Barcelona Diary 8: Barri Gothic, Mercat de la Boqueria & Sant Joan

barcelona-8-1

Op de maandag in Barcelona hebben we het echt rustig aan gedaan. En niet alleen qua dingen doen, maar ook eigenlijk qua foto’s haha. Bij alle andere diaries heb ik echt grote moeite moeten doen om een goede selectie te maken, terwijl ik hierbij zo klaar was. Anyways, uiteindelijk hebben we nog genoeg gedaan: Barri Gothic bezocht, eindelijk gekeken hoe Mercat de la Boqueria eruit zag, om vervolgens ons klaar te maken voor het WK en het Sant Joan festival.

barcelona-8-12

Ik was al zo vaak langs deze markt gelopen, maar we waren er eigenlijk nog niet binnen geweest. Volgens mij besloten we op deze dag wel wat eerder te gaan, zodat we in de middag nog even konden chillen op onze kamer, want het zou een lange dag gaan worden. Maar het maakt denk ik niet uit wanneer je gaat, want het is en blijft altijd druk op deze  bijzondere markt. Als foodie kon ik hier echt mijn hart ophalen, want de meeste dingen zijn echt heel vers en lekker en zo jammie!

barcelona-8-11

Je wordt echt doodgesmeten met verse sapjes en fruit in een bakje. Echt zo handig om hier even binnen te lopen en lekker fruit binnen te krijgen. Je neemt het makkelijk mee en het is nog goedkoop ook! Ik moet zeggen dat het niet het beste fruit van de wereld is, maar hee, wat wil je voor 1 euro. Met de sapjes zou ik wel even oppassen: er zijn heel veel kraampjes waar de sapjes er echt super fluoriserend eruit zien en er dus echt kleurstoffen aan zijn toegevoegd, waarschijnlijk om het er lekkerder en verser uit te laten zien maar het niet is. Jakkie! Sowieso ga je je afvragen bij een felgroen mintsapje wat je nu eigenlijk aan het drinken bent. Niet dat ik je iets verbied hoor haha, maar ik zweer je dat dat sapje er echt giftig uit zag gewoon!

barcelona-8-10

Ohhh yam! Ik wilde dat ik genoeg honger had om dit allemaal te kunnen eten, maar helaas! Ze hadden echt zoveel lekkere dingen en er zijn zelfs kleine restaurantjes waar je gewoon op een kruk kan gaan zitten eten, vet fancy haha. Ik denk dat je hier voor je avondeten ook wel prima kan eten als je niet zoveel tijd hebt. En natuurlijk vind je hier ook ontzettend veel viskramen en geitenkoppen, jup echt waar! Het lijkt me totaal niet lekker, maar blijkbaar is het wel een specialiteit.

barcelona-8-9

Na het bezoeken van letterlijk alle kraampjes op Mercat de la Boqueria, liepen we richting de kathedraal met vers fruit. We hadden allebei een bekertje met kiwi, aardbei en ananas, wat best lekker was, hoewel de ananas super chewy was en ik nauwelijks er hapjes van kon nemen. Maar goed, dat neem ik dan maar voor lief.

barcelona-8-8

Na het bekijken van de kathedraal (sorry ik had daar al foto’s van gemaakt, en ik had deze foto’s al bewerkt en blablabla smoesjes om geen foto van de kathedraal te kunnen laten zien) waar we lekker op de trap hebben gezeten om mensen te kijken die allerlei doeken kochten om maar de kerk binnen te komen, omdat het natuurlijk niet geoorloofd is om met blote schouders en knieën naar binnen te gaan. Het meest hilarisch was nog wel dat er een groep meisjes wel een kwartier erover heeft gedaan om een sjaal uit te kiezen en toen ze er eindelijk klaar voor waren werd de kerk voor de siësta gesloten, haha ontzettend geinig! Dit is trouwens een steegje rechts van de kathedraal waar je echt goed de gotische bouwstijl kan terugvinden, heel mooi!

