gezonde-broodpudding

Broodpudding

It’s easy like a Sunday morning. Dit verwenontbijtje is perfect en gemakkelijk om te maken op een zondagmorgen. Deze broodpudding met banaan is een heerlijke mix van crunchy en wentelteefjes.

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijt)

2 boterhammen
1 banaan
1 ei
50 ml melk
Kaneel
25 gram 85% chocolade

broodpudding-met-banaan-en-chocolade

Hoe maak je de broodpudding?

Deze broodpudding is perfect om jezelf mee te verwennen op een zondagochtend. Na heerlijk uitgeslapen te hebben, maak je rustig dit ontbijtje klaar om daar van te smullen. Ik kan me geen betere start van mijn zondag verzinnen.

In plaats van room te gebruiken, gebruik je hier banaan om die smaak na te bootsen. Een heerlijke zoete smaak en dezelfde structuur als room heeft. En dankzij de melk en ei krijg je ook een beetje het wentelteefjes effect. Jammie!

ontbijt-banaan-broodpudding

Voor de broodpudding verwarm je eerst de oven op 180 graden. Pak er daarna een kommetje bij die je ook invet. Neem de sneetjes brood en maak er een kommetje mee in de kom. 

Pel de banaan en snijd er een paar plakjes vanaf. Leg deze opzij. Prak met een vork de rest van de banaan. Smeer de helft hiervan over de boterhammen.

broodpudding

Meng in een andere kom de melk met het ei en kaneel en schenk dit over het brood zodat het brood ook goed nat wordt. Schep vervolgens de rest van de geprakte banaan in het kuiltje. Doe de broodpudding ongeveer 20 minuten in de oven of totdat het vocht is verdwenen.

Haal de broodpudding uit de oven en versier hem met de plakjes banaan, stukjes chocolade en eventueel wat geschaafde amandel.

[yumprint-recipe id=’82’]The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.