Barcelona Diary #2: alleen op vakantie

barcelona-2-19

Dag 2 in Barcelona zou mijn eerste volle dag alleen zijn in deze stad. Ik spendeerde deze met shoppen, heel veel lopen, heel veel mooie gebouwen bekijken… en nog meer lopen in de wijken El Raval en Barri Gothic ;).

barcelona-2-12

In de vroege ochtend werd ik al meteen geconfronteerd met de nadelen van het slapen in een dorm. Om 7 uur ‘s ochtends ging er namelijk een heel hard alarm af en niemand die hem uitdeed (en ik slaap met oordoppen in, dus dan kan je je ook meteen even voorstellen hoe hard dat alarm ging). Ik herkende het geluid niet, maar zelfs ik begon te twijfelen of mijn telefoon niet raar begon te doen en zelf maar een geluidje had geproduceerd… niet dat dus niet. In de volgende minuut probeerde ik het alarm te negeren (lukte ook niet), waarna ik mijn oordoppen uitdeed om te traceren waar het geluid nu precies vandaan kwam (lukte ook niet) om vervolgens proberen op te staan om iemand een kussen naar zijn hoofd te gooien (lukte al helemaal niet). Uiteindelijk lukte het een slaapzaalgenootje wel om uit haar bed te stappen en degene van wie het alarm was wakker te maken (JAAAA ze sliep nog! Serieus!!) Volgens mij lukte het haar wel om die vrouw (het ging denk ik om een vrouw van 40-50 ofzo) wakker te maken, maar dat alarm hield maar niet op. Uiteindelijk die het meisje weer naar de vrouw om de telefoon te gaan zoeken wat zeker ook weer twee minuten duurde (naar mijn idee dan) en toen ze hem eindelijk gevonden had kon die vrouw hem en niet uitzetten en wilde ze hem ook niet aan het meisje geven om hem door haar uit te laten zetten (uiteindelijk wel, thank god!). Ik en een ander meisje naast mij hadden allebei dezelfde gedachte: god wat wil ik graag die telefoon door het open raam op de grond laten smakken. Goedemorgen!!!

barcelona-2-7

Ik probeerde om nog wat te gaan slapen, maar als ik wakker ben, ben ik wakker en helemaal met zo’n ochtendgroet haha. Uiteindelijk ging ik maar eens bekijken wat het ontbijt me te bieden had. Ik had me al lekker laten maken door Lindi en het ontbijt zag er ook heerlijk uit (sja het was niet het luxe ontbijt wat ik had op mijn extra vakantiedagje, maar dit was A. een hostel waar ik sowieso voor redelijk cheap ging en B. het ontbijt zat bij de prijs inbegrepen en C. ik heb echt superwaardeloze ontbijtjes gezien (lees een taaie bagel met slappe koffie in Amerika) en D. mensen durfden het ook nog eens aan om te zeggen dat er geen gekookte eitjes waren. Mensen het is een hostel: wat wil je nu helemaal en bovendien: koop, kook en bak je eieren dan zelf, kan ook prima met zo’n keuken. Anyways, ze hadden heel veel sneetjes brood klaarstaan die je ook kon roosteren (geen idee of er verschillende soorten waren want ik heb het zelf niet op) met ham, kaas en chorizo, maar ook zoetigheden als jam en nutella (en nog meer). Verder hadden ze heerlijke yoghurt (volgens mij altijd aardbei, perzik en dan nog een gewone met dikkige stukjes die me niet zo lekker leek haha, maar die perzik, zooo yum!) met ongeveer 3 verschillende soorten cruesli waar je uit kan kiezen. Verder hebben ze dus vaak plakjes cake staan (met Nutella is het een gouden combi, trust me!) en je kon zelfs kleine stukken vers fruit pakken! Nou dan heb je volgens mij een goed en uitgebreid ontbijt te pakken niet? Oja en qua drank was er keuze uit allerlei sappen, melk, water, koffie en thee.