barcelona-8-7

En nog meer schattige steegjes in deze wijk. Sowieso al die steegjes rondom La Rambla zijn heel erg pittoresk en leuk om doorheen te struinen. We wilden eigenlijk een speciale route lopen die in het National Geographic boekje staat die we allebei meehadden, alleen hadden we die net niet in onze tas die dag, stom! Dus we hebben eigenlijk maar wat gelopen op goed geluk.

barcelona-8-6

Als je dat steegje uitloopt, kom je uit op Placa de Jaume, waar ook het gemeentehuis staat onder andere. Een mooi plein met van die typische Romaanse gebouwen, heerlijk! Oja en die hekjes stonden er voor…

barcelona-8-5

…het Sant Joan festival. Dit is een jaarlijks evenement in Catalunya om de kortste nacht van het jaar te vieren. Dit wordt altijd gevierd in de nacht van 23 op 24 juni en 24 juni is dan ook een bank holiday zodat mensen dan ook echt lekker kunnen feesten. Die hekken stonden er waarschijnlijk om de boel goed af te sluiten, want er stond ook nog een podium opgesteld. Want ook een specialiteit is, is om coca te eten. Dit betekent gewoon cake, maar schijnt een mix tussen brood en cake te zijn. Je hebt dan een versie met van die flubber jelly groene en rode stukjes zoals hier op de tekening, maar ook een versie met wat banketbakkersroom lijkt en nog meer versies. We wilden het zelf ook gaan kopen, maar het waren best grote plakken die ook best duur waren vond ik. Wat wij uiteindelijk hebben gegeten lees je straks :).

barcelona-8-4

Daarna zijn we doorgelopen naar Placa del Rei. Helaas viel dat een beetje tegen. We kwamen daar en ik dacht: oooh is dit het? Dus ik heb even deze foto gemaakt en toen zijn we weer weggegaan haha!

barcelona-8-1

Nog altijd hadden we zin in churros, maar dan om ze te dippen in chocolade. Manon wilde eigenlijk voor een broodje of wafel gaan en ik had trek in ijs. In onze zoektocht naar iets lekkers kwam ik op deze plek uit! Het zit sowieso in op meerdere plekken, maar wij zijn bij de Chocolate Box op Carrer de Jaume I geweest.

barcelona-8-3

En wat een lekkers allemaal!!! Ze hebben vers ijs, heerlijke baksels en ijskoffie en… teveel lekkers om hier niet vaker heen te gaan. Ik heb de mogelijkheid niet meer gehad, maar ooh doe dit!

barcelona-8-2

Wij wilden toch onze churros honger stillen, dus wij hebben daarvoor gekozen. Het ligt er een beetje aan waar in Spanje je bent denk ik of je gesmolten chocolade erbij krijgt of chocolademelk, maar wij hadden dus melk. Beetje jammer qua dipstrategie, maar wauw! Wat een goede chocolademelk! Volgens mij betaal je normaal voor alleen churros al gemiddeld 4 euro, maar dit was uit mijn hoofd €3,50 met dus de chocolademelk erbij. Oja, en je kan er ook nog eens heerlijke chocolade cadeautjes kopen. Had ik al gezegd dat deze winkel het einde is? Ik bedoel, je heet chocolate box! Het bracht gelijk inspiratie op om zelf maar een winkel te beginnen haha. Ohh chocolate, you’re gonna break my heart sometimes :).

