Boekweitwrap met a lot of veggies

gezond wrap met groenten

Een wrap is misschien wel de leukste lunch vervanger van allemaal. Het vullen van de wrap blijft voor mij een magisch moment en je kan er eindeloos mee variëren. En gezond ook, met allerlei veggies!


Sommige lunches of überhaupt gerechten blijven een experiment voor me. Vaak is het een kwestie van dingen bij en door elkaar gooien en hopen dat het een lekker geheel wordt. Toen ik deze wrap maakte ‘s ochtends voordat ik naar mijn werk ging, weet ik nog goed te herinneren dat ik het aan het maken was en heel erg twijfelde of ik het wel lekker zou vinden. Ik ben (nog) niet zo’n grote champignonliefhebber en om dan best wel veel champignons in een wrap te stoppen was voor mij wel een dingetje. Het zou of heel lekker worden of ik zou er geen bal aan vinden en op zoek moeten gaan naar een andere lunch. Het werd gelukkig het eerste! Oja ook leuk: doordat je de champignons bakt met kerrie lijkt het uiteindelijk net alsof je kip hebt gebakken. Hoezo geen goede vleesvervanger? 😉

boekweitwrap

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

1 boekweitwrap
(50 gram boekweitmeel, 100 ml water en Italiaanse kruiden)
8 middelgrote champignons
1 kleine rode ui
Een flinke hand spinazie
25 gram feta
1 eetlepel kerrie
Peper en zout

groenten voor in wrap

Hoe maak je de boekweitwrap met a lot of veggies?

We beginnen natuurlijk met het maken van de wrap. Mix in een bakje het boekweitmeel met het water en de Italiaanse kruiden terwijl je een pan goed heet laat worden met kokosolie. Schenk het beslag met een dikte van pannenkoekenbeslag in de pan en verdeel het beslag goed. Zet het vuur laag en laat de wrap langzaam garen. Snijd ondertussen de champignons en rode ui in stukjes. Maak ook de spinazie kleiner maar houdt deze apart. Wacht totdat de wrap aan de onderkant lichtbruin is geworden en draai hem daarna om. Je kunt ervoor kiezen om een 2e pan erbij te pakken, maar als je net als ik geen afwasmachine hebt, wat je totdat de wrap klaar is. Doe nog wat kokosolie erbij en bak de champignons en rode ui gaar. Voeg ook de kerrie toe en peper en zout naar smaak. Leg de wrap op een bord en beleg hem met de spinazie. Verkruimel de feta erover heen en schep de champignonvulling vervolgens daar weer over. And now it’s time to wrap it up!

vegetarische wrap

Deel jouw eten op Twitter (@misscraftsy) en/of Instagram (@misscraftsynl) en tag mij! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Wat doe jij het liefste in een wrap?



Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!




Leave a Reply

Your email address will not be published.