boeken oktober

Boeken om te lezen in oktober | My Not So Perfect Life

Ook in oktober kan ik niet achterblijven met een nieuw boekenlijstje. Van My Not So Perfect Life van mijn favoriete schrijfster Sophie Kinsella, tot aan een boek die me compleet verrast heeft. Welke ga jij lezen?

My Not So Perfect Life – Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is mijn favoriete schrijfster en ze schrijft altijd boeken met de meest herkenbare personages. Ook nu weer. Katie Brenner wil het maken in Londen in de marketingwereld, maar om dat te kunnen denkt ze haar boeren verleden te moeten verstoppen en een heel nieuw persoon te creëren, Cat, om er maar bij te kunnen horen. Een succesvolle zakenvrouw uit Londen met een perfect instagram account. Maar in werkelijkheid heeft ze bijna geen geld en komt ze ook maar niet hogerop. En wanneer ze haar vader en zijn vriendin een handje helpt lijkt haar vroegere bestaan uit te komen. My Not So Perfect Life is een hilarisch boek met een hilarisch personage waarbij alles fout in imperfect gaat. Precies zoals wij mensen zijn. 

Cijfer: 8,5

Maybe Someday – Colleen Hoover

Een mooi verhaal van twee muzikale buren die elkaar leren kennen via een muzikale sessie op het balkon. Hij speelt gitaar en zij verzint teksten op zijn liedjes. Een gouden duo, maar hij is doof en heeft een vriendin. Hoe gaat Sydney hiermee om en krijgen ze een happy ending? Maybe Someday gaat over muziek en waarbij je ook meer in het hoofd kruipt van iemand die doof is. Erg mooi omschreven!

Cijfer: 7,5

Maybe Not – Colleen Hoover

Een vervolg op deel 1 Maybe Someday. Dit keer gaat het niet over Sydney en Ridge, maar over de relatie die ontstaat tussen hun huisgenoten Bridget en Warren. Je hebt ze al leren kennen in deel 1 en nu krijg je de hilarische specifics. Een erg leuk miniboekje is Maybe Not.

Cijfer: 7

Truly, Madly, Guilty – Liane Moriarty

3 stellen, 1 gezellige barbecue en 1 fatale avond waarop alles misgaat. Als lezer weet je totaal niet wat er is gebeurd op die barbecue en krijg je telkens kleine flasbacks naar die beruchte avond. Wat is er gebeurd dat de relaties tussen deze stellen totaal overhoop liggen? Kom er zelf achter in het meeslepende Truly Madly Guilty! Heel eerlijk had ik er wel wat meer van verwacht en vond ik het voor mezelf heel lang duren voordat je ook echt helemaal weet wat er is gebeurd en hoe en wat. Maar toch een hele mooie thriller om te lezen.

Cijfer: 6.5

The Potion Diaries – Amy Alward

Een magisch verhaal waarin de prinses van het rijk een zelfgemaakt liefdesdrankje heeft gedronken en nu smoorverliefd is op… zichzelf! Om een remedie te maken, word er een hunt georganiseerd om alle ingrediënten te vinden. De jonge Samantha neemt deze challenge aan en zet haar eigen leven op het spel om de prinses beter te maken. The Potion Diaries is een boek met een onderwerp dat ik niet zo vaak lees, maar het is een heel leuk en herkenbaar boek. Het is spannend en een romance kan natuurlijk ook niet ontbreken. Plus, het lees lekker weg!

Cijfer: 7

Maybe in Another Life – Taylor Jenkins Reid

Dit vond ik een van de meest verrassende boeken die ik in de afgelopen tijd heb gelezen. In Maybe in Another Life volg je de rusteloze Hannah die nog niet veel heeft bereikt in haar leven. Eenmaal terug in de stad waar ze vroeger heeft gewoond, L.A., komt ze voor een moeilijk keuze te staan. Met haar beste vriendin gaat ze een drankje drinken en daar komt ze haar high school liefde Ethan tegen. Maar: gaat ze met hem mee naar huis of met Gabby? Ze kiest voor het laatste, maar komt dan helaas in een auto-ongeluk terecht dat ze overleefd. Tot het hoofdstuk is afgelopen en je ineens verder leest dat ze kiest voor Ethan. Hoe verrassend?! Je switcht dus de hele tijd tussen beide verhaallijnen, met als grote vraag: hoe belangrijk zijn de keuze die je maakt in het leven? Een erg mooi meeslepend boek dat ik precies las op het punt dat ik belangrijke keuzes moest maken. 

Cijfer: 9The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

Leave a Reply

Your email address will not be published.