barcelona-2-11

Na een goed gevuld ontbijt ging ik maar eens op pad. Mijn hostel zit dus in Passeig de Gracia, dezelfde straat waarin ook de huizen van Gaudi zitten, zoals het mooie Casa Battlo. Ik besloot daarom die straat uit te lopen en richting Placa de Catalunya te gaan, een heel groot plein met fonteinen die echt naar chloor ruiken als de wind jouw kant op staat en je meteen wilt gaan zwemmen, tenminste dat had ik :). Sowieso is Passeig de Gracia een hele mooi straat met allerlei mooie gebouwen en luxe winkels, je kunt er echt je ogen uitkijken, heerlijk! Vanuit het plein liep ik door naar Carrer de Pelai, een straat die daar vaak aan grenst en een straat waar veel van de winkels zitten die mij vriendinnetje Evelien me al aangeraden had. Enorme leuke winkels trouwens, alleen het aanbod wat ze nu hadden was niet echt mijn stijl: veel crop tops of juist wijde tops en veel pastelkleuren, sja dat past toch echt niet bij me en helaas is dat de mode nu. Maar wel leuk om in rond te struinen! Er komt sowieso nog een shoplog met alles wat ik daar heb gekocht en shoptips van winkels waar je heen moet gaan als je dan toch in Barcelona bent :).

barcelona-2-14

Carrer de Pelai komt weer uit op een ander plein: Placa Universitat, een heel mooi en schattig pleintje. Mijn oog viel daar ook op een froyotentje, Tutti Frutti, en ik kon het niet laten om daar een ijsje te halen. En het leuke is: je kan gewoon helemaal zelf je ijsje maken: je kiest je smaak, houdt er een bakje onder en vervolgens kun je allerlei toppings op je ijs doen die je maar wilt. Ik had bananenyoghurt ijs met stukjes brownie, chocoladesaus en vers fruit als aardbei en watermeloen en hazelnoten. Zo heb ik lekker met mijn ijsje een tijdje op het terras gezeten en de Glamour gelezen (en mensen gekeken want dat hoort er ook bij als je op een terras zit).

barcelona-2-6

Daarna vond ik wel dat ik weer genoeg uitgerust was en ging ik weer op pad. Ik ging eens kijken bij El Cortes Ingles, de Spaanse Bijenkorf, die o.a. ook op Placa de Catalunya zit. Ik vond er persoonlijk niet zoveel aan, maar ik heb wel even twee MAC lippenstiften uitgeprobeerd in een naturel kleur. De ene heet Syrup en op deze foto draag ik Giddy. Heel naturel en wel echt mooier dan mijn eigen lippen, maar ik vond hem dan ook weer zo naturel en ‘saai’ dat ik het zonde vond om daar dan weer zoveel geld aan uit te geven (die redenaties van mij ook he). Daarna heb ik nog een hele tijd op Placa de Catalunya gezeten om van het zonnetje te genieten en weer mensen te kijken, echt om te lachen is dat haha.

barcelona-2-10

barcelona-2-20

Vervolgens ben ik eigenlijk heel veel gaan lopen zonder te weten waar ik heen ging. Ik heb heel veel schattige steegjes gehad in El Raval aan de linkerkant van de La Rambla.

barcelona-2-15

barcelona-2-16

Vervolgens ben ik weer uitgekomen bij de La Rambla die ik weer overstak om Barri Gothic te ontdekken. Toen kwam ik per toeval uit bij de Kathedraal en later ook bij Palau de la Musica Catalana (zonder kaart he, superknap ;)).

barcelona-2-3

barcelona-2-4

barcelona-2-18

En dit gebouw dan?! Er zitten van die rare ogen op en hoewel het er grappig uit ziet, kan ik nu niet zeggen dat het het mooie gebouw heel erg op fleurt

