buffalo chicken casserole

Buffalo chicken ovenschotel met quinoa

Buffalo chicken, een heerlijke gekruide kip met een zoetpittige saus zoals chilisaus. Niet te weerstaan en al helemaal niet in een ovenschotel met kaas en quinoa. Ga jij de buffalo chicken ovenschotel ook maken?

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

80 gram ongekookte quinoa
200 gram kip
1 ui
1 paprika
2 tomaten
500 ml tomaten pasata
1/2 el peterselie
1/4 tl cayenne peper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl knoflook
1 bouillonblokje
1 el chilisaus
60 gram mozzarella
60 gram geraspte kaas

ovenschotel met buffalo chicken kip

Hoe maak je de buffalo chicken ovenschotel met quinoa?

  • Kook de quinoa volgens de verpakking
  • Snijd de kip in stukjes en roerbak in een pan
  • Snijd alle groenten klein en voeg toe aan de kip
  • Voeg de kruiden, passata, bouillonblokje met 200 ml water en chilisaus toe aan de kip
  • Laat rustig doorbakken en inkoken
  • Roer de quinoa en de helft van de kazen door de tomatenmix heen
  • Schep de mix in een ovenschaal en top af met de kaas
  • Doe de buffalo chicken ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden

Ik ben echt gek op ovenschotels en kaas en ik kan er daar maar geen genoeg van krijgen en maken. Misschien komt dat ook wel omdat lasagne mijn lievelingseten is haha. Eigenlijk alles wat je in de oven kan doen en afgetopt word met kaas zodat ik mijn tanden kan zetten in gegratineerde kaas is eigenlijk altijd al goed. Dit keer maak ik een versie met buffalo chicken. Dit komt uit Amerika en is kip met een zoetpittige saus en kruiden, heerlijk voor in een ovenschotel. Ook zit er wat quinoa bij voor de gezonde eiwitrijke en koolhydraathoudende vulling. Lekker makkelijk om te koken!

ovenschotel met kip en quinoa en kaas

Voor de buffalo chicken ovenschotel kook je eerst de quinoa volgens de verpakking. Ondertussen snijd je de kip in stukjes die je vast aanbakt in een pan. Tegelijkertijd kan je dan vast de paprika, ui en tomaten in stukjes snijden. Voeg deze ook toe aan de kip en roerbak mee. Nu is het tijd om het geheel wat up te spicen. Voeg de kruiden, tomaten passata en chilisaus en het bouillonblokje toe. Vergeet ook niet om 200 ml water toe te voegen zodat het bouillonblokje kan oplossen in de saus.

Roer alles goed door en laat lekker pruttelen totdat de saus is ingedikt. Terwijl de saus zijn ding doet, kan jij vast de oven voorverwarmen op 180 graden en de mozzarella in stukjes snijden. Als de saus genoeg is ingedikt, kan je de quinoa en de helft van de kazen toevoegen aan de buffalo chicken mix. Roer goed door en schep dan alles in een ingevette ovenschaal. Top de buffalo chicken ovenschotel af met de overige kaas en doe de schotel 20 minuten in de oven.The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.