bucketlist spaans leren

Bucketlist | Spaans leren

Al jaren stond het op mijn bucketlist: Spaans leren en nu kan ik het van mijn lijst aftikken dankzij de lessen die ik gevolgd heb!
Ik geloof dat ik al sinds de middelbare school Spaans wilde leren. Ik weet niet waarom, maar ik vind de taal gewoon zo mooi. Zo hartelijk, vrolijk en exotisch. Ik ben dan ook helemaal verliefd op het luisteren naar Spaanse nummers en ik heb ook jaren Zumba gedanst. Kortom, Spaans leren is wel een dingetje.

Mijn droom om Spaans te leren

Op mijn middelbare school boden ze nooit Spaans aan tot ik in mijn eindexamenjaar zat en de 5e klassers het wel mochten volgen. Ik vroeg of ik alsnog in die klas mee mocht doen aangezien ik toch nog lesuren over had, maar helaas mocht dat niet. Bummer! Toen kwam ik jarenlang in een ik wil wel, maar heb geen geld en tijd periode en dacht er ook niet meer zoveel bij na.

Een vakantiecursus Spaans

Toen ik bij een culturele uitwisselingsorganisatie ging werken, begon het weer te kriebelen: een taalreis in Spanje, dat zou toch tof zijn?! Maar wederom had ik weinig tijd. Toen een collega een vakantiecursus ging volgen, raakte ik en een andere collega heel erg enthousiast en besloten wij deze ook te gaan doen. Samen Spaans leren en ons onderdompelen in de Spaanse taal. En wat was het tof om te doen!

Spaans leren in de praktijk

Ik heb nu de basis Spaans denk ik wel te pakken en gelukkig kan ik het ook meteen in de praktijk brengen, want ik ben as we speak in Spanje! Muy bien! Dat is het enige wat ik jammer vind aan zo’n cursus. Je doet hem met veel plezier en toewijding, maar als je er daarna niets meer mee doet en niet regelmatig Spaans spreekt is dat wel zonde. Het enige nadeel van het doen van een cursus is dat je naast een avond lessen ook nog tijd vrij moet maken om je huiswerk te doen en de woordjes te leren. Gelukkig had ik dat zelf op dat moment wel, maar normaal ben ik veel drukker en dan lijkt me dat best lastig te combineren.

En nu?

Nu ga ik lekker mijn Spaans oefenen in Spanje en ben ik ondertussen ook lekker mijn Spaans aan het bijhouden via Duolingo. Dat is echt een fantastische app! Ik doe daar (bijna) elke dag 5 van die oefeningetjes en blijf zo toch bezig met het leren van Spaans. Ik wil graag nog een wat intensievere cursus gaan volgen, maar daarvoor past het nu even niet in mijn schema en geef ik even de voorkeur aan andere hobby’s. Ik ben in elk geval heel erg blij dat ik mijn droom heb waargemaakt en dat ik nu, naast het genieten van de Spaanse liedjes, ook al best wel kan begrijpen wat ze nu eigenlijk zingen en dat is superleuk! Als ze dan zingen ‘buscando’ dan weet ik dat ze iets zoeken, ik weet niet wat, maar ze zoeken iets ;).SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

2 comments

  1. Sabine

    Leuk! Spaans is inderdaad een heel mooie taal. Ooit dacht ik dat ik het nooit zou kunnen leren, aangezien ik echt slecht ben in talen. Inmiddels spreek ik vloeiend Spaans zonder een cursus gevolgd te hebben. Leren in de praktijk is en blijft de beste methode zo bleek. Ik heb echt van die momenten gehad, en nog weleens, dat ik mezelf er gewoon over verwonder dat ik het versta hahaha. Het Colombiaans Spaans is nogal anders dan het Argentijns Spaans en ik was een beetje nerveus dat ik het hier in Buenos Aires niet zou begrijpen, maar niets is minder waar gelukkig. Accenten enzo herkennen is nog lastig maar tussen Argentinië en Colombia is het accent duidelijk te herkennen haha. Spaans Spaans, wat jij hebt geleerd, is ook weer heel anders. Dat accent heb ik ook niet. Ze gebruiken ook andere woorden en uitdrukkingen. Erg interessant dat er zoveel verschillende typen Spaans zijn! Veel plezier!

    1. Miss Craftsy

      Aaah wat leuk dat je het hebt geleerd alleen door de praktijk. Dan moet je natuurlijk ook he. Gaaf!

Leave a Reply

Your email address will not be published.