carrot cake balletjes 2

Carrot cake balletjes

Ben je een carrot cake lover, maar heb je geen tijd om een hele carrot cake te maken? En wil je graag een gezonde glutenvrije en vegan snack hebben? Maak dan deze carrot cake balletjes!

Wat heb je nodig? (voor 24 balletjes)

150 gram wortel
20 gram honing
120 gram pecannoten
120 gram amandelen
120 gram cashewnoten
1 tl kaneel
1 tl koekkruiden
mespunt zout
scheutje citroensap
water
kokosrasp

carrot cake balletjes 3

Hoe maak je de carrot cake balletjes?

 • Doe de amandelen in een keukenmachine en maal tot poeder
 • Voeg nu de pecannoten toe en doe hetzelfde
 • Idem met de cashewnoten en wortel
 • Voeg nu alle overige ingrediënten toe op het water na
 • Het kan zijn dat je mix nu al redelijk plakkerig is. Is het nog droog, voeg dan telkens een klein beetje water toe
 • Als de mix klaar is kan je er balletjes van draaien
 • Rol ze door de kokosrasp
 • Bewaar de balletjes in de koelkast

Ik vind het maken van gezonde balletjes altijd zo lekker en fijn als een gezonde snack. Deze maakte ik als traktatie toen ik bij het popkoor zat maar afscheid moest nemen omdat ik als au pair naar Australië ging. En wat is dan lekkerder om je afscheid te vieren met deze glutenvrije carrot cake balletjes? Ze waren in elk geval een regelrechte hit! En ook leuk: ik heb deze balletjes letterlijk gemaakt met bijna alle restjes die ik had om er zo voor te zorgen dat ik niet meer teveel eten zou achterlaten of weggooien.

Niet alleen kan je dit maken met zo’n beetje alles wat je in de keuken kan vinden, maar het is ook nog heel snel klaar. Pak er je keukenmachine bij en gaan met die banaan! Je begint met het malen van de noten. Maal eerst de amandelen tot een meel en voeg daarna de pecannoten en de cashewnoten toe. Doe hetzelfde met de wortels en zorg dat alles zo klein mogelijk wordt.

Voeg daarna ook de kruiden, honing en citroensap toe aan de keukenmachine. Zoals je zult merken wordt de mix al wat meer plakkerig. Is het nog niet plakkerig genoeg om er stevige balletjes van te draaien? Voeg dan telkens een beetje water toe om de mix te krijgen die jij fijn vindt. (Let op: het kan beter te korrelig zijn dan te plakkerig, want dan krijg je het niet meer van je vingers af). Draai daarna balletjes van de carrot cake mix. Rol de balletjes door een bakje met kokosrasp en bewaar de carrot cake balletjes in de koelkast.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

3 comments

 1. Lieve

  Gebruik je hiervoor rauwe wortelen?

  1. Life to Enjoyce

   Hoi Lieve, goede vraag! Ik gebruik inderdaad rauwe wortelen. Dat is niet alleen makkelijker maar ook lekkerder en zorgt voor een crunch in de balletjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.