Barcelona Diary 9 + 10: Mare Magnum, Casa Battlo & naar huis

barcelona-9-6

Ooooh nee! Dit is de laatste diary over Barcelona, het kan toch niet waar zijn?! Hetzelfde dacht ik ook toen ik op vakantie was haha. Ik vind deze stad echt zooo mooi! En toch snapte niemand dat ik er 10 dagen kon doorbrengen. Het is me toch maar prima gelukt denk ik dan :). Ik moet wel zeggen dat deze twee dagen wel echt rustig zijn geweest en we niet veel hebben gedaan. Hoe dat zit lees je hieronder.

barcelona-9-3

Weet je nog dat ik dinsdag vertelde over Sant Joan en dat we pas heel laat thuis waren? Dan kun je je ook wel voorstellen dat we behoorlijk moe waren de volgende dag haha. Wel gingen we natuurlijk voor 10 uur ontbijten, want ja we blijven toch Nederlanders. Eigenlijk was het de bedoeling om op het strand te gaan liggen en lekker uit te brakken. Helaas gunde het weer in Barcelona ons die kans niet, want er zou onweer en regen aankomen. Dus besloten we maar om Mare Magnum te ontdekken, een grote shopping mall op de pier bij Barceloneta. Omdat het ook een bank holiday was, was er ook niet veel open, maar deze shopping mall is dus elke dag open. Je hebt er veel bekende en typische Spaanse winkels, dus mocht je een keertje regen hebben en lekker willen shoppen, dan is het zeker leuk om hier heen te gaan. Die dag (dus dinsdag) waren er ook veel leuke kraampjes op de La Rambla waar ik ook wat leuks heb gekocht dat je dan weer ziet in de shoplog. In de mall heb ik eigenlijk niets gekocht, maar ik voelde me ook niet echt top. Ik had echt geen kater, maar ik was gewoon moe en voelde me heel erg duizelig. Gelukkig ging het allemaal wel goed, alleen was het naar en kon ik niet precies achterhalen waarom ik me nu zo voelde. We zijn na een tijdje dus maar weer terug naar het hostel gegaan waar we even bijgeslapen hebben.

barcelona-9-4

Die uitzichtfoto is trouwens vanuit Casa Battlo, evenals deze foto die ook op het dak is genomen. Na ons hazenslaapje maakte we ons aan het einde van de middag klaar om naar dit mooie huis te gaan. Ik ga jullie express geen foto’s van binnen laten zien omdat ik vind dat je dat zelf moet gaan ontdekken en de fun er anders ook vanaf is, toch? Ik was er in elk geval reuze benieuwd naar, want ik had thuis al een bijna hysterisch huisgenootje die me vertelde hoe prachtig ze dit huis wel niet vond en dat ze zo onder de indruk ervan was. Ja, ik had dus hoge verwachtingen!

barcelona-9-5

Nu weet ik helaas de prijs niet meer uit mijn hoofd, maar volgens mij was het zo tussen de 10 en 20 euro, afhankelijk van of je een studentenkaart hebt of niet. Ik weet nog wel dat ik het best prijzig vond voor die ogenschijnlijk 1,5 uur dat je in dat huis zult zijn. Maar het is de moeite waard geloof me. Als je al gefascineerd bent door al die andere geweldige bouwwerken van Gaudi, dan kun je echt niet onder deze uit. Naast de entree krijg je ook een headset mee waar mee je dus in elke kamer een uitvoerige uitleg krijgt over wat het precies voor kamer was en wat Gaudi ermee bedoeld kan hebben. Beetje irritante Engelse stemmen soms, maar interessant is het wel. Ik vind dat brein van Gaudi echt geweldig en ik vind het ook ontzettend bijzonder dat de familie Battlo daar ook gewoon echt heeft gewoond, kan je het je voorstellen? Deze foto is genomen in de tuin van het huis, waarvan ik eigenlijk ook niet gedacht had dat die er zou zijn, aangename verrassing dus! Het huis is tot 8 uur open elke dag, maar wij wilden voor het eten gaan, hoewel het ook superleuk is om in de schemering te gaan lijkt me. Je moet dit echt gaan zien :).

barcelona-9-2

Na het mooie huis was het tijd om te gaan eten. Achter Casa Battlo ligt Rambla de Catalunya een superleuke straat met in het midden een breed voetgangerspad en waar ook allerlei terrasjes zitten. Een ideale plek om te eten al zeg ik het zelf! Ik had wat restaurantjes opgezocht, El Racó (was vol op het terras) en La Botiga (alleen binnen), die goed schenen te zijn maar die werden het dus niet. Uiteindelijk zijn we verder gelopen en kwamen we uit bij Taller de Tapas, een hoe raad je het, Tapas Restaurant. Helaas heb ik geen foto’s van het eten gemaakt omdat het niet allemaal tegelijk kwam en we al op het eten gestort waren, maar het was wel lekker! Ze hebben wel veel vis tapas, waar we eigenlijk niet van houden, maar ook wij konden er een goede keuze maken. Ik had bijvoorbeeld frietjes met scrambled eggs erover en chorizo. Echt een rare combinatie, maar wel erg lekker. En hierboven zie je de cocktail van die dag, iets met cava, mint en nog iets en die was heer-lijk! Daarna hebben we nog wat lekkers gedronken op het terras van het hostel en hebben we ons klaar moeten maken voor de laatste nacht.

