bloemkool lasagne

Bloemkool lasagne

Na de bloemkoolrijst en de pizza met de bloemkoolbodem, is het nu tijd voor de kerst op de taart. Een fantastische bloemkool lasagne!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

500 gram gehakt
1 ui
3 paprika’s
4 tomaten
500 ml pomodoro
400 gram bloemkoolrijst
2 eieren
1 bol mozzarella
200 gram geraspte kaas
2 el Italiaanse kruiden
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl knoflook

gezonde lasagne met bloemkoolrijst

Hoe maak je de bloemkool lasagne?

Bloemkool is een hele veelzijdige groenten. Je hebt al kunnen zien dat je er eenvoudig bloemkoolrijst van kunt maken als gewone rijstvervanger en ook is het prima te gebruiken als pizzabodem.

Toen ik laatst in de supermarkt liep, zag ik dat ze hier handig op weten in te spelen door kant-en-klare bloemkoolrijst aan te bieden in het groenteschap. Dat is best handig want zo hoef je niet meer zelf de groente voor te koken en uit te drogen. 

Natuurlijk wilde ik er meteen iets mee gaan maken en dus koppelde ik het aan mijn favoriete gerecht lasagne. Want als je er rijst en een pizzabodem mee kunt maken, moeten lasagnebladen ook wel lukken toch?

lasagne met bloemkoolbladen

Om deze bladen te maken verwarm je eerst de oven voor op 2o0 graden. Daarna mix je de bloemkoolrijst met de eieren en 1 el italiaanse kruiden. Spreid deze mix uit tot een dunne rechthoekige laag op een bakplaat. Doe dit voor 15 minuten in de oven. Draai de bloemkoolbladen om en doe ze nog eens 10 minuten in de oven.

Rul ondertussen het gehakt en snijd de ui, paprika’s en tomaten klein. Voeg de groenten toe aan het gehakt. Voeg ook de kruiden en pomdoro toe en laat alles lekker sudderen. Zo kan je ook meteen de mozzarella klein snijden. 

Als de bloemkoolbladen klaar zijn kan je beginnen met de lasagne. Doe hiervoor 1/3 van de saus in een ovenschaal, gevolgd door 1/3 van de kaas en de helft van de bloemkoolbladen. Herhaal dit nog een keertje en eindig met nog een laag saus en kaas. Doe de bloemkool lasagne nog 10 minuten in de oven totdat de kaas lekker is gesmolten. Want to finally stop Stress Eating?

Stress eating at the end of a long day?
Always starting with a new diet on Monday?
Eating away your emotions?
And do you want to end this?

Download my FREE ebook with
21 Simple Strategies to Stop Stress Eating!
Leave a Reply

Your email address will not be published.