Chasing waterfalls in de Atherton Tablelands

Gelegen tussen de bergen rondom Cairns in Australië, vind je de Atherton Tablelands. Glooiende grasvelden, tropisch regenwouden en verkoelende meren met watervallen is het typische beeld van deze streek.

atherton tablelands (2)

In Cairns is het eigenlijk altijd wel warm weer en in de zomer wordt het helemaal tropisch warm. Tijd om te ontsnappen aan die hitte in een van de meren en watervallen van de Atherton Tablelands, die ongeveer op een uurtje rijden van Cairns liggen. Tablelands betekent ook wel plateau en is een glooiend dal tussen bergen. De Atherton Tablelands zijn nog steeds erg heuvelachtig en dit is vanaf een uitkijkpunt heel erg goed te zien. Kilometers aan prachtige groene grasvelden die tot in de wijde verte te zien zijn. Heel erg prachtig om te zien! Naast genieten van de omgeving, zijn er nog een aantal andere dingen te doen in deze regio die gemakkelijk te bereiken zijn per auto of met een dagtour.

atherton (boulders)

Babinda Boulders

Dit is een lokale zwemplek die overheerst wordt voor een Aboriginal mythe. De ongewoon gevormde stenen zijn de tranen van Oolana die huilt om haar grote liefde die weg van haar werd gehouden, als een typische Romeo en Juliet verhaal van 2 tribes die niet met elkaar mochten omgaan. Toen ze merkte dat haar grote liefde van haar weggehouden werd, huilde ze zoveel dat deze plek werd gecreëerd en zij te midden van de stenen verdween. De plek is er heel sereen, maar mannelijke reiziger pas op dat je niet te dichtbij komt, want Oolana is nog steeds op zoek naar haar grote liefde!

atherton josephine falls (2)

Josephine Falls

Deze waterval is erg mooi om te zien en heeft een heel leuk speeleffect: een natuurlijke glijbaan! Plons in het water en klim je weg omhoog op de rotsen. Aan de linkerkant is er een gladde rots waar je zo vanaf kunt glijden, het verkoelende water in. Zo leuk!

atherton tablelands milla milla falls

Millaa Millaa Falls

Deze 18 meter hoge waterval rijkt prachtig uit tussen al het groen en het meer onder de waterval. Dit is een pittoreske watervallen en zwemplek waar je met het grasveld ervoor heerlijk kunt vertoeven. Dat de Milla Milla Falls zo mooi is weten meer mensen. Deze plek is de populairste van de Atherton Tablelands en dat komt vooral door de bekende Herbal Essence reclame waar een vrouw haar haren wast en een hair flick doet. Natuurlijk moet je zelf ook even je haar naar achteren gooien als je bij deze waterval bent!

atherton curtain fig tree

Curtain Fig Tree

Als je je al een tijdje begeeft in deze tropische omgeving, dan zul je waarschijnlijk al heel wat bomen hebben gezien veel wortels boven de grond hebben. Een prachtig fenomeen, maar het kan natuurlijk altijd beter en groter. De Curtain Fig Tree is een vijgenboom die als een van de grootste van Queensland wordt gezien. Het is ooit begonnen als 1 boom en de wortels van een andere boom hebben uiteindelijk deze en andere bomen overgenomen waardoor de wortels nu als een gordijn over de inmiddels dode bomen heen hangen. Erg bijzonder om te zien en mij deed het vooral denken aan Pocahontas.

atherton tablelands

Malanda Enviro Park

Een mooie plek om te wandelen door het regenwoud. De wandeling kost je zo’n 20 minuten en naast alle bomen en natuur vind je er ook een rustiek meer waar je veel kleine schildpadden kunt vinden als je stil bent en geduldig wacht. P.S. ze vinden appel heel lekker. En als je nog meer geluk hebt vind je hier ook de Tree Kangaroos. Wacht, kangaroes die in bomen leven? Yes die bestaan en dit is de beste plek om ze te spotten. Mocht je ze niet in het echt kunnen vinden, dan is er ook een Visitor Centre waar ze een opgezet exemplaar hebben.

atherton platypus

Platypussen spotten

Deze ongewone beestjes zijn typisch Australisch en die wil je gewoon gezien hebben naast je lange lijst aan andere typisch Australische dieren. De platypus is helaas wel moeilijk te spotten, omdat dit nogal verlegen diertjes zijn. Zoek een creek op, loop er rustig langs en blijf vooral heel stil. Wie weet heb je wel geluk! Ik had het geluk om een 3 jaar oud vrouwtje te spotten die inmiddels wel gewend is aan wat publiek en wilde showen hoe goed ze in het water is.

atherton lake echinea

Lake Eacham

Dit meer is heel erg populair bij families uit Queensland en als je er komt snap je wel waarom. Het is een reusachtig, prachtig blauw meer omringd met veel natuur. Het was oorspronkelijk een vulkaan dat over de jaren heen is volgelopen met water. Als je hier gaat zwemmen ben je niet alleen, want er is hier een zoetwaterkrokodil gespot. Waarschijnlijk ga je hem helemaal niet zien en vind de krokodil mensen ook niet leuk (ze vallen mensen niet aan), maar wees wel op je hoede!

Bezoek de Atherton Tablelands

Kies een heerlijke warme dag uit om de verkoeling van de Atherton Tablelands op te zoeken en geniet van de omgeving. Spring in het water, geniet van watervallen en ga op zoek naar wildlife. Ga zelf op pad per auto of doe een dagtour en maak je nergens druk over. Je kan onder andere een tour doen met Cape Trib Connections of met Uncle Brian’s.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.