cheesy pompoen pasta

Geen kaas meer eten als je plantaardig of vegan eet? Hoewel je geen echte kaas meer eet, is er wel een heerlijke zuivelvrije versie om alsnog een heerlijke pasta vol kaassmaak op tafel te zetten. Maak zelf jouw eigen cheesy pompoen pasta.

Wat heb je nodig? (voor 3 personen)

  • 330 gram flespompoen
  • 3 tomaten
  • 200 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 el italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 36 gram nutritional yeast
  • 150 ml amandelmelk
  • 225 gram linzenpasta (of een andere pasta naar keuze)
  • Een halve broccoli
  • 1 paprika

cheesy pompoen pasta 3

Hoe maak je de cheesy pompoen pasta?

  • Snijd de pompoen en tomaten in blokjes.
  • Doe de groenten samen met alle kruiden, water en het bouillonblokje in de slowcooker en laat het 7 tot 8 uur garen op een lage stand.
  • Transporteer de groentemix naar een blender en voeg ook de nutritional yeast en amandelmelk toe.
  • Blend alles tot een gladde pompoensaus en plaats terug in de slowcooker.
  • Laat de saus 20 minuten garen op een hoge stand.
  • Voeg daarna de ongekookte pasta, de broccoli roosjes en gesneden paprika toe en laat het nog eens 20 minuten garen voor een el dente pasta.

Ik heb mijn slowcooker er maar eens bij gepakt voor een makkelijke herfst maaltijd. Uiteraard met dé herfstgroente pompoen. Heb je geen slowcooker, dan geef ik je hieronder ook de instructies. Ik kook graag in het seizoen omdat je dan de vitaminen en mineralen binnenkrijgt die je lichaam op dat moment nodig heeft. Ideaal!

Omdat je met de slowcooker werkt, maak je alles in de ochtend alvast klaar. Hiervoor schil je de pompoen en snijd je de groente in blokjes. Doe de groenten in de slowcooker, voeg hieraan alle groente toe, het bouillonblokje en het water toe. Zet dan de slowcooker aan op de laagste stand voor 7 tot 8 uur. Je kan er ook voor kiezen om de groenten de avond van tevoren al te snijden en alles vast klaar te zetten zodat je in de ochtend alleen nog het water hoeft toe te voegen en hem aan hoeft te zetten.

cheesy pompoen pasta 2

Als je in de avond terug komt na een lange dag werken, hoef je alleen nog maar even de saus te maken. Dit doe je door de inhoud van de slowcooker minus het water in een blender te doen en hieraan de nutritional yeast en melk aan toe te voegen. Mix het tot een gladde saus en doe de saus terug in de slowcooker. Laat de saus nog 20 minuten op de hoogste stand op smaak komen en voeg eventueel nog wat van het overgebleven water toe als je de saus te dik vindt. Voeg tenslotte de broccoli roosjes en de ongekookte pasta toe en laat alles nog zo’n 20 minuten garen en zacht worden voordat je de pasta serveert. Optioneel kun je de pasta aftoppen met nog wat nutritional yeast en pompoenpitjes. En klaar is je pompoen pasta!

En heb je geen slowcooker, dan kan je ‘s avonds de groenten voor de pompoen pasta gewoon aanbakken in een pan met de kruiden. Als de groenten zacht zijn blend je het met de nutrional yeast, amandelmelk en wat water tot een saus. Doe de saus terug in de pan en voeg het bouillonblokje toe en laat de saus nog lekker pruttelen. Kook de pasta en broccoli er apart bij en mix samen met de pastasaus.

Nieuwsbrief

Start jouw journey naar een happy & healthy leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.