boeken augustus

Boeken voor tijdens de augustus maand

Heerlijk in de tuin lezen of gewoon op de bank. Waar je deze maand ook bent, met een goed boek aan je zijde overleef je augustus zeker. Daarom 5 boeken die je deze maand wilt lezen.

The Alchemist – Paul Coelho

Dit boek wordt vaak als inspirerend gezien. Het is een soort van roman waarin je Santiago volgt die allerlei orakels te zien krijgt waaruit blijkt dat hij uitverkoren is om op zoek te gaan naar de schat. Waarom is het dan inspirerend? Omdat dit gelijk staat aan het volgen van je dromen. Wanneer je in het nu leeft en open staat voor wat het leven je biedt zul je ook tekenen zien en alles volgen wat er op je pad komt. Met als gevolg dat je een gelukkig leven zult leiden. De alchemist is een heel bijzonder boek en als je de onderliggende boodschappen begrijpt biedt dit boek je heel veel eye openers!

Cijfer: 7.5

Alles of niets – Gillian King

Het is alles of niets, baby roep nu maar niets! Daar moest ik aan denken bij deze titel haha. Wist je trouwens dat Gillian gewoon Nederlands is? Ik niet! Alles of niets gaat over Nikki die maar niet over haar ex Koen heen komt en hem zelfs stalkt. Dan komt ze de bloedmooie Thijs tegen, alleen is er 1 probleempje: hij heeft al een vriendin. Hij heeft het ook moeilijk want hij komt erachter dat zijn vriendin Roos vreemd is gegaan. Het klikt echter zo goed tussen Nikki en Thijs dat ze een relatie krijgen. Oef! Zal Thijs voor Nikki kiezen of blijft hij toch bij Roos? Een vlot geschreven leuke en grappig roman. Na het lezen weet ik nog steeds niet of ik Nikki ongelofelijk irritant vind of dat ik toch wel begrip voor haar heb, heel goed gedaan! Dit is een echte chicklit van Nederlandse bodem en ik had hem zo lachend uitgelezen.

Cijfer: 8

My Name is Memory – Ann Brashares

Dit is een heel bijzonder boek waarin je Daniel volgt die telkens opnieuw leeft doordat zijn ziel zich verplaatst in andere lichamen. Wanneer hij opgroeit herinnert hij dit zich telkens weer en gaat hij wanhopig op zoek naar de vrouw van wie hij altijd gehouden heeft. Maar wie is zij nu en zal zij begrijpen dat zij voorbestemd zijn? Het begin van het boek is ietwat vreemd omdat je zelf moet ontdekken hoe de situatie in elkaar steekt. Maar hoe verder je in My Name is Memory komt, hoe liever je hem wilt uitlezen om antwoord te krijgen op dé vraag: komen ze nu echt bij elkaar? Hoewel het begin dus doorkomen is, is het einde des te spannender!

Cijfer: 6.5

Schrijven kreng! – Lisette Jonkman

Een non-fictie boek dat je, op humoristische wijze tips geeft over hoe je zelf een boek kunt schrijven. Uit de praktijk, want Lisette heeft zelf ook een aantal romans op haar naam staan. Het leuke is dat dit boek haar als persoon maar ook haar boeken reflecteren. Je krijgt dus niet alleen de tips, het is ook nog eens heel erg leuk om te lezen waardoor je meteen zin krijgt om zelf aan de slag te gaan. Dus, schrijven kreng!

Cijfer: 7.5

Een leven na jou – Jojo Moyes

Het vervolg op Me Before You. Louisa moet zien te overleven na haar verlies maar dat is niet gemakkelijk. Wanneer ze vervolgens een ongeluk krijgt en een andere schokkende ontdekking doet staat haar leven weer op zijn kop. Hie moet ze hiermee dealen en hoe moet ze verder met haar eigen leven dat nu stil lijkt te staan. Dit is weer een prachtige roman die ik binnen no time heb uitgelezen. Ik vind Louisa een prachtig karakter met een heerlijke humoristische denkwijze. Dat maakt haar heel erg herkenbaar en het boek zo leuk om te lezen. Helemaal als je deel 1 hebt gelezen is Een leven na jou een must read!

Cijfer: 8.5

Welk boeken ben jij of ga jij deze maand lezen?The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

2 comments

  1. Fleur

    Leuke boeken!
    Ik heb schrijven kreng ook gelezen en op de boekenplank staan; je krijgt nog meer zin om een eigen verhaal te maken! Het vervolg van Jojo staat ook nog zeker op mijn wishlist en de andere ken ik nog niet, maar klinken stuk voor stuk leuk! Eerst ga ik huidpijn van Saskia Noort (heel hard aan te raden deze zomer) nog even uit lezen:).

    1. Miss Craftsy

      Jaaa zeker weten! Het wordt ook hoog tijd dat ik eens aan mijn verhaal begin haha. Oeh huidpijn ben ik nu ook benieuwd naar. Thanks voor de aanrader Fleur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.