bloemkool steak 2

Bloemkool steak met Italiaanse salade

Steak for dinner maar dan zonder vlees? Het veelzijdige stukje groente bloemkool leent zich daar perfect voor. Ontdek hoe jij zelf deze bloemkool steaks kunt maken met een Italiaanse salade

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • kleine bloemkool
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el komijn
  • 1/2 el koriander
  • 1 el peterselie
  • peper en zout
  • 150 gram ongekookte rijst
  • 1/2 el citroensap
  • 1 el (vegan) mayonaise
  • 1 el tahini
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
bloemkool steak

Hoe maak je de bloemkool steak met Italiaanse salade?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Maak een marinade van de olijfolie, mosterd en alle kruiden
  • Snijd de bloemkool in plakken en dip ze in de marinade
  • Leg de bloemkool steaks op een bakplaat en bak ze voor 20 minuten en draai ze halverwege om
  • Snijd de tomaten en komkommer in blokjes
  • Maak een marinade van de citroen, tahini, mayonaise en peper en zout en voeg aan de salade toe
  • Voeg ook de rijst aan de salade toe aan deze klaar is.
  • Serveer de Italiaanse rijstsalade met de bloemkool steak

Sinds ik wat meer plant based ben gaan eten, gaat er een wereld voor me open aan nieuwe recepten waar ik nog nooit eerder bij stil gestaan had. Hoewel ik zo nu en dan nog vlees en eieren eet, vind ik het mega leuk om maaltijden met alleen maar groenten te maken, zoals deze. Hoe leuk is het dat je steak kunt maken van bloemkool in plaats van rundvlees?

bloemkool steak 3

Tijd om bloemkool steak te maken! Hiervoor gebruik je de oven en het is super gemakkelijk om te maken. Allereerst kook je de rijst volgens de verpakking. Je verwarmt de oven voor op 200 graden. Maak een marinade van de olijfolie, kruiden, mosterd en citroensap en roer door elkaar. Vervolgens snijd je de bloemkool in plakken zodat je echt een steak vorm krijgt. Marineer de bloemkool steaks in de marinade en leg ze op een bakplaat. Bak de steaks voor ongeveer 20 tot 25 minuten en keer ze halverwege om.

Ondertussen maak je de Italiaanse salade. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en maak een dressing van de tahini, halve citroen, mayonaise en wat peper en zout. Meng dit met de groenten en voeg ook de rijst toe als deze klaar is. Serveer de Italiaanse salade samen met de bloemkool steak.

Nieuwsbrief





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.