Ik ben daarna de Carrer de Sant Pere Mes Alt uitgelopen en op Placa de Sant Pere uitgekomen, waarna ik naar links ben gegaan, en vervolgens zo weer terug gelopen ben naar Via Laietana. Toen was ik én supermoe van het lopen én had ik echt honger. In deze straat zit het heerlijke Mexicaanse restaurant La Rosa Negra en hoewel ik nog van plan was om daar ‘s avonds te eten heb ik dat niet meer gedaan. Ik heb er die dag wel Flautas gehad met een Mexicaans fruitsapje. Volgens mij kunnen Flautas wel verschillende dingen zijn, maar bij mij waren het een soort van kipcorns, waarvan de korst een taco was. Heerlijke sla en saus erbij en het was echt verrukkelijk!

barcelona-2-2

barcelona-2-1

Omdat ik nog steeds moe was van het lopen, maar weigerde om de metro te nemen (eigenwijs he) ben ik nog even op Placa de Catalunya gaan zitten met een appeltje. Om niet Passeig de Gracia weer terug te lopen, heb ik de parallelle straat ernaast genomen, Rambla de Catalunya, een leuke straat met een middenstuk waar veel terrasjes en restaurants zitten. Er zitten daar twee restaurants naar elkaar El Rico (met terras) en La Bodiga (zonder terras) die heel goed schijnen te zijn, maar het was er druk toen wij er wilden eten dus ik kan het je niet met zekerheid zeggen. Oja! Als je trouwens buiten/op het terras gaan eten, houd er dan rekening mee dat restaurants altijd een percentage bovenop de standaard prijzen verrekenen. Meestal is dit zo’n 10% en dit kan je dan ook al zien als de fooi, aangezien ze dat niet verlangen in Spanje net zoals in Nederland.

barcelona-2-13

barcelona-2-5

‘s Avonds had Lindi me verteld dat er een leuke muziekavond zou zijn in het hostel dat ik moest gaan zien. Ook zenden ze (heel fijn) alle WK wedstrijden uit en aangezien ik al een Braziliaanse jongen had ontmoet die daar zou gaan kijken, plus mijn Braziliaanse roomie die in Londen woont die er al zou gaan kijken, besloot ik in het hostel te gaan eten. Helaas regende het die avond ook en later begon het ook nog te onweren, wat dat nou was? Het hoort helemaal niet te regenen op vakantie, toch? Ik haalde dus even snel wat te eten bij de supermarkt en maakte een salade met cashewnoten en plain hamburgers. Het was echt heerlijk maar de maaltijd zag er niet zo fotogeniek uit, dus vandaar dat die foto maar even weg is gebleven haha. Ik at met een jongen die uit Noorwegen kwam en die ook in mijn slaapzaal sliep. We gingen elkaars whatsapp berichten ontrafelen, wat hem beter lukte dan ik haha. Maar hij kon ook redelijk goed Duits, dus dat helpt toch wel stiekem om Nederlands te begrijpen.

barcelona-2-9

Na het eten kan je de borden gewoon bij de vaat zetten en dan wordt heel fijn voor je afgewassen, heb je toch nog een beetje vakantie, want koken vind ik absoluut niet erg om te doen. Daarna hebben we de tweede helft van de Brazilië wedstrijd gekeken die eigenlijk heel saai was, om vervolgens weer terug te keren naar het eetgedeelte waar de live muziek was. Lekker genieten en volop met allerlei mensen praten, echt superleuk en heel gezellig! Ik dacht dat ik het echt eng of raar zou vinden om alleen op vakantie te gaan, maar ik vond deze dag zooo superleuk (alleen heel vermoeiend voor mijn voeten haha) dat ik het een ietsiepietsie beetje jammer vond dat Manon de volgende dag al zou komen.

barcelona-2-8

Ik heb dus niet echt bepaalde dingen gezien die dag, maar ben gewoon om mijn dooie gemakje allerlei straatjes ingelopen. Vooral de steegjes links en recht van het bovenste gedeelte van de La Rambla vond ik erg leuk om doorheen te lopen. Vooral rechts zitten heel veel leuke boetiekjes en winkels om rond te snuffelen en links heb je weer wat mooiere gebouwen en pleintjes. Dat is eigenlijk mijn aanrader van deze dag!

barcelona-2-17The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

12 comments

 1. Annemieke

  Hoi.

