the world book of happiness

Boekreview Geluk 2.0 The World of Happiness

Gelukkig worden willen we allemaal wel en toch zijn we het niet (altijd). Dit boek geeft je fijne handvaten van geluk op basis van wetenschappelijke onderzoeken.

Kleine dingen in het leven

Geluk zit in kleine dingen zeggen ze weleens. Iets hoeft niet groot te zijn om gelukkig van te worden en al die kleine dingetjes bij elkaar maken je tot een rijk persoon. Zo ook dit boek. Dit maakt me gelukkig omdat ik van lezen en leren houd en wetenschappelijk artikelen me heel erg boeien. Een top combi.

boek over geluk

Onderzoek naar wat geluk is

De schrijver van dit boek, Leo Bormans, liep tegen het probleem aan dat mensen vaak wel een idee hebben van wat geluk is, maar niet weten wanneer je nu echt gelukkig bent. Dat maakte dat hij daar graag onderzoek naar wilde doen. En hoewel dit vaak te maken heeft met gedrag en verschillende personen, waardoor het vaak onmogelijk lijkt om geluk te meten, is het hem, met talloze andere onderzoekers toch gelukt. 

kan een perfectionist gelukkig zijn

Zijn perfectionisten wel gelukkig?

In dit boek vind je tientallen samenvattingen van onderzoeken. Met hele interessante bevindingen die je meteen zullen inspireren en die ook heel herkenbaar voor je zullen zijn. Zo zag ik een onderzoek naar of perfectionisten wel gelukkig kunnen zijn. Dat trok me meteen natuurlijk en het was heel interessant om van te leren omdat er dus blijkbaar een scheiding bestaat tussen positieve en negatieve perfectionisten. Deze eerste kunnen wel gelukkig zijn, de tweede niet.

onderzoek naar geluk

Geluk kun je leren

Ook bevat elke samenvatting ook een aantal conclusies en handvaten die je mee kunt nemen en toepassen op je eigen leven. Of dat van een ander natuurlijk. The World of Happiness 2.0 is een mooie en gegronde insteek op wat gelukkig zijn is. Als jij hier graag meer over wilt leren en wat het voor jou kan zijn en heb je eens behoefte aan een wat diepere en interessanter boek dan een fictieboek en verhaal, dan is dit zeker wat voor jou. Een echt collectors item waar je nog jaren gelukkig mee zult zijn!

Benieuwd naar Geluk 2.0 The World of Happiness? Je kan hem zelf in je boekenkast hebben voor € 24,99.

BewarenThe secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.