Beeld en Geluid museum & Hillywoodtour

beeldengeluid31
Vorige week kreeg ik wel een heel erg leuk verjaardagscadeau! Namelijk een dagje naar het beeld en geluidmuseum in Hilversum met een Hillywoodtour door de studio’s in het mediapark. Ik had het nog nooit gedaan en vond het wel een origineel cadeau! Natuurlijk hebben we lekker veel foto’s gemaakt en die deel ik graag met jullie!

beeldengeluid17
Het beeld en geluid museum in volle glorie! Een ontzettend mooi gebouw, niet alleen van buiten, maar ook van binnen is het een onwijs tof gebouw! Een weetje van de tour: het gebouw is net zo diep als hij hoog is! Het museum zelf is 3 verdiepingen hoog en is geen normaal museum waar je vrolijk naar schilderijtjes gaat kijken. Eigenlijk maar beter, want dat vind ik eigenlijk een beetje saai. Maar dit is een interactief museum waar je dus zelf allemaal dingen kunt doen en je in de wereld van beeld en geluid kunt wanen.

beeldengeluid28
Als eerste krijg je deze onwijs coole ring. Met die ring kan je dan door het hele museum lopen en dingen activeren. Je resultaten kan je bijvoorbeeld ook naar jezelf e-mailen, vet tof! Hebben we alleen niet gedaan haha!

beeldengeluid29
Je moest je ring eerst activeren en daarbij kon je ook een persoonlijke virtuele gids uitkiezen. Ik had Loretta in de hoop dat ze ging lachen, dat deed ze alleen niet. Wel leuk overigens, want je had best wel wat keuze en ze gaven je meestal ook nuttige informatie.

beeldengeluid1
En dan eindelijk het museum in! Ziet er cool uit he? Je kon onder andere je eigen sterrenopkomst doen, waarbij je dus door een deur moest lopen, er lichten op je schenen en je werd aangekondigd. Ontzettend grappig en we hebben dan ook echt in een deuk gelegen.

beeldengeluid22
Je kon ook het nieuws presenteren! Heel erg leuk en na afloop kon je dan met je ring het fragment terugkijken. Ik had alleen kauwgom in en dat heb ik eigenlijk zelden. Dus terwijl ik het nieuws presenteerde was ik gewoon kauwgom aan het knauwen, vet arrogant haha! Het was sowieso heel grappig, want ik denk: ik doe heel leuk het jeugdjournaal, maar dat nieuws was zo langzaam dat ik soms gewoon niets aan het doen was en dat werkt heel erg op je lachspieren!

beeldengeluid23
Allemaal heel erg officieel haha! Simone deed het gewone nieuws, en dat bevatte een stuk meer tekst! Snel doorlezen dus! Maar ze deed het hartstikke goed! Way to go!

beeldengeluid27
Ook kon je playbacken en vj zijn! Je eigen mix maken en deze afspelen! Het leuke was toen wij deze aan het afspelen waren dat er mensen onder ons de koptelefoons op hadden en helemaal uit hun dak gingen! Hoezo wij zijn goed? Ook kon je trouwens je media kennis testen. Met mijn communicatie opleiding moest ik het natuurlijk wel goed doen en ik werd dan ook een ware media expert genoemd, de hoogste score, wieehooee! Wel leuk dat er bijvoorbeeld een vraag kwam over hoe je aan de camera kan herkennen dat iemand machtig is. Ik heb op school veel les gehad over camerastanden dus het was ontzettend leuk om daar dan nu even een vraagje over te zien :).

beeldengeluid25
En er was een Klokhuis gedeelte waar je je eten voor de toekomst kon samenstellen: aardbeienspaghetti en pannenkoekensmoothie, jammie!!

beeldengeluid32
Toen was het tijd voor de Hillywoodtour en we moesten even wachten. Smile you’re on camera!

beeldengeluid30
Kijk eens hoe blij ik was toen ik in het treintje mocht zitten!!

