Basisrecept: de boekweitwrap

boekweitwrap-3

Niets is zo gemakkelijker dan een pak wraps uit het supermarktschap te pakken. Ja, ook ik ben daar soms schuldig aan. En dat terwijl het eigenlijk zo gemakkelijk is om zelf wraps te maken. En natuurlijk ook veel gezonder: deze boekweitwrap is niet alleen glutenvrij, maar ook suikervrij, wat de wraps uit de supermarkt zeker niet zijn!

mango Wat heb je nodig? (voor 1 wrap)

30 gram boekweitmeel
60 ml water
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1/2 theelepel knoflookpoeder
een snufje zout

boekweitwrap-1

mango Hoe maak je de boekweitwraps?

Dat is heel eenvoudig. Je neemt een bakje waar je het boekweitmeel en het water aan toevoegt. Roer dit goed door elkaar totdat het meel en het water goed in elkaar opgenomen zijn. Voeg dan alle kruiden toe en roer nogmaals goed door.

boekweitwrap-2

Verwarm wat olie in de pan en voeg daaraan je boekweitwrap mengsel aan toe. Hoe groter je pan is, hoe beter je het boekweitmengsel kunt uitspreiden en dus hoe groter en knapperiger je wrap zal worden. Je bakt de boekweitwrap eigenlijk net als een pannenkoek. Niet op al te hoog vuur, anders brandt hij te snel aan, en bak de wrap ongeveer 3-5 minuten totdat hij gaar is en lichtbruin van kleur is. Draai hem dan met een spatel om en bak de andere kant ook nog 2 minuten. Dan is je wrap al klaar en kan je hem gaan beleggen!

boekweitwrap-5

mango Tips & Taste

Het voordeel van een zelfgebakken wrap is dat hij meteen zo lekker knapperiger en vers smaakt. Eigenlijk hetzelfde verhaal wanneer je een kant-en-klare pizza uit de supermarkt koopt in vergelijking met een knapperige uit de steenoven gebakken pizza in een restaurant. Alleen nu mag je dan zelf voor kok spelen ;). Ik zou je wel aanraden om de wrap meteen op te eten (voor het geval je er meer wil maken). Dan zijn ze het lekkerst! Je zou ze eventueel in de koelkast kunnen bewaren een dagje, maar ik vind dat ze dan te snel uitdrogen. Als je dan een aantal wraps wil bakken, bewaar ze dan afzonderlijk in de diepvries, en bak ze vervolgens nog eventjes aan wanneer ze weet ontdooid zijn en je ze wilt eten. En zoveel meer werk is het ook niet. Want met kant-en-klare wraps moet je ook nog zelf de vulling klaarmaken en bakken. Alleen nu moet je even een mengseltje extra in elkaar roeren, maar vervolgens kan je die boekweitwrap gewoon lekker zijn ding laten doen, terwijl jij verder gaat met het klaarmaken van de vulling. En de smaak is ook gewoon fantastisch! Helemaal door de Italiaanse kruiden geeft het een speciale smaak, heerlijk! En ja, tegen knapperigheid kan niemand op natuurlijk! Oja, en doordat je nu boekweitmeel gebruikt zonder suiker, voedt het je lichaam ook veel meer. Aan 1 wrap heb je zeker wel genoeg (maak er desnoods twee kleintjes mee) en je zit er ook lang verzadigd van.

boekweitwrap-4

Food foto’s zijn altijd welkom via Twitter (@misscraftsy) en Instagram (@misscraftsynl)! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en ik deel jullie lekkers graag!

Heb jij zelf weleens wraps gebakken?

Join the LTE Newsletter!

Do you want to live your best life yet and work on that every single day? Let me help you! Subscribe to my newsletter and receive actionable & inspiring steps to reach your highest potential.



14 comments

  1. #100HappyDays - Day 61/80 - Miss Craftsy

    […] mama gezellig op bezoek bij een basisschool vriendinnetje en maakte daarna deze Turkse pizza op een boekweitwrap, jammie! De dag erna ging ik naar Wormerveer voor de K’ook workshop met Oxo, waarbij ik o.a. […]

  2. evh

    ik heb deze net geprobeerd te maken, maar helaas, het beslag bakt ontzettend aan, zelfs als ik extra olie toevoeg. als ik m om wil draaien dan breekt hij.
    heb t 2 x geprobeerd. wat kan er mis gegaan zijn.

    1. Miss Craftsy

      Dan is je beslag te dun geweest of je hebt te weinig beslag in de pan gedaan waardoor je er niet lekker mee kunt bakken. Bij het eerste geval doe je er nog wat extra boekweit bij. Heel veel succes!

  3. Wrap met tonijn - Miss Craftsy

    […] 1 recept voor de boekweitwrap ○ hummus ○ ½ blikje tonijn op waterbasis ○  100 gram ijsbergsla ○ 1 appel ○ 1 tomaat […]

  4. Wrap met tonijn - Miss Craftsy

    […] 1 recept voor de boekweitwrap ○ hummus ○ ½ blikje tonijn op waterbasis ○  100 gram ijsbergsla ○ 1 appel ○ 1 tomaat […]

  5. Marissa

    Die ga ik zeker eens testen! 🙂

    1. Miss Craftsy

      Ah wat tof om te horen! Ben benieuwd of je ze ook lekker vind, laat je het me weten? 🙂

  6. Maartje Diebels

    Geweldig recept! Ik eet al een poos gluten- en suikervij maar tot nu toe niks gevonden om mijn wraps te vervangen. Tot gisteren! Heerlijk! Net als de havermoutpizza bodem die ik afgelopen zaterdag heb gemaakt. Thanx!!!

    1. Miss Craftsy

      Ah dankjewel Maartje en leuk dat je mijn blog bezoekt! Ik ben blij dat mijn recepten zo in de smaak vallen haha 😀

  7. Rosanne

    Oeh ik wil dit echt wel een keer proberen, gewoon omdat ik wil weten hoe die smaakt haha. liefs x

    1. Miss Craftsy

      hahaha zeker doen! Als je het hebt gemaakt, dan hoor ik het wel van je he 😀

  8. Runway World JL

    Wauw hier had ik nog niet van gehoord. Ziet er wel lekker uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.