barcelona-9-1

‘s Ochtends moesten we natuurlijk alles inpakken en konden we onze baggage achterlaten in de luggageroom. We zijn daarna te voet weer richting Placa de Catalunya gegaan, waar we onder anders naar Avenue Portal de l’Angel zijn gelopen, daar zitten ook veel winkels en kan je ook goed shoppen. Daarnaast waren we ook op speurtocht naar een redelijk goedkope Crema Catalunya om mee te nemen als souvenir. Uiteindelijk hebben we ze toch maar gekocht op de Mercat de Boqueria waar we ze eerder ook hadden gevonden. Ik kocht ook nog een nougatreep voor mijn vader en deze mango smoothie. Ik dacht eerst, wat smaakt ie raar en niet zo naar mango, bleek er ook kokos doorheen te zitten. Oja…. tuurlijk :).

Omdat we nog even hadden gingen we van het laatste beetje zon genieten op Placa de Catalunya, lekker mensen kijken. Helaas waren we niet de enige die op dat idee kwamen, want er stond echt een man midden op het plein al een half uur superraar naar ons te kijken alsof hij niet goed wijs was (wat hij ook niet was, maar goed) en uiteindelijk kwam hij ook steeds dichterbij. Ja, toen waren we er wel klaar mee en zijn we terug gelopen naar het hostel omdat ik mijn bus moest gaan halen. Helaas kwamen we niet ongezien weg, want die man kwam ons gewoon achterna, ieuw!! Gelukkig konden we uiteindelijk ongezien wegkomen en ging hij een andere kant op, maar het was wel even eng hoor! Eenmaal bij het hostel moest ik dan toch echt afscheid nemen. Lieve Minou was er om mij uit te zwaaien en ik vind het echt superleuk om te vertellen dat ik binnenkort ga meeten met Minou en Lindi als zij terugkomen van hun stage in het hostel, zo leuk!

Nou ja, het verhaal daarna is eigenlijk niet zo boeiend meer. Ik ging met de metro naar Estacio Nord om mijn Barcelona Bus te pakken, wat nog redelijk voorspoedig ging, behalve dat de bussen er niet helemaal op tijd stonden en nu kan ik ook geen Spaans maar het leek erop alsof ze zelf niet goed wisten wat nu de bedoeling was haha. Nou ja, uiteindelijk had het ook helemaal geen nu om op tijd te zijn op het vliegveld, want mijn vlucht werd, zoals jullie al weten, gecanceld wegens stakingen. Dat verhaal heb ik al meteen gedeeld toen ik eindelijk wel thuis kwam en dat kan je natuurlijk nog altijd nalezen :).

Ik hoop dat jullie het in elk geval leuk vonden om mijn diaries te lezen en jullie heb kunnen overtuigen van het mooie Barcelona haha! Ik wil er in elk geval zeker nog vaker heen!The secret to losing weight without a diet?

Download my FREE ebook and discover how you can work towards your ideal, natural and healthy body and mindset without overwhelm, frustration and a diet. But will all the fun, food and flexibility that fits your life!
* indicates required

7 comments

 1. Anne @ booksbakingandblogging

  Ik ben nu zelf ook terug (ik was vijf dagen in Barcelona), dus dat maakt het nóg leuker om deze diaries te lezen! 🙂

  1. Miss Craftsy

   Oooh tof, heb je het goed naar je zin gehad daar? En ja dan is het helemaal leuk om nog even na te genieten!

   1. Anne @ booksbakingandblogging

    Ja, ik vond het prachtig! Echt een supermooie stad! Ik ga binnenkort (waarschijnlijk deze week nog) ook even een reisverslagje maken (of in ieder geval een deel ervan) met een paar van mijn bijna 400 foto’s (oeps). Als je het leuk vindt kan ik hier wel even een linkje achter laten tegen die tijd. 🙂

    1. Miss Craftsy

     Super dat je zo’n mooie vakantie hebt gehad! En ja ik had ook way too many photo’s, ik moest voor mijn blog echt gaan skippen haha. En laat zeker een link achter, vind ik altijd leuk! Ben benieuwd!

  1. Miss Craftsy

   Thanks! En wat leuk dat je reageert op mijn blog, heel lief! Het jurkje is trouwens van de H&M 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.