beeldengeluid19
beeldengeluid18
We reden langs allerlei studio’s en uiteindelijk mochten we ook een studio in…

beeldengeluid15
Namelijk de Life 4 You studio! Echt heel erg klein in het echt joh! Er zijn allerlei trucjes om een studio groter te doen laten lijken en ik zal ze niet allemaal verklappen voor het geval je zelf de Hillywoodtour nog wilt doen, maar ik vond het echt superinteressant!

beeldengeluid14
beeldengeluid13
beeldengeluid12
Ontzettend veel lampen!! Zo krijg je blijkbaar een heel erg mooi beeld, maar kan het wel 40 graden worden! Pfieuw! Gelukkig hebben ze goede airco’s!

beeldengeluid9
In de studio ernaast lag de set voor Voetbal International. Ik had verwacht dat die dan ook klein zou zijn, maar dat veel dan wel weer mee!

beeldengeluid10
beeldengeluid11
En ertegenover de studio voor sportverslaggeving, waaronder die van darts. Telkens wordt dus dezelfde studio gebruikt :).

beeldengeluid8
beeldengeluid7
Ook mochten we het RTL gebouw in om de studio van RTL Boulevard van buitenaf te bekijken. Omdat dit zo’n hele kleine studio is mochten we er niet naar binnen en we mochten er helaas ook geen foto’s van maken. Wel leuk om te zien!

beeldengeluid6
beeldengeluid5
beeldengeluid4
En bij een echte Hillywoodtour horen natuurlijk ook sterren! Ik fotografeerde Albert Verlinde, Daphne Deckers en Wendy van Dijk.

beeldengeluid2
beeldengeluid3
Dit prieeltje ligt net naast het mediapark en wordt in de zomer druk bezocht door BN’ers en vooral Gerard Ekdom is fan van deze plek. Noot aan mezelf: kom van de zomer terug en spot Gerard Ekdom in het echt!

beeldengeluid21
En toen kwam de tour alweer aan zijn einde. We zijn nog even terug gegaan naar het museum en hebben daarna de dag afgesloten door lekker uit eten te gaan in een wokrestaurant, yum!

beeldengeluid33
Ik heb echt een superleuke dag gehad, vol interessante weetjes en met veel happy smiles! Thanks Smiek 🙂The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

6 comments

 1. Hotspot Melbourne: Artvo - Life to Enjoyce

  […] is denk ik wel het leukste museum waar ik ooit heen ben geweest (hoewel ik het Beeld en Geluid museum ook erg leuk vond). De schilderingen lijken soms echt levensecht, dus je kunt bijna je vrienden en […]

 2. Emma

  Ja het Mediapark is zo leuk!
  Ik ben er ook geweest, geen tour en ook geen beeld & geluid museum, maar gewoon rondlopen en dan op BN’ers-jacht haha. Elke keer als je iemand ‘zag’ keihard zijn/haar naam roepen, om er vervolgens achter te komen dat diegene het niet is. En dan beschaamd wegkijken hahaha
  Leuk geschreven!

  liefs,
  Emma

 3. simone

  Wauw! wat heb je er een leuk Stuk van gemaakt..
  Beeld en geluid was super leuk, interessant en vooral gezellig.
  ik heb ook zeker genoten van deze dag!

  Graag gedaan! En ook jij bedankt voor de gezellige dag!! 🙂 🙂

  X simone

  1. Miss Craftsy

   Hahaha dankjewel!! Ik vond het ook echt super superleuk!

 4. ohhappymay

  Oh wat leuk!! Ik ben zelf ook weleens naar beeld&geluid geweest met school en toen kregen we allemaal cameraatjes en moesten we onze eigen nieuwsuitzending maken. En ik heb toen ook veel dingen gedaan wat jij hebt gedaan, maar lang niet alles!

  xx May

  1. Miss Craftsy

   Aaah wat leuk! Ik vond het echt een superdagje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.