  Ontzettend gedurfd alleen op reis en dan naar het buitenland.
  Ik wil ook graag naar Barcelona en zou dan ook in mijn eentje gaan, maar nog nooit gevlogen of alleen op pad geweest buiten Nederland. Aan de ene kant weerhoudt dit mij niet maar blijft toch spannend.. Heb jij nog tips 🙂

  Mooie blog heb jij met hele leuke verhalen en tips..

  Groetjes Annemieke

  1. Miss Craftsy

   Ah dankjewel! Het is grensverleggend thats for sure. Maar als je het zo graag wilt,dan houdt niemand je er toch van om niet te gaan? Voor mij was de eerste keer vooral goed uitzoeken hoe en wat zodat ik zo min mogelijk in mn eentje voor problemen kwam te staan. Daardoor kon ik relaxen en genieten van mn vakantie. De beste tip is een leuk hostel uitzoeken met backpackers. Velen zijn ook alleen en contact is zo gelegd het gaat zo makkelijk. En als je bang bent om echt langere tijd alleen op vakantie te gaan, ga dan eens een dagje alleen op stap,of misschien zelfs een weekendje. Dan weet je meteen of het wat voor je is om alleen te kunnen zijn en je dan ook prima te kunnen vermaken. Ik ga dit jaar weer alleen op reis (eurotrip) dus houdt ook die blogs in de gaten voor extra tips. Succes meid follow your dreams!

   1. Annemieke

    Heey Heey

    Bedankt voor je reactie. Ik reis vaak door Nederland. Meestal ga ik wel alleen naar de stad of op vakantie, maar dit is meer in eigen land, Het is meer ff het buitenland, Toch anders en verweg. Ik zoek ook veel informatie op als ik een leuke bestemming zie in het buitenland, ,,
    Meer een go en gaan.. hahaha.. eurotrip? Is dat een website. of ga je een reis door Europa maken..Veel plezier alvast..x

    1. Miss Craftsy

     No problem! Ja ik ga met de trein reizen door europa in mijn eentje,3 weken lang. Vandaag staat er ook een artikel van online. Gewoon doen het gaat echt een toffe reis worden!!

 2. Karbonkel

  Ik wil ook een keer alleen ergens heen, maar ik durf eigenlijk niet zo goed.. hmm :p klinkt wel echt super dit!

  1. Miss Craftsy

   Dankjewel! Ik durfde het ook niet, maar ik wilde graag leren om meer vreemde mensen aan te spreken en gewoon leuke praatjes te maken. Voor mij scheelde het al wel dat ik alleen heb moeten reizen naar Amerika om daar te gaan studeren, dus die stap was iets kleiner. En een hostel helpt natuurlijk ook! Wat is voor jou de reden dat je niet alleen durft te reizen dan?

 3. Roxanne

  Ohhhh, ik wil echt een keertje naar Barcelona! Vooral ook omdat een vriendin van me er woont.
  Maar zo’n wekker, ik denk dat ik dezelfde moordneigingen zou hebben als jij…. Denk aan je medemens, en al helemaal als je zelf niet wakker wordt van dat keiharde geluid (en de rest van de mensen wel)

  1. Miss Craftsy

   Ja erg he! Superirritant als mensen heel erg egoïstisch zijn. En sterker nog: ze heeft volgens mij ook nog geeneens sorry gezegd tsss…. haha. Gelukkig sta ik positief in dingen en heb ik het maar snel achter me gelaten.

 4. Anne @ booksbakingandblogging

  Superleuk om te lezen dit! Ik ga aan het eind van de maand ook naar Barcelona (voor het eerst), dus dit komt precies op het goede moment, haha! Je foto’s zien er ook leuk uit – ben benieuwd naar de rest van je verhaal.

  1. Miss Craftsy

   Oeeeh nice!! En dankjewel! Elke dinsdag en donderdag komt er een nieuw Barca artikel, dus dan kan je je al helemaal lekker lopen maken haha! In elk geval al veel plezier daar!

 5. Manon

  Wauw hele mooie foto’s, ik wil nu echt terug naar barcelona

Leave a Reply

Your email address will not be published.