barcelona-8-13

Okee, vanaf nu komen er nog weinig foto’s, terwijl ik wel het nodige heb meegemaakt. Na de churros hebben we de metro naar het hostel genomen om lekker te chillen en ons klaar te maken voor de voetbal wedstrijd. Ik heb toen ook mijn camera niet meegenomen, dus dan maak ik sowieso altijd minder foto’s. Omdat de wedstrijd weer om 6 uur begon (wat een rare tijd ook!) gingen we tegen kwart voor 5 weg om helemaal met de metro weer naar Poblenou te gaan en de wedstrijd in het zand te bekijken. Omdat we de vorige keer dat broodje frikandel wel erg weinig en duur vonden (en we ook niet genoeg kaartjes meer over hadden om het te kunnen kopen) besloten we om onderweg naar de metro een broodje te halen. We namen expres een metrostation later omdat we dachten dat we wel een bakkerij tegen zouden komen. Bleek nog best lastig op Passeig de Gracia waar veel dure winkels zitten. Uiteindelijk liepen we het metrostation van Passeig de Gracia binnen, maar dat bleek het treinstation te zijn. Als je daar dus uitkomt, zit daar een heerlijk broodzaakje waarvan ik de naam niet weet en ook niet kan terugvinden op Google Maps. Het is heel klein, maar ze hebben er gigantisch lekkere broodjes van ongeveer 5 euro. We hadden allebei een knapperig bruin broodje gezond, yum! In de pauze van de wedstrijd tegen Chili hebben we die maar lekker opgesmikkeld. Na nog even op het strand te hebben gezeten en genoten hebben van de ondergaande zon, besloten we maar richting Barceloneta te gaan, het strand waar het allemaal zou moeten gaan gebeuren. Omdat we wisten dat veel winkels gesloten zouden zijn, hoopten we dat de supermarkt nog open zou zijn, en gelukkig was er in Poblenou zelf nog een open! En ik zweer dat we voor de sangria, wijn, chips en cake (onze eigen versie van San Joan coca haha) nog geen 5 euro hebben betaald. Die wijn dat in een plastic fles en was 1 euro. We hebben die fles nooit open gehad, dus ik kan je niet vertellen of die lekker was, maar die sangria des te meer, jammie!

barcelona-8-14

Het Sant Joan festival is eigenlijk gewoon een soort van kerst in de zomer idee. Mensen komen allemaal lekker bij elkaar en gaan vaak eerst uit eten. Later op de avond gaan echt superveel mensen naar het strand om naar lekker verder te eten en te drinken of zelfs te gaan barbecueën. Ook hebben veel mensen vuurwerk mee die ze dus op het strand mogen afsteken. Dus wij hebben ook lekker op een kleedje gezeten en genoten van al die gezelligheid. We zaten echt rustig te genieten, totdat er opeens twee Spaanse jongens naast ons kwamen zitten. Dat was echt het meest awkward en rare gesprek ook. Weet je wat zijn openingszin was? How are the kids? Ik kon alleen maar denken, welke kinderen en ken ik jou, wat is dit? Bleek dat hij deed alsof we al een setje waren haha! Ik dacht wel echt van wat is dit? Ik had mijn spullen ook al de hele tijd vast alsof het een afleidingsmanoeuvre was ofzo, maar blijkbaar wilde ze gewoon kletsen of in elk geval zoenen. Maar dat ging mooi niet gebeuren haha. Ook al vond ik het toen een beetje engig, nu kan ik er superhard om lachen, want wat een aparte gasten waren dat zeg haha!

barcelona-8-15

Ik had eigenlijk stiekem een beetje gehoopt dat er net als met de Vierdaagse een vuurwerkshow zou zijn, want Barceloneta, daar moest je zijn. Dat was dus niet zo, maar niet dat het niet gezellig was hoor! Uiteindelijk waren we onze harde konten wel zat en zijn we een groot rondje langs het strand gelopen en in het holst van de nacht weer in ons bedje beland. Het is echt superleuk om zo’n feest mee te hebben mogen maken en te zien hoe het in de cultuur van de Catalanen verwezen zit.

Donderdag lezen jullie het laatste volledige verslag van Barcelona en daarna kunnen jullie nog de hotspots en een shoplog verwachten!

Heb jij ook weleens een feestdag meegemaakt terwijl je in het buitenland op vakantie was?SET YOUR HIGHLY CHARGED GOALS TRAINING

Never going back to square 1 or realising that you haven't many of your goals.
Feel motivated, confident and excited to set, plan & achieve all your health & happiness goals.

Enrol in my FREE 5 DAY training (JAN 11-15)
and make 2021 the year where you do follow through on your goals
!


* indicates required

5 comments

 1. Dionne

  Ziet er prachtig uit! Ik ben dol op Spanje en Barca!

  1. Miss Craftsy

   Ah dankjewel! En ik ook! Ik ben echt verliefd op Spanje momenteel 😀

 2. Manon

  Weer leuke foto’s en jeej die churros !!

Leave a Reply

Your email address will not be published.