cape tribulation 2

Cape Tribulation: het oudste regenwoud ter wereld

Fantastische landschappen, schitterende stranden en een het oudste regenwoud ter wereld. Cape Tribulation is een nationaal park waar je u tegen zegt. Gelegen ten noorden van Cairns is dit een must do tijdens jouw oostkust Australië.

Cape Tribulation: een uniek World Heritage site

Cape Tribulation is een van de meest bijzondere plekken van de Australië en misschien wel ter wereld. Het is namelijk de enige plek waar 2 World Heritage Sites samenkomen: het oudste regenwoud het Daintree National Park en het Great Barrier Reef. Zo loop je nog in een dicht en prachtig regenwoud van meer dan 180 miljoen jaar oud en zo stap je met je blote voeten in het fijne zand. Iets meer bijzonder dan dat heb ik persoonlijk nog niet gezien. One of a kind!
cape tribulation 9

De geschiedenis van Cape Tribulation

Vanuit Cairns rijd je er in een paar uurtjes naartoe. Je maakt je weg naar de 2e mooiste route van Australië (de Great Ocean Road staat op nummer 1) en met zicht op de zee rijd je zo het nationale park in. Zo’n 35 kilometer verderop kom je het Cape Tribulation gebied binnen. Het gebied is ontdekt door kapitein James Cook die het maar een doolhof noemde. Hij was gestrand met zijn schip vlakbij de kust op het rif en noemde het gebied vervolgens Cape Tribulation (Kaap Tegenspoed) omdat dit de plek is waar al zijn problemen starten. Leuk feitje: ze kregen het schip uiteindelijk wel vrij van het rif!

cape tribulation 4

Activiteiten in Cape Tribulation

Er zijn verschillende dingen te doen in Cape Tribulation. Zo kan je er zelf hiken, wandelen met begeleiding, paardrijden, kayaken en snorkelen in het rif en er is zelfs een kabelbaan. Ik zelf heb een tour gedaan omdat dat als soloreiziger het makkelijkste en leukste was. Je mag en kan met de auto het gebied zelf in tot een bepaald gedeelte (de rest is alleen per 4WD bereikbaar) en zo kun je zelf het gebied ontdekken. Een van je mogelijkheden zijn onder andere de Dubuji Boardwalk, een hike vna 1.8km door het bos en de mangroves, of de Maardja Botanical Walk die door het regenwoud direct aan de kust loopt. Of je kan een 1 of meerdaagse tour doen en het gebied ontdekken. Ik heb een 1-daagse tour gedaan met Uncle Brian’s, een organisatie die ik je zeker kan aanraden.

cape tribulation 6

Port Douglas

In een busje met een gezellige tour guide rijd je via de op 2 na mooiste weg naar Cape Tribulation, terwijl je vrolijk entertaint wordt met muziek en antwoorden krijgt op vragen die je kunt stellen. Een eerste stop maak je in Port Douglas, een klein stadje die nu erg populair is geworden onder Australiërs en vooral onder de rijken. Je krijgt een klein beetje van de vibe mee en kunt een mooie strandwandeling maken waarna je een opkikker krijgt in de vorm van koffie.

cape tribulation 5

Zwemmen in het oudste tropische regenwoud

Steeds dieper rijd je het regenwoud in, wat al een attractie op zich is. Je stopt bij een lookout waar je zo de zee op kijkt en de plek ziet waar Steve Irwin is overleden. Daarna is het lunchtime in een leuke beach tent, waar je ook nog even het strand op kunt. Toen ik er was, was er ook een instagramwaardige poort gemaakt met bloemen erom heen wat echt prachtig was! Vervolgens brengt de tour je naar een plek waar geen enkele andere tour je mee naartoe neemt: een prachtig meertje midden in het regenwoud, wat echt zo mooi is en je echt een kick geeft als je beseft dat je daar nu zomaar zwemt.

cape tribulation 8

Krokodillen spotten op de Daintree River

Op de weg terug moet je goed je ogen open houden, want het kan zomaar zijn dat je een cassowary spot, een native animal die een gekleurde versie is van een struisvogel en met uitsterven bedreigd wordt. Het is dan ook heel bijzonder als je er eentje spot. Wij hadden geluk en zagen er maar liefst 3, waarvan eentje een baby was! Het laatste wat ik die dag gedaan heb is het spotten van krokodillen, crikey! In een bootje ga je de Daintree River op en onder het genot van een wijntje, wat chips en een verrekijker kun je deze machtige dieren spotten. Het personeel weet erg veel te vertellen en kan ook precies zeggen wie welke krokodil is. De grootste is maar liefst 5 meter groot en genaamd Scarface. Mag jij raden wat er met hem is gebeurd!

cape tribulation 1cape tribulation 3 cape tribulation 7

Het oudste regenwoud is zeker een must see als je je in Cairns bevindt en het was zeker een van mijn hoogtepunten van mijn verblijf daar. De natuur is er zo bijzonder mooi! Zou jij ook naar Cape Tribulation willen gaan?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.