chili macaroni

Chili macaroni

De Mexicaanse chili con carne en de Italiaanse macaroni zijn samengekomen bij deze chili macaroni. It’s a pleasure to eat you.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

200 gram gehakt
100 gram ongekookte macaroni
Klein blikje kidneybonen
100 gram mais
1 paprika
250 ml pomodoro
1/2 el paprikapoeder
1 tl komijn
1/2 tl knoflook
1/2 tl cayennepeper
Geraspte kaas

macaroni chili con carne

Hoe maak je de chili macaroni?

De Italiaanse en Mexicaanse keuken met elkaar gecombineerd. Italiaanse macaroni, maar met Mexicaanse groenten. Dit zijn mijn twee favoriete keukens, dus fout gaan gaat bijna niet. Door de bonen en gehakt maak je er een vullende en verzadigende maaltijd van, waardoor je niet zoveel macaroni nodig hebt.

Voor dit gerecht gebruik ik volkoren macaroni. Hoewel dit beter is dan de gewone ‘witte’ macaroni, blijft het een meervoudige koolhydraat, waardoor je lichaam meer moeite heeft dit te verwerken en het dus langer duurt voordat je een verzadigd gevoel hebt. Het is dus beter om meer groenten en vlees toe te voegen aan je maaltijd dan macaroni.

macaroni met mexicaanse groenten

Voor de chili macaroni kook je eerst de macaroni volgens de verpakking. Ik zou zelf de macaroni ongeveer 6 minuten koken, omdat je ze nog gaat toevoegen aan de chili en ze zo nog iets doorkoken. Hierna pak je er een andere pan bij en daarin rul je het gehakt. Terwijl het gehakt gaar wordt, snijd je de paprika in kleine stukjes en die bak je mee met het gehakt. Als de paprika wat zachter is geworden, voeg je de bonen, mais, pomodoro en alle kruiden toe. Roer alles door elkaar, doe de deksel op de pan en laat het zachtjes op laag vuur pruttelen.

Na een minuut of 10 schep je de macaroni bij de chili en laat je het nog even doorpruttelen totdat je een mooie, wat dikkere saus hebt. Daarna verdeel je de chili macaroni over de borden en top je het af met de geraspte kaas.

[yumprint-recipe id=’95’]SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.