chili-con-carne-4

Chili con carne, ik had het nog nooit op en ik had ook niet verwacht het te zullen eten. Het leek me te pittig en gewoon niet lekker van smaak, om maar niet te beginnen over de bruine bonen die er eigenlijk in horen. Ik had een blikje kidneybonen gekocht omdat ik er erg nieuwsgierig naar was en toen ik uiteindelijk ontdekte wat er allemaal in moest, leek het me opeens wel lekker! En geloof me, het was ook echt superlekker!!

Wat heb je nodig? (voor 3-4 personen)

mango 300 gehakt
mango 1 blik kidneybonen
mango 1 blik mais
mango 2 paprika’s
mango 2 uien
mango 4 tomaten
mango 2 blikjes tomatenpurree (of 1 grote)
mango 100 ml bouillon
mango 3 teentjes knoflook
mango chilipoeder, koriander, paprikapoeder, peper en zout

chili-con-carne-1

Hoe maak je het?

Neem een grote wokpan en rul daar alvast het gehakt in. Snijd de paprika’s, uien en knoflook in stukjes en laat dit even meebakken.

chili-con-carne-2

Snijd ook de tomaten in stukjes en kook alvast het water. Voeg zowel de tomaten, het water als een blokje bouillon toe (die lost vanzelf wel op) en voeg daarna ook de tomatenpurree toe met nog eens dezelfde hoeveelheid aan water (dus 1 groot of 2 kleine blikjes). Voeg de kruiden toe naar smaak en laat het zachtjes doorkoken zodat de chili op smaak kan komen.

chili-con-carne-3

Als de chili al eventjes op smaak is gekomen, kan je ook de mais en kidneybonen toevoegen, deze hoeven alleen nog maar even warm te worden. Schep wat van dit lekkers op je bord en garneer het met nog wat extra koriander.

chili-con-carne-5

Tips & Taste

Ik had echt niet verwacht dat dit zo lekker zou zijn en ik ben ook blij dat ik nog genoeg overhad om er meer van te eten! Zo grappig om te denken dat je iets absoluut niet lekker vind en er daarna zo van kunt genieten! Zo vroeg ik me af of er eigenlijk wel vlees in chili con carne zat en dat ik er anders wel gehakt bij zou doen. Duhhh! Chili con carne…. hmmm wat zou dat eigenlijk betekenen? Na die blunder is het me gelukkig wel gelukt om dit lekkers op tafel te zetten. Het is trouwens ook erg lekker om een komkommersalade met frisse yoghurt, knoflook en bieslook erbij te serveren. Of je kan crème fraîche of yoghurt toe te voegen aan je chili con carne om het wat frisser te maken, óf je kan de chili con carne aftoppen met wat Parmezaanse kaas, ook heel erg lekker kan ik je vertellen! En je chili con carne is ook prima te bewaren in de diepvries, zo kun je er altijd wat van smullen als je niet zoveel tijd hebt om te koken tijdens een drukke dag, jammie! Oja en die kidneybonen, die zijn ook best te doen! Ik vind ze persoonlijk wel te melig (haha!) maar door de combinatie met andere smaken en groenten is het eigenlijk superlekker! Ik ga het vaker proberen te eten en het misschien weleens toevoegen aan een salade. En die pittigheid? Dit is ook prima te doen!

chili-con-carne-6

Eet smakelijk! Eet jij ook graag chili con carne? En mocht je dit heerlijke recept ook hebben gemaakt? Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

18 gedachten over “Chili con carne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.