boeken the one that got away

Boekreviews | The One That Got Away

Van thriller Schone Handen tot aan de romantische chicklit The One That Got Away. Met deze 5 boeken kun je weer even vooruit ;).

Schone Handen – René Appel

Een thriller van Nederlandse bodem. Toen ik dit Schone Handen in mijn handen kreeg, kwam ik erachter dat er ook een verfilming van is. Dat zegt natuurlijk al wat denk ik :). Je volgt een typisch gezin. Ouders, twee kinderen, een jongen en een meisje. Behalve dat de vader werkzaam is in een drugscartel en de moeder wil dat hij hieruit stapt. Wanneer ze het hier met hem over heeft, flipt hij totaal en wordt hij gewelddadig met haar. Maar durft ze zelf uit dit leven te stappen en voor een veilig leven te kiezen voor zichzelf en haar kinderen? Ik lees niet veel Nederlandse boeken, maar deze was zeker spannend en over een onderwerp waar ik niet vele over gelezen heb. Dat maakte het interessant en spannend! Wel heb ik veel betere thrillers gelezen, ik vond deze nog redelijk voorspelbaar.

Cijfer: 6.5

Sweet Little Thing – Renee Carlino

Een vervolg op het boek Sweet Thing (die ik zelf nog niet gelezen hebt). Ik mis daardoor misschien wel een paar dingen, maar ik snapte de inhoud van dit boek wel heel goed. In Sweet Little Thing volg je het getalenteerde koppel Will en Mia die dol verliefd zijn en een muziek studio en een hond hebben. Het leven lijkt perfect voor hen te zijn. Tot Mia zwanger raakt en dat letterlijk voor wat bumps in the road zorgt. Ook gooit een zanger tijdens het opnemen van een album roet in het eten. Als dat maar goed afloopt! Dit is vooral een lief en zoetsappig boek. Er gebeurt weinig spannends en dat is wel jammer en een nadeel aan dat dit een sequel is. Dit kleine boekje is daarentegen wel perfect voor een dagje strand. 

Cijfer: 6,5

The One That Got Away – Bethany Chase

Oh The One That Got Away vond ik echt een leuk boek! Sarina heeft een eigen architectenbureau dat steeds meer groeit en groeit in Austin en een fantastische vriend Noah. Maar dan moet Noah voor zijn werk een tijd naar het buitenland en komt tegelijkertijd de beste vriend van haar kamergenoot weer terug naar Austin. Een vriend waar zij jaren geleden een fling mee heeft gehad en ze heeft nog steeds gevoelens voor hem. Eamon en Sarina draaien maanden om elkaar heen. Dan lijken ze elkaar wel en weer niet leuk te vinden. En hoe zit het met haar gevoelens voor haar vriend Noah? The One That Got Away is een mooi boek over de liefde en het vinden van de ware en hoe dat soms heel erg moeilijk kan zijn om uit te vinden. Maar daarnaast is het ook een diepgaander boek over familie en vriendschap. Echt een aanrader!

Cijfer: 8,5

Looking for Alaska – John Green

Looking for Alaska vond ik eigenlijk een beetje een eigenaardig boek. Miles (Pudge) gaat naar een kostschool en raakt bevriend met kamergenoot Chip en Alaska op wie hij een heimelijke crush heeft. Alaska is een daredevil en samen met wat andere vrienden beleven ze allerlei avonturen en komt Miles er langzaam achter hoe het is om op een kostschool te wonen. Alaska houdt wel van pranks uithalen maar haar allerlaatste prank is wel de meest bijzondere. Zoek mee met Miles naar Alaska. Dit is een boek dat je steeds verder wilt lezen omdat je wilt weten wat er is gebeurd maar aan de andere kant is het ook vreemd, want waar gaat het nu precies heen? Het liet me ook een mini beetje achter met een ontevreden gevoel. Maar wellicht is dat gewoon omdat het boek net iets anders is geschreven dan ik gewend ben.

Fangirl – Rainbow Rowell

Cath is een enorme Simon Snow fan, een hele boekenreeks over een magische wereld. Samen met haar tweelingzus Wren schreven ze zelf talloze verhalen over Simon Snow op een fansite. Maar wanneer ze naar college gaan, verandert alles. Wren laat Cath in de steek en Cath kan haar draai op school niet vinden. Ze stort zich op haar grote verhaal over Simon die af moet zijn voor het laatste echte boek uit komt. Ze leeft in een droomwereld van Simon, terwijl ze in de echte wereld struggelt met haar zus die niet met haar praat, haar vader die ziek is, haar klassen en de vrienden die ze niet heeft. In het begin toen Fangirl over de magische wereld ging, vond ik dat best geeky en wist ik niet of ik dit wel leuk zou vinden. Uiteindelijk leef je helemaal mee met Cath en gun je haar het beste. Met natuurlijk de hoop of dat ook gaat gebeuren!

Cijfer: 8The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.