Chili con carne

chili-con-carne-4

Chili con carne, ik had het nog nooit op en ik had ook niet verwacht het te zullen eten. Het leek me te pittig en gewoon niet lekker van smaak, om maar niet te beginnen over de bruine bonen die er eigenlijk in horen. Ik had een blikje kidneybonen gekocht omdat ik er erg nieuwsgierig naar was en toen ik uiteindelijk ontdekte wat er allemaal in moest, leek het me opeens wel lekker! En geloof me, het was ook echt superlekker!!

Wat heb je nodig? (voor 3-4 personen)

mango 300 gehakt
mango 1 blik kidneybonen
mango 1 blik mais
mango 2 paprika’s
mango 2 uien
mango 4 tomaten
mango 2 blikjes tomatenpurree (of 1 grote)
mango 100 ml bouillon
mango 3 teentjes knoflook
mango chilipoeder, koriander, paprikapoeder, peper en zout

chili-con-carne-1

Hoe maak je het?

Neem een grote wokpan en rul daar alvast het gehakt in. Snijd de paprika’s, uien en knoflook in stukjes en laat dit even meebakken.

chili-con-carne-2

Snijd ook de tomaten in stukjes en kook alvast het water. Voeg zowel de tomaten, het water als een blokje bouillon toe (die lost vanzelf wel op) en voeg daarna ook de tomatenpurree toe met nog eens dezelfde hoeveelheid aan water (dus 1 groot of 2 kleine blikjes). Voeg de kruiden toe naar smaak en laat het zachtjes doorkoken zodat de chili op smaak kan komen.

chili-con-carne-3

Als de chili al eventjes op smaak is gekomen, kan je ook de mais en kidneybonen toevoegen, deze hoeven alleen nog maar even warm te worden. Schep wat van dit lekkers op je bord en garneer het met nog wat extra koriander.

chili-con-carne-5

Tips & Taste

Ik had echt niet verwacht dat dit zo lekker zou zijn en ik ben ook blij dat ik nog genoeg overhad om er meer van te eten! Zo grappig om te denken dat je iets absoluut niet lekker vind en er daarna zo van kunt genieten! Zo vroeg ik me af of er eigenlijk wel vlees in chili con carne zat en dat ik er anders wel gehakt bij zou doen. Duhhh! Chili con carne…. hmmm wat zou dat eigenlijk betekenen? Na die blunder is het me gelukkig wel gelukt om dit lekkers op tafel te zetten. Het is trouwens ook erg lekker om een komkommersalade met frisse yoghurt, knoflook en bieslook erbij te serveren. Of je kan crème fraîche of yoghurt toe te voegen aan je chili con carne om het wat frisser te maken, óf je kan de chili con carne aftoppen met wat Parmezaanse kaas, ook heel erg lekker kan ik je vertellen! En je chili con carne is ook prima te bewaren in de diepvries, zo kun je er altijd wat van smullen als je niet zoveel tijd hebt om te koken tijdens een drukke dag, jammie! Oja en die kidneybonen, die zijn ook best te doen! Ik vind ze persoonlijk wel te melig (haha!) maar door de combinatie met andere smaken en groenten is het eigenlijk superlekker! Ik ga het vaker proberen te eten en het misschien weleens toevoegen aan een salade. En die pittigheid? Dit is ook prima te doen!

chili-con-carne-6

Eet smakelijk! Eet jij ook graag chili con carne? En mocht je dit heerlijke recept ook hebben gemaakt? Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Nieuwsbrief

18 comments

 1. Anouk van Veen

  Dit gerecht ziet er heerlijk uit. Mag ik vragen welk bouillonblokje je gebruikt?

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel Anouk! Natuurlijk mag dat. Ik wissel eigenlijk altijd. Eerst gebruikte ik altijd kip, toen groente (ik denk dat ik die ook in dit recept heb gebruikt) en nu gebruik ik de bospaddenstoelen bouilon, want dit is zowaar suikervrij heb ik ontdekt.

 2. Roxanne

  Zo lekker, met wat stokbrood!
  Ik gebruik altijd bruine bonen en kidneybonen. Ook heerlijk 😉

 3. Farah - Food and other Friends

  Chili con carne aten wij standaard de eerste dag van de vakantie. Omdat het lekker makkelijk te maken was en dan maakte m’n moeder het klaar zodat we het de eerste dag op de camping alleen nog maar op hoefden te warmen. Ideaal. Maar als kind had ik daar echt een trauma van. Elke keer weer die verdomde chili con carne ;).

  Maar eigenlijk is het echt zo lekker! En kidneybonen zijn sowieso lekker, maar met bruine bonen is -ie ook lekker! Lekker een beetje met brood doppen hmmmm.

  1. Miss Craftsy

   Aaah gossie! Ja dan zou ik er wel een trauma van krijgen ja! Ik zit nu te bedenken wat wij altijd op de eerste dag van de vakantie aten, maar dat was toch verschillend. Ik weet nog wel tomatensoep die we dan in plastic kommen aten en die zoooveel kleurstof bevatte dat alles oranje uitsloeg gatsie! Of juist balletjes in tomatensaus van Unox met witbrood. Oooh jammie dat was wel lekker! Misschien krijg je er wel weer een positieve relatie mee haha!

 4. Wanda

  Wij gebruiken ook altijd bruine bonen en we doen er meestal nog wat rijst bij… lekkere combi…

  1. Miss Craftsy

   Bruine bonen zijn inderdaad het standaard ingrediënt, maar ik vond dit ook wel heel erg lekker! En rijst of brood is ook een goede toevoeging, hoewel ik liever lekker veel groenten eet 🙂

 5. Marjoleine

  Super lekker! Ik maak het altijd met witte bonen in tomatensaus, en uiteraard plakjes banaan. Die banaan komt ook van mijn schoonmoeder 😉 Liefs!

  1. Miss Craftsy

   Aaah ja witte bonen kan natuurlijk ook! Maar die vond ik vroeger ook nooit zo lekker haha! En wat hebben jullie goede schoonmoeders dan haha!

 6. Mirne

  Dit staat ook nog op mijn lijstje, maar mijn vriend houdt niet van zulke bonen. Lijkt mij wel echt onwijs lekker!

  1. Miss Craftsy

   Ah dat is wel jammer! Misschien dat je toch nog een vervanger voor de bonen kunt vinden 🙂

 7. Manon

  Lekker Chili!!! Hebben wij al een tijdje niet meer op. Wij doen er altijd ook nog spekjes doorheen.

 8. Anniek Nederpel

  Jum, een van mijn lievelingsgerechten! Ik vind persoonlijk bruine bonen lekkerder dan kidneybonen, minder melig. En sinds ik het bij mijn schoonmoeder at ben ik er helemaal dol op; zij maakt het met stukjes banaan! Ik nu dus ook, dat maakt het nog wat lekkerder vind ik.

  1. Miss Craftsy

   Aaah wat een supertoevoeging! Ik heb er serieus nog nooit van gehoord, maar het klinkt echt jammie! Maar ja, Majo eet het ook zo haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.