buddha bowl geroosterde kikkererwten

Buddha Bowl met geroosterde kikkererwten

A bowl full of goodness and a bowl full crispy goodies. Deze buddha bowl met geroosterde kikkererwten zit vol groenten en heeft een basis van quinoa met een zoetzure cranberrysaus.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

    null
  • 280 gram quinoa
  • Cranberrysaus
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 zoete aardappels
  • Zout en paprikapoeder naar smaak
  • 50 gram rucola
  • 2 avocado’s
  • Peper, zout, citroensap
  • 4 el pompoen en zonnebloempittenmix
  • 4 augurken
  • 1/2 komkommer
  • 2 paprika’s
buddha bowl geroosterde kikkererwten 2

Hoe maak je de buddha bowl met geroosterde kikkererwten?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de kikkererwten op een bakplaat, besprenkel met wat (kokos)olie en kruid ze met zout en paprikapoeder.
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Plaats ook deze op een bakplaat en besprenkel ze met olie en kruid ze met zout en paprikapoeder.
  • Bak de kikkererwten en zoete aardappel zo’n 30 minuten totdat ze krokant en crispy zijn.
  • Kook de quinoa volgens de verpakking.
  • Snijd de avocado’s door midden, schep het vruchtvlees eruit en prak het met een vork in een bakje.
  • Breng de guacemole op smaak met wat peper, zout en citroensap.
  • Snijd de paprika, augurken en komkommer in blokjes.
  • Als de quinoa klaar is, kun je deze op smaak brengen met wat cranberry saus.
  • Maak je buddha bowl met geroosterde kikkererwten op door de quinoa op het bord te scheppen en te verrijken met wat rucola, de zoete aardappel, kikkererwten, guacemole afgetopt met de pompoen en zonnebloemzaadjes mix, gemixte komkommer en augurk en stukjes paprika.

Een buddha bowl vol met dat wat jij lekker vindt. Een betere avondmaaltijd bestaat er volgens mij niet. Het leuke van een buddha bowl is dat je erin kunt stoppen wat jij lekker vindt, maar heb je inspiratie nodig dan is deze buddha bowl met geroosterde kikkerwten zeker een aanrader. De geroosterde kikkererwten en zoete aardappel zijn een gezonde guilty pleasure waardoor het lijkt of je borrelnootjes en friet voor avondeten hebt. Beide zijn trouwens ook erg lekker als tussendoortje!

Voor deze buddha bowl met geroosterde kikkererwten begin je dan ook met het klaarmaken van deze geroosterde groenten. Verwarm hiervoor eerst de oven op 200 graden. Spoel de kikkererwten goed af en plaats ze op een bakplaat waarna je ze besprenkelt met wat kokosolie en op smaak brengt met wat en paprikapoeder. Schil ook de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en plaats ze naast de kikkerwten op de bakplaat waarna je ze op dezelfde wijze op smaak brengt met kokosolie, zout en paprikapoeder. Wat kaneel en kurkuma gebruiken over de zoete aardappel is ook erg lekker. Wees creatief! Doe de groenten voor ongeveer 30 minuten in de oven of totdat ze knapperig en gaar zijn.

buddha bowl geroosterde kikkererwten 3

Hierna kook je de quinoa volgens de verpakking. Vergeet niet om ook de quinoa van tevoren af te spoelen. Als de quinoa gekookt is en het overtollig water is afgegoten, kun je de quinoa op smaak brengen met de cranberrysaus. Daarna maak je de guacemole. Dit doe je door de avocado in een bakje te scheppen en te prakken met een vork. Je brengt de guacemole op smaak met peper, zout en wat citroensap. Als laatste snijd je de paprika in blokjes en de augurken en komkommer in partjes en mix deze laatste twee met elkaar.

Als de groenten geroosterd zijn en de quinoa klaar is kun je de buddha bowl met geroosterde kikkererwten opmaken. Schep wat quinoa in een hoekje en onderop je bord en vul het aan met wat rucola, de geroosterde kikkererwten en zoete aardappel en de guacemole welke je aftopt met de pompoen en zonnebloemmix. Tenslotte schep je de komkommer en augurkmix erbij en in het midden de blokjes paprika.

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



Leave a Reply

Your email address will not be published.