cake met cappuccino en mascarpone

Cappuccino cake

Het zwarte goud. Het beste drankje om je dag mee te beginnen en het beste drankje om te gebruiken in een cake. En zo was deze cappuccino cake met mascarponelaag geboren.

Wat heb je nodig? (voor 1 cake)

280 gram bloem
2 zakjes bakpoeder
1 tl cacaopoeder
1 snufje zout
250 gram roomboter
250 gram suiker
150 ml yoghurt
100 ml espresso
4 eieren
100 gram poedersuiker
350 gram mascarpone
cacaopoeder

280 gram flour
2 sachets of baking powder
1 tsp cacao powder
salt
250 gram butter
250 gram sugar
150 ml yogurt
100 ml espresso
4 eggs
100 gram powdered sugar
350 gram mascarpone cheese
cacao powder

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zoet met elkaar.
Voeg de boter en suiker toe en meng met elkaar.
Voeg de yoghurt, eieren en de helft van de espresso toe en meng met elkaar.
Doe het beslag in een bakvorm en bak de cake 30 minuten.
Bestrijk de cake met een kwast met de andere helft van de espresso.
Meng de poedersuiker met de mascarpone.
Strijk een laag over de cake en top af met cacaopoeder

koffiecake met mascarpone

Hoe maak je de cappuccino cake?

De beste manier om je ochtend te starten is met een goede kop koffie. Tenminste, dat hoor ik altijd velen zeggen die heel erg van koffie houden. En de beste manier om met deze cappuccino cake te starten is met een heerlijke kop espresso. Deze cake heeft een perfecte combinatie van een goede espresso smaak en een heerlijke topping van mascarpone die je wat doet denken aan de frosting die altijd te lekker is bij een carrot cake.

En door die frosting krijg je ook een heerlijke romige smaak aan die cake, wat het samen met de espresso een perfect kopje cappuccino maakt in een cake. En zo kan je nog beter je ochtend starten. Niet alleen met dat kopje koffie, maar ook vergezeld met dat plakje cake. Uiteraard is het ook heerlijk tijdens de zondagmiddag koffie met al je vrienden.

cappuccino cake

Begin met het voorverwarmen van de oven op de 170 graden. Ik vind het superfijn om mijn keukenmachine te gebruiken als mixer. Hierdoor kun je gewoon de ingrediënten toevoegen zonder zelf met een handmixer aan de slag te moeten. Doe eerst de droge ingrediënten in de machine, de bloem, bakpoeder, zout en het cacaopoeder. Pulse dit even door elkaar. Voeg nu de boter en suiker toe en mix alles goed door elkaar. Tenslotte voeg je de eieren, yoghurt en de helft van de espresso toe en mix je alles tot een mooi glad beslag.

Schep het beslag in een ingevette bakvorm en doe de cappuccino cake ongeveer 30 minuten in de oven. Ondertussen kan je de topping klaarmaken. Dit doe je door de poedersuiker en mascarpone met elkaar de mengen. Uiteindelijk wordt de mascarpone lekker smeuïg en romig. Als de cappuccino cake klaar is, kan je met een kwastje de overige helft van de espresso over de cake heen strijken om het een rijke koffiesmaak te geven. Strijk de frosting over de cake en top het af met wat cacaopoeder.

Nieuwsbrief





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.