Books to read & movies to watch

boeken

In Amerika heb ik wat boeken gelezen en films gezien. Ik ben zelf helemaal verzot op leuke films en boeken en deel graag met je wat ik ervan vond, zodat jij ze ook kunt lezen. Of niet ;).

Toen ik je zag – Isa Hoes

Een boek dat ik al heel lang wilde lezen en erg nieuwsgierig naar was. Voor degenen die niet weten waar dit boek over gaat: het gaat eigenlijk over het leven van Isa en Anthonie tot de climax dat Anthonie zelfmoord pleegt. Ik vind het heel bijzonder om eigenlijk een kijkje te nemen in hun leven en te zien hoe Anthonie eigenlijk echt was: manisch depressief. Isa schrijft echt heel open en het is een combinatie tussen het verhaal, haar gedachten en stukjes dagboek. Ik heb echt heel veel respect gekregen voor Isa en hoe zij met alles is omgegaan. Het eindigt natuurlijk tragisch, maar ik ben echt zo blij dat ik dit boek heb gelezen! Ik heb het in het vliegtuig gelezen en had hem daardoor ook heel snel uit. Het boek grijpt je tot en met de laatste letter.

8/10

We were liars – E. Lockhart

Dit bijzondere boek gaat over een viertal tieners, waarin je het verhaal volgt vanuit Candence. Zij komt uit een rijke familie en elk jaar verblijft zij op het eiland Beechwood met haar gehele familie, waaronder haar nichtje Mirren, haar neefje Johnny en zijn beste vriend Gad, waarop Candence verliefd wordt. Na een introductie, waarin je een beter beeld krijgt over de familie, krijg je te horen dat Candence een ongeluk heeft gehad, maar dat ze zelf niet meer weet wat er is gebeurd. Eigenlijk ontdek je in het boek dus langzaamaan wat voor ongeluk Cady heeft gehad en welke gevolgen het heeft gehad. Ik wist in het begin niet zo goed waar het nu heenging. Het is in mijn ogen een beetje een vreemd boek, omdat ik het hoofdpersonage stiekem een beetje vreemd vind haha. Maar dat maakt het ook wel spannend om verder te lezen; je wilt tenslotte wel weten wat er nu echt is gebeurd.

6.5/10

Dan in real life

Deze film is echt heel leuk, vooral omdat ik vorige week zelf nog in de staat Rhode Island ben geweest, waar deze film in opgenomen. Dan is een weduwnaar met drie dochters. Wanneer ze een weekend weggaan met de hele familie, neemt Dan even tijd voor zichzelf en ontmoet hij een vrouw in de boekhandel. Hij valt meteen voor haar, totdat hij later ontdekt dat deze vrouw de nieuwe vriendin is van zijn broer. Hoe loopt dat af? Het is echt een typische leuke en romantische film van heb-ik-dat-weer! Steve Carrell is echt heel grappig in deze film en ondanks dat Dan zich geen houding weet te geven rondom zijn broer en Marie, zijn er ook nog heel veel grappige momenten. Een film die je zeker een keertje gezien moet hebben!

8/10

The rewrite

Keith (Hugh Grant) is een filmscenarioschrijver die 1 succesvolle film heeft geschreven en that’s it. Hij kan maar moeilijk een nieuw script verkopen en krijgt uiteindelijk een baan aangeboden als leraar aan de andere kant van het land. Dat vind hij natuurlijk maar helemaal niets en in het begin neemt hij zijn rol als leraar alles behalve serieus. Een les die maar 5 minuten en waarin de studenten over een maand maar met een script moeten komen. Uiteindelijk probeert Keith het toch en zie je hem van een soort van mislukkeling veranderen in een man met passie voor zijn vak die hij graag wilt delen. Ik vond het een mooie film en veel van de karakters maken een hele mooie switch mee, wat ik erg leuk vind om naar te kijken. Ik ben niet zo’n hele grote fan van Hugh Grant, maar ik moet zeggen dat ik hem in deze film wel goed vond.

7.5/10

Insurgent

Het tweede deel van de Divergent trilogie. Do I need to say more? Als je deel 1 hebt gezien en die al vet vond, dan wil en moet je ook deel 2 kijken. En anders moet je eerst even deel 1 kijken ;). Ik heb deze film in de bioscoop in Boston gezien en ik vond hem weer geweldig! Het enige wat ik jammer vond is dat Tris haar haar heeft afgeknipt, vind ik zelf toch minder mooi! Ik ga ook eigenlijk verder niets meer zeggen hierover. Kruip op de bank of ga lekker een avondje naar de bioscoop en laat je inpakken door deze toffe film! Op naar het laatste deel :).

8.5/10

Welke film ga jij kijken?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

5 comments

 1. Roxanne

  Insurgent wil ik zeker nog gaan kijken! Divergent was gaaf 🙂

 2. Floor

  Toen ik je zag lijkt me echt een mooi boek!

 3. Corinne

  Ik heb Toen ik je zag ook gelezen. Ik vond het een bijzonder boek om te lezen. Mooi omdat zij het zo open beschrijft, maar aan de andere kant ook heel verdrietig. Ik moest ook telkens zo aan die kinderen denken. Komt misschien omdat ik zelf ook moeder ben.

 4. Manon

  Ik ben benieuwd naar het boek, toen ik je zag! en insurgent wil ik ook graag zien

Leave a Reply

Your email address will not be published.