boekenlijst-november

Boekenlijst: must reads voor november

Keep on reading, keep on reading. Ik houd van boeken lezen en daarom heb ik weer 5 boeken op een rijtje gezet die ik de afgelopen tijd heb gelezen en op mijn boekenlijst staan.

Chris Colfer – Land of Stories 3: A Grimm Warning

Ik ging weer even terug naar sprookjesland. Na deel 1 en 2, volg je in deel 3, A Grimm Warning, de splitsing van de tweeling. Alex die in het sprookjesland woont en Connor op onze wereld. Maar wanneer Connor met een schoolexcursie naar Berlijn vertrekt en in aanraking komt met de gebroeders Grimm, wordt hij toch weer verbonden met de sprookjeswereld en gaat hij samen met Bridget op een missie om deze wereld te beschermen.

Cijfer: 8

Chris Colfer – Land of Stories 4: Beyond the Kingdoms

Wanneer Alex’s belangrijke rol op het spel komt te staan omdat ze denkt dat de gevaarlijkste man van het rijk haar overleden vader lijkt te zijn, wordt ze verbannen. Ze voelt zich alleen gelaten, maar gelukkig is daar Connor die haar komt redden. Zijn ze op tijd om de gemaskerde man te stoppen om de sprookjeswereld te vernietigen? Ook Beyond the Kingdoms was weer tof, omdat ze nu ook andere sprookjes aanstipten zoals Peter Pan, The Wizard of Oz en Alice in Wonderland. Dit blijven boeken vol sprookjesachtige verrassingen.

Cijfer 8.5

Nicholas Sparks – The Last Song

Ik las weer een boek van mijn favoriete schrijver. Ik had natuurlijk allang de film gezien, maar ik was er nog nooit aan toegekomen om het boek te lezen. En wow, wat was dit boek ook weer prachtig! Ik vind het ook gewoon veel mooier dat de karakters veel dieper zijn uitgewerkt. Ook heeft bad boy Marcus een veel grotere rol in dit boek en zijn sommige scenes uiteraard iets anders. Mocht je het boek niet kennen: Ronnie moet met haar broertje de hele zomer doorbrengen bij haar vader wat ze uiteraard niet wilt. Wanneer ze erop staat om weer naar huis te gaan, kan ze niet omdat ze in de problemen in geraakt. Daarnaast probeert popular and rich boy Will haar voor zich te winnen, wat niet van harte gaat. Dan komt ze er ook nog eens achter dat haar vader ernstig ziek is en stort haar wereld in. Zal het ooit nog goedkomen? The Last Song is een hartbrekend en tranentrekkend verhaal.

Cijfer: 9

John Green – An Abundance of Katherines

John Green vind ik over het algemeen een goede schrijver, maar tot dit boek kon ik me niet helemaal zetten. An Abundance of Katherines gaat over de hoogbegaafde Connor die de zomer invult met een roadtrip met zijn vriend nadat hij gedumpt is door Katherine nummer 19. Yes, hij heeft een tik door alleen maar Katherines te daten en door hen gedumpt te worden. Hij probeert te werken aan een formule om erachter te komen wat er steeds mis gaat en ondertussen lijkt er ook iets te onstaan tussen hem en Lindsey. Hoewel het heel interessant is een kijkje te nemen in het hoofd van een hoogbegaafd persoon, was het boek best saai en boeide me het helaas niet echt. Hoewel ik dan toch wilde weten hoe het eindigde dat wel ;).

Cijfer: 6

Nicci French – Denken aan Vrijdag

Ik eindig met een mooie thriller. Er wordt een man gevonden in de Theems in Londen met een bandje van psychologe Frieda om zijn arm. Alle pijlers worden op haar gezet en uiteindelijk besluit ze te vluchten en erachter te komen wie verantwoordelijk is voor deze moord. Het is best een hartstochtelijk verhaal waarbij Frieda een hele achterban heeft die haar steunt en ze zelf alles op alles zet om de ware dader te achterhalen. Het is zo goed geschreven dat je soms zelf twijfelt of Frieda niet zelf heeft gemoord. Denken aan Vrijdag is een ware pageturner!

Cijfer: 8.5

Welke boeken ga jij op jouw boekenlijst zetten?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.