brigadieros met noten

Braziliaanse brigadieros met noten

Braziliaanse brigadieros maak je normaal gesproken wellicht met hagelslag, maar deze brigadieros met noten met cashewnoten zijn ook echte winnaars!

Wat heb je nodig? (voor 12 balletjes)

100 ml gecondenseerde melk
50 gram pure chocolade
50 gram hazelnoot chocolade 
60 ml slagroom (om nog op te kloppen)
Ongezouten cashewnoten (ongeveer 2 handjes)

brigadieros met noten 3

Hoe maak je de Braziliaanse brigadieros met noten?

  • Smelt beide soorten chocolade samen au bain marie.
  • Als de chocolade gesmolten is voeg je de gecondenseerde melk en slagroom toe.
  • Roer goed door en zet de pan minstens 2 uur in de koelkast.
  • Neem de cashewnoten en snij ze heel erg klein zodat je allemaal snippers krijgt en doe ze in een bakje.
  • Rol daarna balletjes van de chocolademix en rol ze door de cashewsnippers.
  • Bewaar de balletjes goed in de koelkast.

Al eerder heb ik gewone brigadieros gemaakt met cacaopoeder en ik kan je vertellen die gaan als smeltende chocoladeliefde over je tong. Hoewel deze minder goed smelten vanwege de stukjes noot, zijn deze stiekem toch mijn favoriet. Ik maakte beide soort Braziliaanse balletjes als een snack voor een feestje van een vriendin en iedereen was daar megalyrisch over. 

brigadieros met noten 2

Ik heb jullie denk ik wel overtuigd dat deze balletjes te lekker zijn om niet te maken. Dus laten we maar meteen beginnen! Neem een kleine pan en breek daarin de beide soorten chocolade open. Zet de pan in een grotere pan met water en smelt se chocolade au bain marie.

Als de chocolade volledig is gesmolten voeg je de gecondenseerde melk en slagroom toe. Roer goed door en laat het chocolademengsel voor minstens 2 uur afkoelen in de koelkast. Als het mengsel is gestolt kan je hier mooie brigadieros met noten van draaien. Snijd ondertussen de cashewnoten klein ter grootte van nougatine. Rol ieder gedraaid balletje door de stukjes nougatine en bewaar alle brigadieros met noten in de koelkast. Als ze de koelkast nog redden tenminste ;).The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.