontbijt. En ken je mijn originele havermoutkoekjes nog niet? Dat recept mag je ook niet missen.

chocolade havermoutkoekjes 3

De chocolade havermoutkoekjes zijn erg gemakkelijk te maken. De banaan in de koekjes maakt de koekjes natuurlijk zoet, de rauwe cacao is voor wat extra verwennerij en de havermout houden je lekker lang vol en zitten boordevol vezels. De noten zorgen voor natuurlijke vetten en het ei zorgt voor de goede proteïne. Overigens kan je ook gemakkelijk een scoop aan eiwitpoeder toevoegen als je de koekjes wat hoger in proteïne wilt laten zijn. En uiteraard kun je de noten ook vervangen door andere soorten zoals macadamia, walnoten of pecannoten of ga voor wat gedroogd fruit als je niet zo’n notenfan bent.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Pel een banaan en doe deze in een kom. Prak vervolgens met een vork de banaan tot een prutje en voeg hieraan een ei en kaneelpoeder toe naar smaak. Mix dit met een lepel door elkaar en voeg daarna ook de havermout en het cacaopoeder toe. Roer dit wederom door elkaar heen en dan is het tijd voor de noten. Breek ze in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de mix. Roer het een laatste keer goed door elkaar en maak er daarna ronde koekjes van. Leg ze een voor een op bakpapier op een bakplaat. Stop de chocolade havermoutkoekjes voor ongeveer 20 minuten in de oven. Door de toevoeging van het ei en de noten worden de koekjes erg crunchy dus dat is erg lekker voor de mensen die wel van een crunch houden!

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.